Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Οι πρώτοι και μεγαλύτεροι εχθροί του ελληνισμού είμαστε εμείς.

Έχω βρεθεί σε πολλές συζητήσεις που κράτησαν ώρες, πολλές ώρες.

Στην καβάλα, τον Φεβρουάριο του 2016, σε μια αίθουσα μιλούσαμε μια μικρή ομήγυρη για 10 συνεχόμενες ώρες.


Πρόσφατα έλαβα μέρος σε μια συνάντηση που κράτησε σχεδόν επτάμιση ώρες.

Πάντα η συζήτηση περιέρχεται γύρω από τους Έλληνες και την υφιστάμενη κατάσταση.

Ποτέ δεν λείπουν οι αναφορές στους αρχαίους και οι τοποθετήσεις γύρω από διαλογισμό, πνευματικότητα, ψυχή και μετενσάρκωση.

11 εκατομμύρια Έλληνες, 12 εκατομμύρια απόψεις, 13 εκατομμύρια ειδικοί.

Αυτό είμαστε, ένας λαός αποκομμένος από την πραγματικότητα.

Μιλάμε ακατάπαυστα εμποδίζοντας τον άλλον να εκφράσει ολοκληρωμένη άποψη και συχνά η συζήτηση λαμβάνει χρώμα και φύση διεκδίκησης όπου διεκδικείς έντονα το δικαίωμα σου να μιλήσεις. Και αυτό συμβαίνει από σχεδόν όλους προς σχεδόν όλους.

Συχνά αν πεις ότι εκείνο το γνωρίζεις ή ότι το άλλο μπορείς να το κάνεις θα ακούσεις να σου λένε: αδύνατον, αυτό μπορούν να το κάνουν μόνον τρεις σε όλο τον πλανήτη.

Πολλοί αγωνίζονται ενάντια σε αυτό που αποκαλούν γενοκτονία του ελληνικού λαού και κάποιοι άλλοι ενάντια στην ανέγερση του τεμένους.

Προχωρώντας η συζήτηση καταλαβαίνεις ότι κανείς τους δεν έχει διαβάσει τα μνημόνια και μάλλον όλοι τους δεν έχουν κατανοήσει ποιος είναι ο εχθρός τους και ότι πρέπει να πατάς γερά για να ξεκινήσεις κάτι. Τα θέματα έχουν και νομικές πλευρές και αν τις αγνοείς τζάμπα κόπος.

Πας προετοιμασμένος για ένα συγκεκριμένο θέμα και περνούν τελικά πέντε ώρες μέχρι να το προσεγγίσεις και την επομένη μέρα διαπιστώνεις ότι κανείς τελικά δεν κατάλαβε την ουσία του θέματος.

Η ημιμάθεια είναι ένας πολύ επικίνδυνος εχθρός, η επίγνωση του να νομίζει κάποιος ότι τα ξέρει όλα είναι ένας αβυσσαλέος βούρκος από τον οποίο δύσκολα ξεκολλάει.

Πατριωτικές κορώνες και ιαχές ξέρουν όλοι καλά να εκτοξεύουν, να σηκώνουν ένα λάβαρο και να φωνάζουν για λευτεριά αλλά αν τους ρωτήσεις ποια λευτεριά και από ποιον αρχίζουν να μιλούν για τους προαιώνιους εχθρούς του ελληνισμού. Για ένα σχέδιο που κρατά χιλιετηρίδες.

Απεριόριστης μαλακίας το ανάγνωσμα.

Οι πρώτοι και μεγαλύτεροι εχθροί του ελληνισμού είμαστε εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες, με την αμορφωσιά μας, με την αγραμματοσύνη μας, με την ελαφρότητα του ανώριμου μυαλού μας.

Φουσκώνουμε από περηφάνια για τους αρχαίους προγονούς μας ξεχνώντας ότι είχαν αιματοκυλήσει την Ελλάδα από άκρη σε άκρη με τους συνεχείς πολέμους και τελικά στην έριξαν στον ρωμαϊκό ζυγό και στην συνέχεια στον οθωμανικό και τελικά (οι πολιτικοί μετά το 1821) στον δυτικό ζυγό.

Ξεχνάμε τι έκαναν οι Έλληνες στους Έλληνες στον τελευταίο εμφύλιο.

Θυμόμαστε όμως να λέμε ότι υπάρχουν προαιώνιοι εχθροί και σχέδιο εξόντωσης μας.

Και ξεχνάμε τους σύγχρονους ήρωες από τον Μαρίνο Αντύπα έως και τον Μανώλη Μπικάκη.

Βιαζόμαστε να ανακηρύξουμε ήρωα έναν πιλότο που έριξε από λάθος του το αεροσκάφος και δεν δίνουμε καμία σημασία στους δεκάδες νεκρούς και ανάπηρους που προστίθενται γύρω μας από την κατάρα που λέγεται ανώριμη οδηγική συμπεριφορά και οδηγεί σε θύματα κάθε μέρα.

Φυσικά και γι αυτό φταίνε όλοι οι άλλοι, προαιώνιοι εχθροί, εξωγήινοι, δντ, τρόικα, όλοι, όλοι εκτός από εμάς.

Αν δεν συνέλθουμε από την μαλ@κία που μας δέρνει δεν έχουμε ελπίδα, δεν έχουμε μέλλον.

Δρ Φάνης Α. Τσαπικούνης12 σχόλια:

 1. Ο πιό ύπουλος εχθρός του ελληνισμού, από τους προχριστιανικούς χρόνους, είναι ο σιωνισμός.

  Στους ορθό-δοξους ναούς ακούγονται:

  «Ιδού ο Βασιλεύς σου, Σιών.» (Στον Μικρό Εσπερινό, ήχος πλ. δ΄.)

  «Λαμπρύνου, η Σιών, η νέα, και βαΐοις ανύμνει μετά παίδων· ιδού ο Βασιλεύς σου, σώζων προς πάθος έρχεται.» (Στον Μικρό Εσπερινό, ήχος β΄, οίκος του Ευφραθά.)

  «Ωσαννά εν τοις υψίστοις, ευλογημένος ο ερχόμενος, Βασιλεύς του Ισραήλ.» (Στον Μεγάλο Εσπερινό, ήχος πλ. β΄ και εις τον Λιτό, Στιχηρό Ιδιόμελον, ήχος α΄.)

  Η λέξη Ωσαννά είναι εβραϊκή λέξη και σημαίνει
  «δεόμαστε στο Θεό για τη σωτηρία».

  Ομοίως εβραϊκές είναι και οι συχνά χρησιμοποιούμενες λέξεις Μεσσίας, Αμήν και Αλληλούια.

  Η λέξη Ιησούς επίσης αποτελεί απόδοση του εβραϊκού Γιεσουά, που σημαίνει «ο Γιαχβέ είναι η σωτηρία».


  «Ο ηγαπημένος Ισραήλ» (στον Μεγάλο Εσπερινό, ήχος πλ. β΄) και «τω ηγαπημένω Ισραήλ» (τροπάριο στον Όρθρο).

  «Διό ευφραίνεται θυγάτηρ Σιών.» (Στον Μεγάλο Εσπερινό, ήχος β΄.)

  «Χαίρε, ευφραίνου, πόλις Σιών.» (Στον Μεγάλο Εσπερινό και στο Λυχνικό, ήχος πλ. δ΄.)

  «Οι μισούντες Σιών, αισχύνθητε από του Κυρίου· ως χόρτος γαρ πυρί έσεσθαι απεξηραμμένοι.» (Στον Όρθρο, αντίφωνο των αναβαθμών του δ ήχου.)

  «Ευφράνθητι Ιερουσαλήμ· και πανηγυρίσατε οι αγαπώντες Σιών.» (Στον Όρθρο, καταβασία, ο διασώσας εν πυρί, ωδή η΄, ο ειρμός.)

  «Αίνεσιν Εκκλησία οσίων τω ενοικούντι Σιών σοι Χριστέ, προσφέρει· εν σοι, Ισραήλ, τω ποιητή αυτού, χαίρει.» (Από τροπάριο στον Όρθρο.)

  «Άσατε λαοί, θεοπρεπώς εν Σιών, και ευχήν απόδοτε Χριστώ εν Ιερουσαλήμ.» (Ομοίως.)

  «Ασύγκριτος υπάρχει ευπρέπεια εν Σιών.» (Ομοίως.)

  «Κύριος παρέστη· Σιών γαρ εξελέξατο.» (Ομοίως.)

  «Σιών Θεού όρος το άγιον, και Ιερουσαλήμ.» (Όμοίως.)

  «Ισραήλ του Θεού το βασίλειον.» (Ομοίως.)

  «Θεοπρεπώς σε, Βασιλεύ Ισραήλ.» (Ομοίως.)

  «Ο Βασιλεύς σου, Σιών.» (Ομοίως.)

  «Ο Θεός σου, χαίρε, Σιών, σφόδρα, εβασίλευσεν εις τους αιώνας Χριστός.» (Ομοίως.)

  «Ποιμήν ημών Χριστός ο Βασιλεύς Ισραήλ. Υπόδεξαι, Ιουδαία, τον Βασιλέα.» (Στο Απόδειπνο, ωδή θ΄, αλλότριον των μητέρων.)

  Επίσης διαβάζονται το απόσπασμα του Ζαχαρία:
  «εξεγερώ τα τέκνα σου, Σιών, επί τα τέκνα των Ελλήνων» (Ζαχ. θ΄, 9-15), ένα του Σοφονίου κι ένα του Ιεζεκιήλ, που μιλάνε για λύτρωση του Ισραήλ από τους εχθρούς του Κρητικούς, επαναλαμβάνοντας τα «χαίρε σφόδρα, θύγατερ Σιών» κι άλλα παρόμοια» (Σοφ. γ΄, 14-19).

  Σ' όλα αυτά βλέπουμε την δουλικότητα των ρασοφόρων προς τους Εβραίους και την Σιών
  (σιωνισμός) και το μίσος των Εβραίων "προφητών" κατά των Ελλήνων και ιδιαίτερα κατά των Κρητικών, λόγω γειτνίασης με το Ισραήλ, που με τον τεράστιο Μινωικό πολιτισμό τους, εμπόδισαν τότε τα εθνικιστικά σχέδια του σιωνισμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ15 Μαΐου 2018 - 7:45 μ.μ.

  Tι έγραψε ένας Αμερικανός ο Πωλ Πόρτερ, για την Ελλάδα 70 χρόνια πριν

  Γράφει ο Πόρτερ:

  «Απ” ό, τι μπόρεσα να διαπιστώσω, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμιάν άλλη πολιτική πρακτική από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια ώστε να διατηρηθεί στην εξουσία απαριθμώντας θορυβωδώς τις θυσίες της Ελλάδος. […] στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια ως μέσο για τη διαιώνιση των προνομίων μίας μικρής κλίκας εμπόρων και τραπεζιτών, οι οποίοι αποτελούν την αόρατη εξουσία στην Ελλάδα.

  Η κλίκα αυτή είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει με κάθε μέσο τα οικονομικά της συμφέροντα και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το τι μπορεί να στοιχίσει αυτό στην οικονομία της χώρας. Τα μέλη αυτής της κλίκας επιθυμούν να διατηρήσουν άθικτο ένα φορολογικό σύστημα που τους ευνοεί, με αληθινά σκανδαλώδη τρόπο.

  Αντιτίθενται στον έλεγχο συναλλάγματος, γιατί αυτό θα τους εμποδίσει να εξάγουν τα κέρδη τους στις τράπεζες του Καΐρου και της Αργεντινής. Δεν διανοήθηκαν ποτέ να επενδύσουν τα κέρδη τους στη δική τους χώρα για να βοηθήσουν στην αναστήλωση της εθνικής οικονομίας.

  Τα συμφέροντα των εφοπλιστών προστατεύονται επίσης με σκανδαλώδη τρόπο. Η ελληνική εμπορική ναυτιλία ανθεί στην εποχή μας και οι εφοπλιστές κερδίζουν τεράστια ποσά, αλλά το χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος δεν απο-κομίζει κανένα όφελος απ” αυτό. Οι μισθοί των ναυτικών γυρίζουν στην Ελλάδα, αλλά οι εφοπλιστές ασφαλίζουν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους στις ξένες χώρες.

  Κάθε επιχείρηση θα έπρεπε να πληρώνει μια σημαντική εισφορά στο κράτος, κάτω από την προστασία του οποίου λειτουργεί. Αυτό ισχύει κατά κύριο λόγο για την περίπτωση των εφοπλιστών, που τα μεγαλύτερα κέρδη τους προέρχονται από τα «Λίμπερτι», τα οποία τους παραχώρησε η αμερικανική Ναυτική Αποστολή με την εγγύηση του ελληνικού κράτους.

  Η ομάδα πίεσης της καλής κοινωνίας – οι κομψοί κοσμοπολίτες που έχουν την έδρα τους στις Κάννες, στο Σαιν Μόριτς και στην αθηναϊκή πλατεία Κολωνακίου – θα ενεργοποιηθεί.

  Οι περισσότεροι απ” αυτούς είναι άνθρωποι πολύ γοητευτικοί, που μιλάνε πολύ καλά τα αγγλικά(*).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ15 Μαΐου 2018 - 7:46 μ.μ.


   Είναι πάντοτε πρόθυμοι, όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν την αμερικανική αποστολή για τα δικά τους συμφέροντα.

   Θυμάμαι ακόμα ένα από τα πιο επίσημα γεύματα ενός από τους σημαντικότερους τραπεζίτες, που με είχε καλέσει στη βίλα του των Αθηνών.

   Είχε τρεις σερβιτόρους με λιβρέα, μια ποικιλία απ΄ τα πιο φίνα κρασιά και φαγητά διάφορα, περίφημα γαρνιρισμένα. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ένας από τους αντιπροσώπους της κλίκας που ανέφερα άρχισε να εξυμνεί τις ομορφιές της ζωής κοντά στη θάλασσα, καθώς και τις χαρές των αριστοκρατικών σπορ.

   Η αντίθεση ανάμεσα στο γεύμα αυτό και στα παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα στους δρόμους της Αθήνας είναι πραγματικά τρομερή.

   Εδώ δεν υφίσταται κράτος σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα.   Αντ΄ αυτού υπάρχει μια χαλαρή ιεραρχία ατομιστών πολιτικών, μερικοί από τους οποίους είναι χειρότεροι από άλλους, που είναι τόσο απασχολημένοι με τον προσωπικό τους αγώνα για εξουσία, ώστε δεν έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν οικονομική πολιτική, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι είχαν την ικανότητα.

   Υπάρχει μεγάλη ανομοιομορφία εις το βιοτικόν επίπεδον και τα εισοδήματα ανά την Ελλάδα.   Οι κερδίζοντες, δηλαδή οι βιομήχανοι, οι έμποροι, οι κερδο-σκόποι και οι μαυραγορίται, διάγουν εν πλούτω και χλιδή, το πρόβλημα δε αυτό ουδεμία κυβέρνησις το αντιμετώπισεν αποτελεσματικώς.   Εν τω μεταξύ αι λαϊκαί μάζαι περνούν μιαν αθλίαν ζωή.

   Οι κερδίζοντες είναι σχετικώς ολίγοι τον αριθμόν και ο συνολικός πλούτος των, περιερχόμενος εις τό σύνολον του πληθυσμού θα επέφερε ελάχιστη βελτίωσιν των γενικών συνθηκών διαβιώσεως.   Αλλα ο πολυτελής τρόπος ζωής των εν μέσω της φτώχειας συντείνει εις το να εξοργίζει τας μάζας και να υπογραμμίζει την δυστυχία των πτωχών.

   *) Ειναι οι ιδιοι οι λεγομενοι «κοτσαμπασιδες» οι προσκυνημενοι και προδοτες της σημερινης εποχης μας.
   .
   [wikipedia]
   .
   https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7_%CE%A0%CF%8C%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%81
   .
   http://www.tilestwra.com/diavaste-ti-egrafe-enas-amerikanos-gia-tin-ellada-66-chronia-prin-tha-ekplagite/

   ΕΛΕΟΣ , ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΞΥΠΝΑΤΕ !

   Διαγραφή
 3. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ15 Μαΐου 2018 - 7:49 μ.μ.

  .
  .
  ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ :
  .
  ΤΟ 1821 ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΘΗΚΕ ΤΟ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ !
  .
  ΕΚΕΙΝΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ !
  .
  Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ !
  .
  ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ ΟΣΟ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΑΛΩΣΟΥΜΕ ΤΡΥΠΕΣ
  .
  ΑΠΟ ΚΛΕΨΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ - Τ .Ι .Π .Ο .Τ .Α -.....
  .
  .
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΕΜΕΙΣ ,
  .
  ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ,
  .
  ΚΑΙ Ω Ω Ω ! ! ! ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ
  .
  ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ....... ,
  .
  ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΨΗΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ .....
  .
  ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΨΙΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΟΥΣ ............
  .
  ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ,
  .
  Η ΖΩΗ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΑΓΩΝΑ - Α .Ν .Τ .Ι .Σ .Τ .Α .Σ .Η - ! ! !
  .
  .
  ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ,
  .
  ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ............
  .
  .
  .
  .
  ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ……
  .
  ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΡΘΡΟ ,
  .
  ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ …………..
  .
  .
  Η δημιουργία του Ελληνικού χρέους από το 1821 έως σήμερα
  .
  .
  Όταν ομιλούμε για τη μακρόχρονη δημιουργία του Ελληνικού χρέους ουσιαστικά έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ απλό αλλά και περίεργο συνάμα ερώτημα:
  Είναι δυνατόν μία τέτοια «φυσική» επιχείρηση με τέτοιο ουρανό και γή και θάλασσα να έχει ανάγκη δανεισμού ο οποίος τελικά θα την καταχρεώσει
  αντί να προχωρήσει σε μία τέτοια ανάπτυξη η οποία κυριολεκτικά
  θα την απογειώσει οικονομικά και όχι μόνο.
  Η φυσική επιχείρηση είναι η Ελλάδα η οποία καταχρεωμένη
  βαδίζει το δικό της Γολγοθά ο οποίος βέβαια εδώ και πολλά χρόνια έχει αποτυπωθεί ως σχέδιο στο μυαλό συγκεκριμένων ανθρώπων
  διότι τέτοια πορεία μιάς χώρας μόνο τυχαία δεν είναι.
  .
  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…………….
  .
  Η μεγαλύτερη επιχείρηση του Ελληνικού κράτους μετά τους Παγκοσμίους πολέμους ήταν το δημόσιο
  εκεί όπου οι Έλληνες δούλεψαν συστηματικά
  και στο τέλος τον πλούτο τους τον έκλεψε η ενωμένη Ευρώπη.
  .
  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ……….
  .
  http://www.antibaro.gr/article/3742
  .
  .
  ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ
  .
  Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
  .
  .
  ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
  .
  .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ15 Μαΐου 2018 - 7:58 μ.μ.

  ΟΤΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΝΕΝΟΣ

  ΕΕ - ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΙΣΑΒΩΝΑΣ - ΔΟΥΒΛΙΝΟ Ι , ΙΙ , ΙΙΙ .

  ( ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ )

  ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

  ΣΤΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ
  .
  ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ
  .
  Τρία στοιχεία οδηγούν στον απολυτο ΕΦΙΑΛΤΗ που ζούμε και θα ζήσουμε.... ΤΑ ΣΥΝΔΕΟΥΜΕ ΚΑΙ.... ΙΔΟΥ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ
  .
  Μεμονωμένα, έχουν την αδιαμφησβήτητη αξία τους... Συνδέοντάς τα όμως, αποκαλύπτουμε τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΦΙΑΛΤΗ που είναι μπροστά μας...το πρώτο μέρος του οποίου ζούμε σήμερα.
  .
  Γιατί αυτά που έρχονται.... ξεπερνούν τον εφιάλτη... και τον κάνουν να μοιάζει με ... καλοκαιρινή βόλτα...

  .
  ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΛΙΓΟΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ………..
  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΥΔΕΙΣ ΤΑ ΑΝΑΛΥΕΙ
  ΣΤΟΝ ΖΟΜΠΙ ΕΛΛΗΝΑ ………….
  .
  ΒΙΝΤΕΟ
  .
  Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ

  .
  https://www.youtube.com/watch?v=mCurcPBBJ1I
  .
  ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ .
  .
  ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ, ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ.
  .
  ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ,
  .
  ΤΟΤΕ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ
  .
  ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ.
  .
  Το σχέδιο είναι οργανωμένο καλά εδώ και χρόνια.
  .
  Απο την αρχή ήξεραν οτι το ευρώ δεν θα λειτουργήσει.
  .
  Αρχικό video απο www.bueso.de http://www.youtube.com/watch?v=Q1p1go...
  .
  http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/08/blog-post_683.html#ixzz52VXTtQkp

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ15 Μαΐου 2018 - 8:02 μ.μ.

  Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ
  Κωνσταντίνος Χολέβας
  http://greekcitizen.pblogs.gr/2011/08/h-kataskefh-meionothtwn.html

  Ο εποικισμός της εθνικής επικράτειας

  ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  Η Ε.Ε ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ "ΕΘΝΙΚΑ" ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
  Σάββατο, 16 Μαΐου 2015
  Ξενοφώντας Ερμείδης
  http://anatropitora.blogspot.com/2015/05/blog-post_89.html
  Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ
  ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ -2/ΜΕΣΩ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ....
  20.7.15
  Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της Ελλάδας (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ),
  Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΕΙ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ,
  οδηγούν σε μια νέα έμμεση πλην όμως νόμιμης αυτή τη φορά άλωσης της χώρας, χωρίς κανείς ακόμη -ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ- να έχει αντιληφθεί ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.
  Αν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε νησίδα σταθερότητας θα πρέπει να φροντίσουμε γι αυτό ΑΠΑΛΕΙΦΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΛΛΟΧΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ
  ακριβώς εδώ που βρισκόμαστε.

  http://www.analystsforchange.org/2015/07/2_19.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ15 Μαΐου 2018 - 8:03 μ.μ.

  ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ - ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΑ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ( Εξαιρετικό !! Αξίζει της προσοχής σας)

  Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017
  https://freegreece.yolasite.com/resources/%CE%95%CE%9E%CE%A9%20%CE%91%CE%A0%CE%9F%20%CE%A4%CE%97%CE%9D%20%CE%95%CE%95%20%CE%9A%CE%99%20%CE%95%CE%9C%CE%95%CE%99%CE%A3.jpg
  Η ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΝΟΜΑ ΜΕΣΑ
  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

  Γράφει η Ειρήνη Βούλγαρη

  http://aggaleto.blogspot.gr/2017/07/blog-post_62.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ15 Μαΐου 2018 - 8:04 μ.μ.

  Η Συνθήκη της Λισαβόνας ένα σύνταγμα χωρίς τίτλο
  2.5. Η Συνθήκη της Λισαβόνας: ένα σύνταγμα χωρίς τίτλο

  http://www.europedia.moussis.eu/books/Book_2/2/2/5/index.tkl?lang=gr&s=1&e=hobxkgdsjviu
  https://www.google.gr/search?q=%CE%97+%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%9B%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B2%CF%8C%CE%BD%CE%B1%CF%82+%CE%AD%CE%BD%CE%B1+%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1+%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82+%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%BF&oq=%CE%97+%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%9B%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B2%CF%8C%CE%BD%CE%B1%CF%82+%CE%AD%CE%BD%CE%B1+%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1+%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82+%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%BF&aqs=chrome..69i57.2477j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ15 Μαΐου 2018 - 8:11 μ.μ.

  Αν δεν συνέλθουμε από την μαλ@κία που μας δέρνει δεν έχουμε ελπίδα, δεν έχουμε μέλλον.

  https://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2018/05/blog-post_375.html?showComment=1526403877988#c5600441605393947118

  ΥΣ.

  ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ ...................

  ΔΙΟΤΙ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ

  Η ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ

  1. Η ισχύουσα από 01.12.2009 Συνθήκη της Λισαβόνας

  ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ ..............

  ΞΥΠΝΑΤΕ ...............

  ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 1821

  ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ16 Μαΐου 2018 - 12:02 π.μ.

  Οικονομια και Αντιθεσεις 09-05-18

  https://www.youtube.com/watch?v=Z_SQW1Wfem4

  Εγνατία Τηλεόραση
  Δημοσιεύτηκε στις 9 Μαΐ 2018
  pit180969
  ΑΕΠ, ΕΕ και ...χρέος μας. Ωραία τα είπε ο κύριος Αδαλής. Θα γράψω και εγώ τα ...δικά μου. Η ΕΕ δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να μπορούν οι κατασκευάστριες χώρες να διακινούν τα εμπορεύματα τους σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ ατελώς, χωρίς να επιβάλλονται δασμοί. Θέλει πολύ …μυαλό να συνειδητοποιήσει κανείς, ότι εμείς που εισάγουμε περισσότερα από ότι εξάγουμε, θα έχουμε κάθε χρόνο έλλειμμα; Και άρα το χρέος μας (ψεύτικο ή όχι) θα αυξάνεται χρόνο με το χρόνο; Και μας λένε ότι τους δασμούς τους πληρώνει ο λαός. Και άρα ...δεν πειράζει. Χρειάζεται να είναι κανείς ...ειδήμονας για να καταλάβει ότι όταν εισάγεις περισσότερα από ότι εξάγεις, θα έχεις συνέχεια έλλειμμα; Αφού δε δημιουργούμε μόνοι μας το χρήμα, κάθε χρόνο θα αυξάνεται το χρέος μας. Όταν από τη χώρα κάθε χρόνο φεύγει περισσότερο χρήμα από αυτό που έρχεται, κάθε χρόνο θα χρειαζόμαστε χρήμα. Όταν όμως το κράτος βάζει δασμούς στα εισαγώμενα, αυξάνει την τιμή τους όσο θέλει. Μπορεί στην ουσία εμείς να πληρώνουμε αυτούς τους δασμούς, αλλά με τον τρόπο αυτό μειώνεται η ζήτηση των εισαγωμένων και άρα αυξάνεται η ζήτηση των εγχώριων προϊόντων. Έτσι αυξάνεται η εγχώρια παραγωγή. Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει γρήγορα να φύγουμε από την ΕΕ και το Ευρώ και χρειαζόμαστε επειγόντως εθνικό νόμισμα. Δεν έχει καμμία σημασία εάν θα έχουμε Ευρωδραχμή ή Δραχμή ή …Οβολό. Εθνικό νόμισμα να είναι αρκεί. Εθνικό, ανεξάρτητο και αδέσμευτο. Ομοίως και τραπεζικό σύστημα. Πώς έγινε το χρέος της Ελλάδας 320 δις; Πόσο ήταν το χρέος μας πριν την είσοδο στην ΕΕ; Ούτε 150 δις. Μήπως αυξήθηκε τόσο επειδή πληρώναμε …μισθούς και συντάξεις; Ή μήπως αυξήθηκε επειδή είχαμε πολλούς ...δημοσίους υπαλλήλους; Το ...χρέος μας. 320 δις... Το δήθεν χρέος μας. Δε θα πω πάλι τα ...δικά μου ότι δώσαμε από το 2010 έως και το 2012 περισσότερα από 200 δις με ΓΑΠ, Παπαδήμο και Σαμαρά, για ...ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών μας που διαχειρίζονται Ευρώ (την οποιαδήποτε χρηματοδότηση δε θα έπρεπε όμως να την κάνουμε μόνοι μας, μιας και δεν εκδίδουμε το χρήμα)... Και δε θα τα πω επειδή και δεν μπορώ να το αποδείξω και κανείς δε με πιστεύει. Θα πω όμως ότι ο Βαρουφάκης λέει ότι τα χρήματα που μας έδωσαν δήθεν για τις δικές μας τράπεζες, επεστράφησαν προς Γαλλία και Γερμανία για να διασώσει η Ελλάδα τις εκεί τράπεζες. Ή μάλλον ούτε αυτό, τα χρήματα ούτε ήρθαν ούτε έφυγαν, τραπεζικές εγγραφές έγιναν. Μόνο που το λέει τώρα, δεν το έλεγε όταν ήταν υπουργός οικονομικών της χώρας. Και ούτε μας λέει πόσα χρήματα ακριβώς δώσαμε. Μέχρι και ο Ιταλός Ντ Αλέμα είπε όμως πριν κάτι χρόνια, ότι δώσαμε προς Γαλλία και Γερμανία περισσότερα από 200 δις... Αυτά τα 200 δις προστέθηκαν λοιπόν στο δημόσιο χρέος της χώρας. Και αφού το χρέος μας είναι "μόνο" 320 δις και όχι 150+200=350 δις, σκεφτείτε ότι με το PSI του Παπαδήμου έδωσαν όλα μας τα δημόσια ταμεία 58 δις. Χώρια από αυτά που "έδωσαν" οι ιδιώτες. Δηλαδή το δημόσιο χρέος μας είναι στην πραγματικότητα τουλάχιστον 320+58=380δις... Αφού είναι έτσι, πρόκειται όμως για δήθεν χρέος. Άρα λοιπόν, επιβάλλεται να μας κυβερνήσουν άλλοι. Δε θα μας βγάλουν από τα σκατά αυτοί που μας έριξαν μέσα. Επιβάλλεται λοιπόν εμείς να ψηφίσουμε άλλους, ότι και αν μας λέει η ...αδιάβλητη TV μας. Μακρυά λοιπόν από γαλαζοπράσινους που μας έβαλαν στο Ευρώ και μας υπερδιπλασίασαν το δημόσιο χρέος μας σε μόλις 15 χρόνια. Στους γαλάζιους περιλαμβάνονται ΝΔούλα και οι ΕΞΕΛ (ΑΝΕΛ δεν είναι σίγουρα) και στους πράσινους το ΠΑΣΟΚ (που τώρα άλλαξε ΑΦΜ και δε χρωστάει πια τα 200 εκατομμυριάκια) μαζί με όσους συμμετέχουν στο ...νέο φορέα, αλλά όμως και το νέο ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ16 Μαΐου 2018 - 12:04 π.μ.

   Ο οποίος σύριζα αποτελείται από πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Αλ6ς είναι ο νέος Αντρέας... Μακρυά από ΚΚΕ που δεν είναι ΕΚΚ και εξάλλου "εμφύλιος" (συμμοριτοπόλεμος) και παιδομάζωμα δεν ξεχνιούνται, όσα χρόνια και αν περάσουν. Και γενικώς, το γεγονός ότι το ΚΚ είναι το δεκανίκι του γαλαζοπράσινου συστήματος αποδείχτηκε πριν οκτώ χρόνια όταν η αγανάκτηση είχε πιάσει κόκκινο. Τότε είχε αναλάβει την προστασία της βουλής και μετά με τη MARFIN και τις δολοφονίες, μας τελείωσαν τους αγανακτισμένους. Μακρυά και από μπομπολιστάν και γενικώς ΜΜΕμετίλας. Και βλέπουμε...
   pit180969Πριν από 3 ημέρες
   Αυτό που δεν έγραψα είναι ότι δεν είμαι οικονομολόγος ούτε και νομικός. Πιστεύω όμως ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα μας και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, όλα μα όλα είναι προσωρινά. Θέλουν βέβαια αυτοί που μας ...σώζουν, να αλλάξουν το Σύνταγμα μας μπας και τη γλυτώσουν, αλλά οι ώρες τους είναι μετρημένες. Αυτό που επιβάλλεται να γίνει (με μια Ελληνική, πατριωτική μας κυβέρνηση), είναι να κατηγορηθούν και να καταδικαστούν όλοι οι προδότες που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια, για εθνική προδοσία, για εσχάτη προδοσία. Η ποινή για την εσχάτη προδοσία είναι ισόβια φυλάκιση. αφού έχει καταργηθεί η θανατική ποινή. Η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών του Βαγγέλη Τούρκογλου (νυν Ευάγγελου Βενιζέλου).

   Διαγραφή
  2. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ16 Μαΐου 2018 - 12:06 π.μ.

   Όλα τα ξεπουλήματα που τα μηδαμινά τους έσοδα πήγαν για τους τόκους του δήθεν χρέους μας (λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, κλπ κλπ) θα επιστραφούν στο δημόσιο, μόλις αυτοί που τα έκαναν κλειστούν φυλακή για αυτές τους τις πράξεις, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Σύμφωνα με το Σύνταγμα μας και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Και δεν πρέπει κανείς να φοβάται το υπέρογκο δημόσιο χρέος μας, αφού υπάρχει το πρόσφατο παράδειγμα της Ισλανδίας. Εκεί φαίνεται το πόσο εύκολα ένα τέτοιο δήθεν χρέος δεν αποπληρώνεται και στη συνέχεια διαγράφεται αυτό από τα διεθνή δικαστήρια. Μάλιστα τα διεθνή δικαστήρια διέγραψαν στον …Μεταξά και τα προπολεμικά χρέη της Ελλάδας (άσχετα εάν άλλοι προδότες τα αναγνώρισαν το 1964), αφού ο λαός έχει αξία και όχι το χρήμα. Θα γράψω και για τους τρεις “μεγάλους” ηγέτες της Ελλάδας. Κωνσταντίνος Καραμανλής (ο “Η Κύπρος κείται μακράν”), Γεώργιος Παπανδρέου (ο παππούς του ΓΑΠ) και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (ο πατέρας ή παππούς του Κούλη). Το 1964 έγινε λοιπόν η τελική ρύθμιση των ...προπολεμικών χρεών. Αν μη τι άλλο, για την προσφορά της χώρας στη νίκη των συμμάχων κατά τον βππ, έπρεπε τουλάχιστον να μας διαγράψουν τα χρέη τα προπολεμικά. Και δε θα γίνονταν και απολύτως τίποτα αν αρνούμαστε εμείς αυτό το χρέος και ποτέ δεν το αποπληρώναμε. Μετά τα τόσα δεινά του λαού μας κατά τον βππ, μετά το κατοχικό "δάνειο", με ανοιχτές τις πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις, χρωστούσαμε κιόλας; Και μάλιστα χρέη που είχε διαγράψει ο Μεταξάς και η Ελλάδα είχε δικαιωθεί δικαστικώς από τα διεθνή δικαστήρια. Η κυβέρνηση όμως του Γεωργίου Παπανδρέου με υπουργό Οικονομικών τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη υπέγραψε τη χειρότερη δανειακή σύμβαση και ρύθμιση χρεών που έχει υπογράψει ποτέ η χώρα (εκτός από τη σημερινή). Αναγνώρισε το σύνολο των προπολεμικών χρεών της χώρας από το 1881 και μετά. Στο ακέραιο της αξίας τους, χωρίς να παίρνουμε υπόψη αυτά που πληρώθηκαν από τη χώρα ή που είχαν πληρωθεί μέχρι τότε. Χωρίς να παίρνεται υπόψη ότι γι' αυτά είχαμε κηρύξει 2 πτωχεύσεις επίσημες, το 1893 και το 1932. Αναγνώρισαν επιπλέον το σύνολο των τόκων υπερημερίας που είχαν μεταφέρει φυσικά σε τιμές του 1964, συν 71% προσαύξηση των τόκων υπερημερίας για το πιστωτικό κίνδυνο και φυσικά την ψυχική οδύνη, το πρόβλημα της ...ψυχικής γαλήνης, που είχαν υποστεί οι δανειστές. Η τελική ρύθμιση έγινε το 1964 με την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου. Η αναγνώριση όμως αυτών των «οφειλών» έγινε το 1962 επί κυβερνήσεως του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τα χρέη που είχε απαρνηθεί ο Μεταξάς... Καθορίστηκε να πληρωθούν αυτά τα χρέη σε 45 χρόνια. Που σημαίνει, 1964 και 45 = 2009. Ξεχρεώσαμε δηλαδή με τα ...προπολεμικά χρέη το 2009. Αλλά ένα χρόνο μετά, το 2010, ξεκίνησαν τα ...νέα χρέη. Το 2008 με Καραμανλή και πάλι, κάναμε δοκιμές και τα 23 δις που δώσαμε το Δεκέμβριο στις τράπεζες ως κρατικές εγγυήσεις, επιστράφηκαν. Το 2010 ξανά με Παπανδρέου, στη συνέχεια το 2012 με Παπαδήμο και με Σαμαρά έδωσε η Ελλάδα στις ιδιωτικές τράπεζες με τη μορφή κανακεφαλαιοποιήσεων, συνολικά πάνω από διακόσια δισεκατομμύρια Ευρώ. Και βέβαια οι ίδιες αυτές τράπεζες δεν επέστρεψαν ποτέ τίποτε άλλο. Περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια Ευρώ χρειάστηκε το ιδιωτικό τραπεζικό μας σύστημα που διαχειρίζεται Ευρώ. Το 65 με 70% του δήθεν εθνικού μας χρέους. Ο νοών νοείτω.-

   Διαγραφή

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .