Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Τα σχέδια των Εβραίων για την ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού στην Ιερουσαλήμ.

Third Temple Plans for Rebuilding in Jerusalem / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Σχ. ΚΟ: Για τα σχέδια ανοικοδόμησης του Τρίτου Ιουδαϊκού Ναού στην Ιερουσαλήμ υπάρχει ειδική ενότητα με πληροφορίες και ό,τι καινούργιο υπάρχει με το θέμα.

Θα μπορούσαν να αρχίσουν την οικοδόμηση αύριο. Υπάρχουν 12 ομάδες που βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας. Έχουν επιλέξει τον τόπο, ένα μητρώο με 300.000 γιους του Ααρών (οι Λευίτες), έχουν έτοιμες πολλές ιερατικές στολές, έχουν έτοιμα πάνω από 150 ιερά σκεύη, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα πιο δύσκολα και περίπλοκα, όπως το Μενορά και τις πολύτιμες ή ημιπολύτιμες πέτρες του θώρακα του Αρχιερέα (Ουρίμ και Θουμίμ). Οι αρχιτέκτονες έχουν επιλεγεί για την ανοικοδόμηση σύμφωνα με σχέδια, που βασίζονται στη Βίβλο. Όλα εκτός από την Κιβωτό της Διαθήκης, είναι εκεί. Επίσης, θα είναι απαραίτητη μια "καθαρή" κόκκινη αγελάδα.
Διαβάστε για τις σχέδια που υπάρχουν για την ανοικοδόμηση του Ναού, τις τελευταίες ανακαλύψεις, καθώς και τα βήματα που έχουν γίνει. Διαβάστε για τις θυσίες, τις προσφορές, τις διαθήκες και άλλα. Δείτε τα αγγεία που είναι έτοιμα και την τοποθεσία που ο Ναός θα μπορούσε να ανακατασκευαστεί.

Το χρυσό στέμμα είναι έτοιμο

Βίντεο 1: Το Χρυσό στέμμαΒίντεο 2: Ο Ραβίνος Moshe Dovid Tendler στο Όρος του Ναού και κάποια ιστορία για τους Εβραίους και το ΌροςΒίντεο 3: Η Χρυσή ΜενοράΗ Στολή του Αρχιερέα και οι Λίθοι

«Πάνω από εξήντα ιερά σκεύη του Ναού έχουν ήδη αποκατασταθεί, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα πιο δύσκολα και περίπλοκα σκέυη, όπως η Μενορά και ο πολύτιμοι λίθοι του θώρακα του Αρχιερέα Οι λίθοι του θώρακα - που δημιουργήθηκαν πρόσφατα - διερευνήθηκαν με τη βοήθεια επαγγελματιών γεμολόγων (κλάδος της γεωλογίας που ασχολείται με τους πολύτιμους λίθους), γεωλόγων και άλλων εμπειρογνωμόνων. Το ευρύ φάσμα υλικού, κατέστησε αναγκαία την εξέταση πάνω από 30 διαφορετικών απόψεων για τη θέσπιση των κριτηρίων για τον προσδιορισμό των λίθων». 

Το Techelet Me'il είναι έτοιμο. (Μπλε στολή του αρχιερέα)
Ο θώρακας με τους 12 Λίθους είναι έτοιμος. Επίσης, οι 2 Λίθοι Μνήμης που πηγαίνουν στους ώμους.Σκεύη και άμφια για το ναό:

Το Ινστιτούτο του Ναού με την βοήθεια από πολλούς καλλιτέχνες και τεχνίτες, έχει κατασκευάσει τα ακόλουθα σκεύη, (εκτός από την Κιβωτό της Διαθήκης) για τον μελλοντικό Τρίτο Ναό ... Κάντε κλικ σε κάθε όνομα για να δείτε μια εικόνα του σκεύους ή κάντε κλικ εδώ για να πάτε στη γκαλερί.

Χάλκινος Νιπτήρας - οι ιερείς πλένουν τα χέρια και τα πόδια τους προτού φροντίσουν για την καθημερινή tamid προσφορά.
Mizrak - Ο ιερέας συλλέγει το αίμα από τη θυσία στο Mizrak, και στη συνέχεια χύνει το αίμα επάνω στη γωνία του βωμού.
Μεγάλο Mizrak - για τα μεγαλύτερα ζώα
Τρόδοντη πιρούνα (κρεάγρα) - το πιρούνι που χρησιμοποιείται για να γυρνάει τις προσφορές πάνω από την φωτιά του βωμού
Κύπελλο Μέτρησης - Τα κύπελλα μέτρησης χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση του αλευριού, του λαδιού και του κρασιού, εκ των οποίων τα ειδικά ποσά που προβλέπονται πρέπει να χρησιμοποιούνται ως συστατικά σε διάφορες προσφορές.
Χάλκινη Λεκάνη - που χρησιμοποιείται για την προετοιμασία του γεύματος της προσφοράς. Οι προσφορές γεύματος γίνονται με τη χρήση διαφόρων ποσοτήτων από αλεύρι, λάδι και μπαχαρικά.
Ασημένιο Φτυάρι - που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση της στάχτης από το βωμό, το πρώτο έργο που επιτελούν οι ιερείς κάθε πρωί την αυγή.
Ασημένιο Αγγείο - που χρησιμοποιείται για την σπονδή κρασιού. Το κρασί χύνεται στο βωμό δύο φορές την ημέρα
Κουτί Κλήρωσης – Στην γιορτή του Γιομ Κιπούρ, ο Αρχιερέας πάει στην κληρωτίδα και επιλέγει λαχνούς. Έτσι προσδιορίζεται το ποιο κατσίκι θα χρησιμοποιηθεί ως προσφορά προς το Θεό, και ως εξιλέωση για τις αμαρτίες του λαού.
Ασημένιο Κύπελλο - Το ασημένιο κύπελλο, με τη χρυσή φιάλη, χρησιμοποιείται στην εορτή της Σπονδής του Νερού, η οποία λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της εορτής Succot. Την αυγή, οι ιερείς και οι Λευίτες, συνοδευόμενοι από τα πλήθη των συμμετεχόντων, βαδίζουν μέχρι τις πηγές του Shiloach. Το νερό βγαίνει από τις πηγές και μεταφέρεται μέχρι το Ναό σε χρυσή φιάλη, όπου χύνεται στο ασημένιο κύπελλο που στηρίζεται επάνω στο βωμό.
Ασημένια Σπονδικά Αγγεία- τελετή που περιβάλλει την εντολή να χύνουν νερό στο βωμό - η σπονδή του νερού
Sickle - Από την 16η ημέρα του μήνα Nissan, σε μια δημόσια συγκέντρωση στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ, το πρωτογεννήματα του κριθαριού μαζεύονται με δρεπάνια. Αυτό το κριθάρι, στη συνέχεια το φέρνουν στον Ιερό Ναό για να χρησιμοποιηθεί στην προσφορά Ομέρ.
Σκεύη Προσφοράς Omer - Μόλις το κριθάρι μεταφερθεί στην αυλή του ναού, οι ιερείς χτυπούν, ψήνουν και κοσκινίστε το σιτάρι. Μια χούφτα αλεύρι που προκύπτει καίγεται στο βωμό. Το υπόλοιπο τρώγεται από τους ιερείς.
Abuv – τρίποδας. Το κορυφαίο επίπεδο είναι διάτρητο και κάτω από αυτό είναι ένα δοχείο για καυτούς άνθρακες. Χρησιμοποιείται για το ψήσιμο της νέας συγκομιδής κριθής της προσφοράς Ομέρ, πραγματοποιείται το Πάσχα.
Σκεύη Καθαρισμού Μενορά - που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των επτά δοχείων λαδιού της Μενορά
Μικρές Στάμνες Λαδιού - που χρησιμοποιούνται για να ρίχνεται το λάδι στη menorah.
Μικρή Χρυσή Φιάλη - χρησιμοποιείται για να χύσει λάδι στο μενορά
Θυμιατό με λιβάνι – τοποθετεί στο τραπέζι της πρόθεσης.
Δισκοπότηρο με Θυμίαμα - κρατά "μισή μερίδα" από τα συστατικά που προσφέρονται ως θυμίαμα
Φτυάρι για το θυμίαμα - χρησιμοποιείται για να αφαιρεί αναμμένα κάρβουνα από το εξωτερικό βωμό στη συνέχεια για να μεταφέρει τα κάρβουνα με αυτό το φτυάρι στο ιερό, όπου τα κάρβουνα χρησιμοποιούνται για το χρυσό βωμό του θυμιάματος.
Μενορά - Επτάφωτη Λυχνία - ένα ενιαίο κομμάτι από ατόφιο χρυσάφι, βρίσκεται στη νότια πλευρά του ιερού. Κάθε πρωί, ένας ιερέας προετοιμάζει και αναζωπυρώνει τα φυτίλια.
Η Τράπεζα της Πρόθεσης - κατασκευασμένη από ξύλο, επικαλυμμένη με χρυσάφι. Σε αυτή τοποθετούνται οι δώδεκα άρτοι της προθέσεως. Κάθε Σάββατο, τα ψωμιά αυτά αφαιρούνται όλα και αντικαθίστανται από νέα.
Βωμός θυμιάματος - κατασκευασμένος από ξύλο καλυμμένο με χρυσό
Κιβωτός της Διαθήκης - Μία φορά το χρόνο, στην γιορτή Γιομ Κιπούρ, την Ημέρα της Εξιλέωσης, ο αρχιερέας εισέρχεται στα Άγια των Αγίων, ζητώντας από τον Θεό να συγχωρήσει τα παραπτώματά όλου του Οίκου του Ισραήλ. Φτιαγμένη από ξύλο καλυμμένη με χρυσό, περιείχε, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Ναού, τις δύο πλάκες του Νόμου που έφερε από το Όρος Σινά ο Μωυσής, καθώς και ένα δοχείο που περιέχει μάννα, και την ράβδο του Aαρών.
Το Στέμμα - φέρει την επιγραφή: "Αγιασμός στον Θεό", και φοριέται από τον αρχιερέα ανά πάσα στιγμή, ενώ υπηρετεί στο Ναό.
Το Ένδυμα του Αρχιερέα – Και αυτό το έργο έχει ολοκληρωθεί και τα αποτελέσματα έχουν δημοσιοποιηθεί.
Ασημένιες Σάλπιγγες - που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας, καθώς και για την ανακοίνωση της άφιξης του Σσαμπάτ (Σαββάτου), της Νέας Σελήνης, των τριών εορτών, καθώς και για διάφορες άλλες περιπτώσεις.
Επίχρυσο σοφάρ (κέρατοκριαριού) – το φυσάνε στον Ιερό Ναό κατά την Rosh Hashana (αρχή του μήνα).
Επάργυρο σοφάρ (κέραςκριού), - που το φυσάνε στον Ιερό Ναό τις ημέρες της νηστείας.
Άρπα (ή nevel) - είναι ένα σημαντικό μέσο που χρησιμοποιείται από τους Λευίτες στην ορχηστρική συνοδεία τους κατά την λειτουργία.
Λύρα (ή kinnor) – από το βιβλίο των Ψαλμών, ως ένα χαρακτηριστικό της Λευιτικής ορχήστρας που υπηρετεί στην εσωτερική αυλή του Ιερού Ναού.


 
Πού θα μπορούσε να οικοδομηθεί ο ναός;

Υπάρχουν μερικοί που πιστεύουν ότι ο Τρίτος Ναός θα μπορούσε να χτιστεί δίπλα στον (μουσουλμανικό) Θόλο του Βράχου (δες άρθρο ΚΟ εδώ). Ένας από αυτούς είναι ο γνωστός Αμερικάνος ευαγγελικός συγγραφέας πολλών βιβλίων με εσχατολογικό περιεχόμενο (και θιασώτης του χριστιανικού Σιωνισμού), Hal Lindsey, ο οποίος πιστεύει ότι, με βάση τη θεωρία του Δρ Asher Kaufman, σχετικά με τη θέση της Ανατολικής Πύλης, ότι ο Θόλος του Βράχου χτίστηκε στο σημείο που η Βίβλος αναφέρει ως την Αυλή των εθνών. Αναφέρει ότι σύμφωνα με την Αποκάλυψη 11: 1-2, η ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει το τμήμα του όρους που είναι γνωστό ως η Αυλή των εθνών. Ως εκ τούτου, πιστεύει ότι ο Τρίτος Ναός και ο Θόλος του Βράχου θα μπορούσαν να σταθούν δίπλα-δίπλα.
 
Άλλες θεωρίες για το που βρισκόταν ο ναός κάποτε :
- Εκεί που βρίσκεται σήμερα ο Θόλος του Βράχου (Dr Leen Ritmeyer, Dr. Dan Bahat)
- Βρίσκεται λίγο προς τα βόρεια του Θόλου (καθηγητής Asher Kaufman).
- Βρίσκεται λίγο στα ανατολικά του Θόλου (καθηγητής Joseph Patrich / Εβραϊκό Πανεπιστήμιο.
- 110 μέτρα προς τα νότια του Θόλου  (Grant Jeffrey, Tuvia Sagiv)

Ακούστε εδώ μερικές διαλέξεις για το Όρος του Ναού και που πρέπει να γίνει η ανοικοδόμηση.
 
Τα σχέδια για την ανοικοδόμηση ναού και της θυσίας των ζώων για τον «καθαρισμό» του λαού.

Όταν ο Ιουδαϊκός ναός βρισκόταν στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ πριν από 2.000 χρόνια, η θυσία των ζώων ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της ιουδαϊκής θρησκείας. Μετά την καταστροφή των ναών, οι θυσίες είχαν απαγορευτεί.
Τα 71 μέλη του «ανα-συγκροτημένου Σανχεντρίν» λένε ότι θέλουν να αρχίσουν και πάλι να θυσιάζουν ζώα, παρά την απουσία του Ναού, του τελετουργικού βωμού και όλων των απαραίτητων εργαλείων που αναφέρονται στην Αγία Γραφή.

"(2008) Φέτος, για πρώτη φορά σε διάστημα σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνων το Ινστιτούτο του Ναού αφιέρωσε ένα ολοήμερο συμπόσιο στην Ιερουσαλήμ, με θέα το Όρος του Ναού, στο οποίο, ένα ... ενιαύσιο, άψογο αρνί που ετοιμάστηκε τελετουργικά, σφάχτηκε και προσφέρθηκε σύμφωνα με την halachah (εβραϊκό νόμο), καθώς και τις ειδικές οδηγίες σχετικά με το πώς γίνεται μια τέτοια προσφορά στον Ιερό Ναό. 
Αν και αυτή η εκδήλωση ήταν μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς, καθώς οι Εβραίοι προετοιμάζονται για την προσφορά του Πάσχα, και δεν ήταν μια πραγματική προσφορά, (και αν το κρέας διανεμήθηκε σε άπορες οικογένειες), η διαμάχη που υπάρχει στο Ισραήλ, μας υπενθύμισε με σαφήνεια ότι η απελευθέρωση από τη στενή αντίληψη της πολιτικώς ορθής, μεταμοντέρνας κοινωνίας στην οποία ζούμε, είναι επείγουσα σήμερα από ότι ήταν πολλά χρόνια πριν, όταν ένα ολόκληρο έθνος έκανε γνωστή την πίστη του στο Θεό (του Ισραήλ). "

Ο γενετικός έλεγχος των απογόνων των Εβραίων ιερέων.

Οι απόγονοι των Εβραίων έχουν μια γενετική ομοιότητα που δεν έχει σχέση με κανέναν άλλον εβραίο. Πρόσφατα, εμφανίστηκε μια πιο επιστημονική δοκιμή για την επαλήθευση εκείνων που προέρχονται από ιερατική γενεαλογία. Ήδη διατηρείται ένας μηχανογραφημένος κατάλογος όλων των γνωστών ιερατικών υποψηφίων στο Ισραήλ. Ορθόδοξες οργανώσεις στο Ισραήλ βοηθούν να εκπαιδεύσουν αυτό το (μελλοντικό) ιερατείο.

Σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση, μόνο άνδρες από την ευθεία γραμμή του Ααρών θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως ιερείς στο Ναό. Η βιβλική διδασκαλία επιβεβαιώνει ότι το έθιμο αυτό υπήρχε από την πρώτη σκηνή, το ναό του Σολομώντα, μέσω της εβραϊκής εξορίας στη Βαβυλώνα, και συνεχίστηκε μέχρι την καταστροφή του ναού του Ηρώδη από τον Τίτο το 70 μ.Χ.. Οι ιερείς, που ονομάζεται Cohanim (μερικές φορές Kohanim), ήταν όλοι απόγονοι (πατριαρχικοί / από τον πατέρα) του Ααρών και να ασκούν τα ιερά τελετουργικά της λατρείας του ναού και να μένουν καθαροί.
Πολλές Ιουδαϊκές Ορθόδοξες διδασκαλίες λένε ότι ο νέος ναός θα κατασκευαστεί σε κάποια μελλοντική ημερομηνία. Σύμφωνα με την παράδοση, στο ναό θα πρέπει να λειτουργήσει ένας Αρχιερέας από τη γενεαλογία του Ααρών. Ενώ το όνομα των Cohanim εξακολουθεί να υφίσταται σήμερα, η ιδέα ότι η γενεαλογία του Ααρών συνεχίζει να υφίσταται μετά από 3000 χρόνια αντιμετωπίζεται με ευρύτατο σκεπτικισμό, διότι η ιδέα δεν μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά.

Πρόσφατες αναλύσεις του DNA όμως, επιβεβαίωσαν ένα συγκεκριμένο γενετικό δείκτη που υπάρχει μόνο στους Cohanim. Αυτή η ανακάλυψη δίνει επιστημονική αξιοπιστία στην ιδέα ότι όλοι οι Cohanim είναι οι πατριαρχικοί απόγονοι του αδελφού του Μωυσή, Ααρών. Ορισμένες φυλές από την Αφρική οι οποίες ισχυρίζονται ότι έχουν εβραϊκές ρίζες, επιβεβαιώθηκε επίσης να έχουν τη γενετική υπογραφή των Κοέν.


Σχολεία εκπαίδευσης για τους ραβίνους

Το Ίδρυμα του Ναού με δωρεές έχει συγκεντρώσει χρήματα χγια την κατασκευή του ναού από τη δεκαετία του 1970. Αργότερα, τουλάχιστον δύο yeshivas (σχολές για ραβίνους) άρχισε να βρίσκει ανθρώπους που κατάγονται από τους ιερείς και τους Λευίτες για να τους εκπαιδεύσουν για να υπηρετούν στο ναό και τα τελετουργικά. Η Yeshiva Torat Haim και η Yeshiva Aterit Cohanim εκπαιδεύουν φοιτητές για τις πρακτικές του Ναού από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 στην Ιερουσαλήμ. 
Το Ινστιτούτο του Ναού υπήρξε χορηγός της δημιουργίας των μουσικών οργάνων, καθώς και των εργαλείων που θα χρησιμοποιηθούν στο Ναό. Υπάρχουν και πολλές άλλες οργανώσεις που έχουν ως στόχο την ανοικοδόμηση ενός Τρίτου Ναού που πρόκειται να κατασκευαστεί σε πολύ μικρό διάστημα.

Η οικοδόμηση του Λίθινου Βωμού

"Στις 9 του μήνα Αβ του έτους 5769, (2009), το Ινστιτούτο του Ναού άρχισε την κατασκευή του λίθινου βωμού. Όταν ολοκληρωθεί, ο βωμός θα είναι έτοιμος να μεταφερθεί στο Όρος του Ναού.2008: Ανακαλύφτηκε το πορφυρό σκουλήκι. Το πορφυρό (κόκκινο) απαιτείται για τα ιερατικά ενδύματα.
Το Ινστιτούτο του Ναού έχει στην κατοχή του για πρώτη φορά εδώ και περίπου δύο χιλιάδες χρόνια, συγκομιδή από tola'at Shani, ή πορφυρά σκουλήκια. Τα ιερατικά ενδύματα υφαίνονται με λινάρι που εισάγεται από την Ινδία, και βάφονται σύμφωνα με την πρακτική των χρόνων της Παλαιάς Διαθήκης. Για τα ενδύματα χρησιμοποιούνται τρία διαφορετικά χρώματα, μοβ, μπλε και προφυρό. Το πορφυρό χρώμα προέρχεται από έναν ορισμένο τύπο εντόμων, ένα κατακόκκινο σκουλήκι, που πρόσφατα ανακαλύφθηκε στο Ισραήλ. Στις 16 Ιουλίου του 2008, ο Ραβίνος Chaim Richman του Ινστιτούτου του Ναού οδήγησε ένα γκρουπ στη Σαμάρια για να μαζέψουν το πορφυρό σκουλήκι.
 Στάχτες από καθαρή κόκκινη δαμάλα
"... είμαστε ακάθαρτοι και θα παραμείνουμε ακάθαρτοι μέχρι να είμαστε σε θέση να έχουμε μια κόκκινη αγελάδα της οποίας οι στάχτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην τελετή εξαγνισμού που λέει η Τορά." -Ραβίνος Yisrael Ariel, διευθυντής του Ινστιτούτου του Ναού
Το 19 κεφάλαιο του βιβλίου των Αριθμών απαιτεί ένα καθαρό άνθρωπο που ποτέ του δεν υπήρξε ακάθαρτος. Για να γίνει αυτό, μεγαλώνουν νέους που δεν έχουν οποιαδήποτε επαφή με κάτι που θα τους κάνει τελετουργικά ακάθαρτους. Εξασφαλίζουν ακόμα και την διαμονή τους διώροφα κτίρια πάνω σε βράχο για να βεβαιωθούν ότι κανείς δεν βρίσκεται θαμμένος από κάτω.

- 1996-97 Η Μελωδία, μια κόκκινη αγελάδα γεννήθηκε στο κιμπούτς Κφαρ Χασιδείμ κοντά στην Χάιφα, αλλά τελικά, απορρίφθηκε γιατί είχε λίγες άσπρες τρίχες στην ουρά.
- 2001-02: 5 Απριλίου, το 2001 γεννήθηκε μια κόκκινη αγελάδα. Οι Εβραίοι την βρήκαν kosher, (‘καθαρή’) αλλά αργότερα και αυτή απορρίφθηκε.
  
Μια μη κερδοσκοπική ομάδα που θέλει να στείλει κόκκινες αγελάδες στο Ισραήλ (από την Αμερική), με σκοπό να βρεθεί η ακηλίδωτη κόκκινη αγελάδα. Ωστόσο, οι προσπάθειες είναι σε αναμονή.

Τώρα πλέον έχει αποκαλυφθεί ότι Ισραηλινοί επιστήμονες έχουν προφανώς «ραγίσει» τον γενετικό κώδικα για την παραγωγή καθαρής κόκκινης δαμάλας. Το αν  έχει ήδη γεννηθεί ή όχι δεν αποκαλύπτεται. Άρθρο της HaaretzΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / ΠηγήΔεν υπάρχουν σχόλια:

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .