Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ

Το γνωστό σκάνδαλο με τις μετοχές – φούσκες του Χρηματιστηρίου κλείνει οριστικά η Δικαιοσύνη. Λίγο πριν και την τυπική εκπνοή του χρόνου παραγραφής (τον Μάρτιο του 2019 κλείνει ο κύκλος της 20ετούς παραγραφής για τα αδικήματα που τελέστηκαν το 1999) το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έριξε «αυλαία» σε μία υπόθεση που είχε χαρακτηριστεί από πολλούς ως σκάνδαλο, συγκλονίζοντας τον πολιτικό και οικονομικό βίο της χώρα.

Κατά την τρίτη δίκη στην οποία κάθισαν στο εδώλιο οι 36 κατηγορούμενοι στην υπόθεση, το δικαστήριο, με την έναρξη της διαδικασίας,  απέρριψε την έφεση που είχε ασκηθεί από την εισαγγελέα Εφετών Αθηνά Θεοδωρόπουλου κατά της αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας οδηγώντας τους σε νέα δίκη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των 36 κατηγορουμένων για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος υπέβαλαν ένσταση ζητώντας να κριθεί απαράδεκτη η εισαγγελική έφεση, η οποία έγινε δεκτή από τους δικαστές.

Η εισαγγελική λειτουργός είχε προτείνει την ενοχή και των 36, θεωρώντας – όπως είπε – ότι  το δικαστήριο που τους αθώωσε (την πρώτη φορά)  εφήρμοσε εσφαλμένη αιτιολογία. Η εισαγγελέας χαρακτήρισε μάλιστα την αναιρετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ως «μία σπουδαία απόφαση «.

Είχε προηγηθεί η πρώτη, ομόφωνη μάλιστα αθώωση των κατηγορουμένων,  από διαφορετική σύνθεση δικαστών, για την οποία ωστόσο ασκήθηκε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο. 


Έτσι, ακολούθησε και δεύτερη δίκη,  από την αρχή και πάλι,  η οποία κατέληξε εκ νέου στην αθώωση των κατηγορουμένων. H δεύτερη αθωωτική απόφαση πάντως ελήφθη κατά πλειοψηφία 2-1 με το ένα μέλος του δικαστηρίου  που μειοψήφησε να εκφράζει την άποψη πως θα έπρεπε να κηρυχθούν ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι και για τις δύο αξιόποινες πράξεις που τους είχαν απαγγελθεί.

capital.gr
lobbystas.gr2 σχόλια:

 1. ΟΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

  ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΖΟΥΣΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΠΗΛΙΑ ΠΑΡΑ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ.

  ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ Η ΑΔΕΚΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΕΝΟΣ ΔΡΑΜΑΤΚΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ,ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΙΑΝΝΗ, ΤΥΠΟΥ ΒΙΚΤΩΡΟΣ ΟΥΓΚΩ...ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑ ΕΓΩ ΤΟ 1982...ΓΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΟΥ ,ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΞΕΝΤΙΑΣ,1980-1995Μ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΜΟΝΑΧΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,ΑΛΛΑ ΥΠΕΒΛΗΘΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΛΝΑ ΕΓΩ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑΥΠΛΙΟ.
  1980-1990 ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΟΣ.
  1973-1978 ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΟΣ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ,ΟΤΝΑ Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΟΝΥΜΟΣ ΤΕΛΙΟΣ ΚΑΤΡΑΝΗΣ,ΑΛΛΑ ΤΣΑΚΩΣΑΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΙΑΝΟ ΜΟΥ Γ.ΠΛΑΝΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΡΙΣΙΕ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ...
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΡΑΚΟΣ....ΚΟΛΑΚΑΣ....ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ...ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΛΕΧΓΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΙΣ 4 ΡΕΣ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΝΤΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟΘΑΤΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
  ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΠΩ...ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΜΗΤΣΟΤΚΑΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ...ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΦΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΚΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΑΝ ΠΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΘΙΑ ΠΛΗΓΩΜΕΝΑ...ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΑΟ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ 18 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ 76 ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΑΡΜΑΝΙΑ ΣΑΝ ΤΑ ΖΑΡΚΑΔΙΑ...ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΕΝΑ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΜΕ ΤΡΩΓΑΝΕ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΟ ΒΓΑΖΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ...
  ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΥΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΥΓΩ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΜΗΕΣ 7 ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΞΕΝΙΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΑΥΤΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΠΗΛΙΑ ΜΑΡΑΧΝΙΑΣΜΕΝΟ ΧΩΜΑ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΑΚΟΥΓΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΝ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΣΤΑΘΗ ΚΑΒΟΥΡΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΖΩ...ΑΧ..ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΕΙ ΤΟ ΕΝΑΣ ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΙΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΣΗΣΑΝ ΜΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΖΗΤΙΑΝΑ.
  .................................................................................................
  ΘΑΝΑΣΗΣ Ο ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΙΣ ΦΑΜΡΠΙΚΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 196Ο ΜΕ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΥΜΑΤΩΝ ΣΑΝ ΚΟΥΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΝΑΙΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΓΙΟΥ ΣΤΟΕΣ...
  ΑΝ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΤΑΜΑ ΣΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛ ΤΗ ΜΑΝΑ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. There are many additional benefits from what is a higher and more comprehensive Help Desk Services. Take advantage of effective remote support from our state-of-the-art facilities that manage incidents with a superior level of user satisfaction at dramatically lower cost than site-level support. The majority of service requests are resolved in a single phone call, but it for any reason the nature of your problem requires a more in-depth solution we’re ready. All the details of your case are recorded and immediately escalated to a Level 2 technician to get you the support you need faster. Read More; it service help desk

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .