Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ: ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΩΣ


ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ                                                               

Σαν λογικό και σκεπτόμενο άτομο πού ούτε εθελοτυφλεί, αλλά ούτε στρουθοκαμηλίζει κι ζώντας σε μια χώρα πού είχε,έχει κι δυστυχώς θα έχει κυβερνώντες πού έχουν πάρει4πακέτα βοηθείας απ’τη ΕΟΚ κι τώρα ξεπουλούν τα πάντα πανικόβλητοι γιατί δε έχουνε λεφτά να πληρώσουν υποχρεώσεις,αλλά κι θέλοντας να διαφυλάξω τα νώτα μου και για να μη είμαι κορόιδο κανενός, πάντοτε όταν άκουγα για οποιονδήποτε ότι προσφέρει λόγω καλής ψυχής πολλά κεράσια κρατούσα και κρατώ πάντα μικρό καλάθι.                                             

Στο ανωτέρω Μ.Κ.Ο άρχισαν να μην μου αρέσουν οι ενέργειες τους όταν τυχαία είδα στην τηλεόραση πως ξεφτίλιζαν παιδιά του χώρου του στην TV για να κερδίσει ένα σπίτι στη Κέρκυρα (Τα έβγαλαν να κλαίνε για το πού θα πάνε,θέλοντας έτσι να συγκινήσουν  κι έτσι να κερδίσουν.

Πιστεύω ότι κι εσείς συμφωνείτε ότι δε είναι αυτή σωστή τακτική για ανθρώπους πού σέβονται την μνήμη του παιδιού του  προέδρου τους,τον εαυτό τους και αυτά τα άμοιρα παιδιά)                     Έτσι έψαξα, ρώτησα, ασχολήθηκα, έτρεξα επί μέρες για να μάθω την  πιθανή  έξωση τους στην  Κόρινθο  από  την Κιβωτό τον παιδιών και το γιατί.Τώρα μπορώ να πω πως ξέρω και γνωρίζω το Θέμα αρκετά  καλά και λέγω.                                                                                         

  "Το χαμόγελο του παιδιού"  για μια ακόμη φορά  θέλει να μας εξαπατήσει.                                                                                         Άλλους σαν ευκολόπιστους και άλλους σαν άτομα  πού δυστυχώς  κρατάμε την στάση να θέλουμε να δίνουμε ένα κομμάτι ψωμί σε αναξιοπαθούντες  συμπολίτες μας όχι από αγάπη γιατί αν το νιώθαμε αυτό δεν θα είχαμε ΧΑΜΟΓΕΛΑ.Ο καθένας μας θα έπαιρνε ένα παιδί με αναδοχή και χωρίς έξοδα αφού μάλιστα πληρώνονται για αυτό,αλλά για να νιώσουμε εμείς καλύτερα και για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες μας.                                                     

 Με δυο λόγια η πραγματική αλήθεια είναι η εξής:                                                                            

Το 1996 ο Λέιφ Κρατζ, φιλέλληνας και φιλάνθρωπος αγόρασε με χρήματα του σουηδικού ιδρύματος «ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» δυο αγροτεμάχια στην Αρχαία Κόρινθο και με φροντίδα δική του και δαπάνη του ιδρύματος ανεγέρθηκαν κτίρια για φιλοξενία παιδιώ,τα οποία αποπερατώθηκαν και εξοπλίστηκαν πλήρως το 2002.                                                                                        

 Με δική τους πρωτοβουλία ήλθαν σε επαφή με το σύλλογο το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, προκειμένου να υπηρετήσουν τους κοινούς σκοπούς  τους. Δηλαδή την παροχή βοήθειας, στήριξης και φροντίδας σε παιδιά που έχουν ανάγκη.                                                     

Αυτή άλλωστε είναι κοινή πρακτική και του Διεθνούς Ιδρύματος ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, αφού σε όλες τις χώρες που το ίδρυμα έχει παρουσία κι δράση συνεργάζεται με τοπικές οργανώσεις, με άριστα αποτελέσματα και χωρίς να έχει προκύψει ποτέ κανένα πρόβλημα. 

Το έτος 2002 παραχώρησαν στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ τη χρήση των κτιρίων καθώς και εξοπλισμού τους, για τη φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο, για αόριστο χρόνο κι χωρίς ουδέν αντάλλαγμα υπογράφοντας σχετική σύμβαση χρησιδανείου.                                  

 Τονίζω ότι έκτοτε ως κι σήμερα το ΧΑΜΟΓΕΛΟχρησιμοποιεί τα ανωτέρω οικήματα και τον εξοπλισμό αυτών για τη φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο. χωρίς η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ να έχει λάβει οιοδήποτε αντάλλαγμα,χρηματικό ή μη,άμεσα ή έμμε σα,είτε απ’το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ή οποιονδήποτε άλλο φορέα, για την παραχώρηση αυτή, η οποία είναι εντελώς δωρεάν,βάση  και σύμφωνα με τη σύμβαση χρησιδανείου.                                                                                   

 Εξακολουθούν δε έως και σήμερα να έχουν ασφαλισμένα τα κτίρια αυτά για κινδύνους πυρκαγιάς και να καταβάλλουνε κανονικά το ασφάλιστρό τους, διότι αυτά αποτελούν ιδιοκτησία τους την οποία θέλουν να διαφυλάξουνε.                                                                              

 Τα μέλη τους δε,εμφορούμενα απ’πραγματική και ειλικρινή διάθεση  προσφοράς, προσέφεραν εθελοντική εργασία στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ,προς όφελος και για χάριν των παιδιών που φιλοξενούνται στα οικήματα της Αρχαίας Κορίνθου.                                                                                                                                      Το ΧΑΜΟΓΕΛΟ αντί να συνεργαστεί μαζί τους για τους παραπάνω σκοπούς  κατά την προσφιλή του τακτική χρησιμοποιεί τα κτίρια σαν κατά βούληση, σαν κύριός τους, χωρίς να τους επιτρέπει ούτε καν να τα επισκεφτούνε και με τις επιεικώς αυθαίρετες ενέργειές τους συνεχώς τους εκθέτουν ενώπιον των αρχών.                                                                                               

 Ενδεικτικό γεγονός συμπεριφοράς του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ που τους εξέθεσε στις αρχές ήτο ότι το Δεκέμβριο του 2009 λάβανε απ’ την δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσεις-Αποχέτευσης Κορίνθου δύο λογαριασμούς ύδρευσης για 13.834 και 7720€ χωρίς τους τόκους, πού το μεγαλύτερο μέρος ήτο παλαιές οφειλές κι αφορούσαν τις συνδέσεις υδροδότησης των δύο χρησιδανεισμένων οικιών. Αν ήτο αλήθεια όπως ισχυρίζεται το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ότι τους επέτρεπαν να τους επισκέπτονταν θα άφηναν να φτάσει ο λογαριασμός εκεί;                                                                                                                                       

   Έτσι αποκαλύφθηκε ότι το ΧΑΜΟΓΕΛΟ όχι μόνο δεν φρόντισε να αλλάξει στο όνομά του τις συνδέσεις υδροδότησης των χρησιδανεισμένων ακινήτων αλλά ότι από την αρχή της σύμβασης χρησιδανείου , δεν πλήρωνε τους λογαριασμούς ύδρευσης (Πιθανόν λόγω καβουριών στης τσέπες τους)                                                                                                                              

Παρά τις διαμαρτυρίες τους, λάβανε το Μάρτιο του 2010 δύο νέους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ με ενσωματωμένα τα προηγούμενα ποσά ύψους, 14084 κι 7970€.Τον Ιούνιο του 2010 δυο ακόμη παρόμοιους λογαριασμούς ύψους 14298 και 8124 € συνολικά 22422 €.                                                                              

 Τελικά μάθανε ότι ο Δήμος διέγραψε το χρέος, χωρίς όμως ποτέ να λάβουνε επίσημη ειδοποίηση για αυτό.                                                                                                            

 Αν και η σύμβαση προβλέπει ρητά την χορήγηση γραπτής  άδειας του ιδιοκτήτη σε όλες τις  ενέργεια το ΧΑΜΟΓΕΛΟ χωρίς την άδειά τους, ούτε έστω ενημέρωσή τους αλλά και κυρίως χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής                                                                                                    

 -A-. Aντικατέστησε τις εσωτερικές θύρες στα ακίνητά τους.                                              -  

B-. Kατασκεύασε ψυκτικό θάλαμο και κυρίως                                                                                     

  -Γ-. Προσπάθησε παράνομα να ηλεκτροδοτήσει όμορο ακίνητό του μέσω των δικών τους ακινήτων κ.α.                                                                                                               

 Για το λόγο αυτό,επειδή δεν τηρούνται οι όροι σύμβασης χρησιδανείου καταγγείλανε προ πενταετίας την σύμβαση αυτή κι σήμερα διεκδικούνε δικαστικά τα ακίνητά τους, για να τα χρησιμο ποιήσουν οι ίδιοι για φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο. Επισημαίνουνε δε ότι κανένα παιδί δεν πρόκειται να «μείνει εις τον δρόμο», όπως τους κατηγορεί το ΧΑΜΟΓΕΛΟ,προκειμένου να συγκινήσει το κοινό αίσθημα.                                                                                                  

 Τα πράγματα είναι κάτι περισσότερο από σοβαρά.                                                 Τώρα δεν έχομε να κάνουμε με τον ωχαδερφισμό,εθελοτυφλία καθώς και στρουθοκαμηλισμό των περισσοτέρων συμπατριωτών μας ,ούτε με λαμόγια πολιτικούς κι Δημάρχους (Πχ:Τις Κορίνθου πού από την μια μεριά πληρώνει το νερό του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ κι αναρωτιέμαι με τι λεφτά κι από την άλλη στερεί το δικαίωμα αναξιοπαθούντων συμπατριωτών μας πού έχουν και εκείνοι  παιδιά για λίγα δωρεάν τρόφιμα κρύβοντας αυτά,ποίος ξέρει για ποίο λόγο κι σκοπό .Ιδού και η απόδειξη                                                                                                    ΜΥΣΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ                                                                                                                                   4 Νοεμβρίου, 2011                                                                                                                     ΜΥΣΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ                                       Έκπληξη και απορία μας προκάλεσε το δελτίο τύπου του αντιδημάρχου Κοινωνική Πολιτικής δήμου Κορινθίων Κου Γιώργου Φαρμάκη σχετικά με την λειτουργία ”Κοινωνικού Παντοπωλείου” του δήμου.                                                                                                  

   Ο κος Φαρμάκης μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το ”Κοινωνικό Παντοπωλείο” του δήμου λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό αλλά δεν διαφημίζεται για λόγους αρχής ώστε να προστατεύσουν την εικόνα των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτό.


Ποίος όμως σας είπε ότι θέλουμε ονόματα που συμμετέχουν σε αυτό; Θεωρώντας  αυτονόητο το πόσο σημαντικό είναι να προβάλετε και να διαφημίσετε αυτή η πρωτοβουλία ώστε να γίνει γνωστό στους πολίτες και να κάνουν χρήση αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη σας ρωτούμε:.                                                                                                         

Δηλαδή τι μας λέτε τώρα … ότι έχετε ένα ”Κοινωνικό παντοπωλείο Φάντασμα” που το ξέρεις εσύ , ο δήμαρχος και 5-6 ακόμα άτομα της συμπολίτευσης ;
Με την λογική σας αυτή γιατί να μην υποθέσουμε όλοι μας ότι ακόμα και το ”Κοινωνικό Παντοπωλείο” λειτουργεί όπως στην περίπτωση των ”προνοιακών επιδομάτων” με σκοπό την ψηφοθηρία;;;)

Ο ιδρυτής της "Κιβωτού" μάζευε όλη του τη ζωή χρήματα από τους σουηδούς πολίτες και αφού πέθανε κι ανέλαβαν τα παιδιά του ήρθε ο έξυπνος Ελληνάρας (Πρόεδρος Χαμόγελου ) δεν τηρεί τους όρους συμβολέου τους, μας εκβιάζει ψυχολογικά και παίζει με τα συναισθήματα      μας λέγοντας μας πως θα πεταχτούν τα παιδιά στο δρόμο και θέλει να τούς τα πάρει όλα.
 
ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ                                                             

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ μας ξεφτιλίζει διεθνώς .
Σε επίσημη ανακοίνωση τους στα Μ.Μ.Ε κι σε τηλεοπτικά κανάλια τοπικά της Κορίνθου ηΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝαναφέρει τα εξής:                                                                                                          -1- 

Σε όλες τις χώρες που το ίδρυμα τους έχει παρουσία και δράση συνεργάζεται με τοπικές οργανώσεις, με άριστα αποτελέσματα και χωρίς να έχει προκύψει ποτέ κανένα πρόβλημα. Δηλαδή με εύσχημο τρόπο αφήνει να εννοηθεί πως η μόνη ανίκανη χώρα πού έχει συνεργασθεί είναι η Ελλάδα.


-2- Με εύσχημο τρόπο αφήνουν  να εννοηθεί  πως οι απατεώνες στην Ελλάδα όχι μόνο έχουν την εύνοια του κράτους μια πού ένας τόσο σημαντικός Μ.Κ.Ο μπορεί χρησιμοποιώντας πολιτικά μέσα (Δήμαρχο Κορίνθου)να  χρησιμοποιεί περιουσίες νομίμων πολιτών(Σαν αυτούς) κατά βούληση, σαν κύριός τους, χωρίς να επιτρέπουν σε ιδιοκτήτες τους  ούτε καν να τα επισκεφτούν,όχι     μόνο να μπορούν να πράττουν με δόλο αυθαιρεσίες και παράνομες ενέργειές με σκοπό συνεχώς να τους εκθέτουν ενώπιον των αρχών    ώστε να τους διώξουν και να μείνουν μόνο αυτοί(Απόδειξη του γεγονότος είναι ότι το ΧΑΜΟΓΕΛΟ δεν φρόντισε να αλλάξει στο όνομά του συνδέσεις υδροδότησης των χρησιδανεισμένων  ακινήτων αλλά και ότι από την αρχή της σύμβασης του χρησιδανείου σκοπίμως, δεν πλήρωνε τους λογαριασμούς ύδρευσης)αλλά και ότι ευκόλως μπορούν να παρανομούν                                                   αφού προσπάθησαν παράνομα να ηλεκτροδοτήσουν όμορο ακίνητό τους μέσω των δικών τους ακινήτων.Τέλος                                                                  

  -3- Καταγγέλλοντας προ πενταετίας τη σύμβαση αυτή και σήμερα διεκδικώντας δικαστικά τα ακίνητά τους για να τα χρησιμοποιήσου νε οι ίδιοι για τη φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο με εύσχημο τρόπο αφήνουν  να εννοηθεί  πως μας θεωρούν παντελώς ανίκανους,κανίβαλους κι χειρότερους απ’ζώα (Αυτά προφυλάσσουν το είδος τους)δια δυο λόγους:                                                                               

 -Α-Αφού αφήνουμε και οι πολίτες και οι άρχοντες αυτής της χώρας  το ΧΑΜΟΓΕΛΟ προκειμένου να συγκινήσει το κοινό αίσθημα αφελών πολιτών. να ψεύδεται ασυστόλως λέγοντας πως με τις ενεργειές τους η ΚΙΒΩΤΟΣ πετάει  στο δρόμο τα παιδιά.                                          

 –Β- Αφήνουμε το ΧΑΜΟΓΕΛΟ να σέβεται και να προστατεύει τόσο τα παιδιά τους πού συνεχίζει τον ψυχολογικό βιασμό τους εκθέτοντας την προσωπικότητά τους στα Μ.Μ.Ε.                                   Τέλος «Επισημαίνουν ότι κανένα παιδί δεν πρόκειται να «μείνει στο δρόμο»Αντίθετα η ΚΙΒΩΤΟΣ έχει και τα μέσα και τις υποδομές να φιλοξενήσει τα παιδιά, χωρίς να εκθέτει την προσωπικότητά τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.                       

Σήμερα  τα καταγγέλλουν στα αρμόδια όργανα της χώρας μας           .Ας αρπάξουμε την ευκαιρία και ας γυρίσουμε την πλάτη όπως του αξίζει στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ.Αρκετά έπαιξε μαζί μας

Αύριο πολύ πιθανόν αν συνεχίσουμε και τους βοηθούμε να είναι πολύ αργά  αφού απογοητευμένοι από το αίσχος μας δικαίως θα μας διασύρουν παγκοσμίως.                                                                                            
Στο χέρι μας είναι ή να αυτοκαταστραφούμε ή να σωθούμε.                                                                                                                                         
ΥΓ:ΛΟΓΩ ΠΙΘΑΝΩΝ ΜΗ ΣΩΣΤΗΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΛΙΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΥΤΗΣ                                     

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ                                                ΠΑΡΑΚΛΙΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

ΚΙΒΩΤΟΣ6 σχόλια:

 1. Σας συγχαίρω για την καθαρή και εύστοχη αντίληψή σας για το θέμα. Τα πράγματα είναι έτσι όπως ακριβώς τα παρουσιάζετε αλλά δυστυχώς οι άνθρωποι είναι πολύ υποκριτές για να τα δουν. Η συγκεκριμένη οργάνωση είναι μια απάτη ολκής και τα παιδιά που υποτίθεται ότι σώζει στην πραγματικότητα τα χρησιμοποιεί ο ιδρυτής επιχειρηματίας για δικό του όφελος. Είναι θύματα αυτά τα παιδιά αρχικά των γονιών τους, κατόπιν του φιλάνθρωπου κυρίου και τελικώς της υποκριτικής κοινωνίας που λέει ότι τα αγαπάει αλλά όντως δεν τα παίρνει στα σπίτια της να τα μεγαλώσει, όπως θαυμάσια παρατηρήσατε. Προτιμάει τις φτηνές συναισθηματολογίες και το λάιθ στάιλ της αγάπης και έτσι επιτρέπει την ύπαρξη των Χαμόγελων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απαραδεκτο!!να εκμεταλευοντα και να προβαλουν παιδια τα οποια αυροο! Ναβρουνε μπροστατους αυτη την προβολητους !!!γιαυτο μας φερωνται ετσι σανυποτακτικους!!μπραβω στην αναφωρασας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπραβω αξιζει να ψαχνουμε. Ισως ετσι ξυπνησουν κιαλλοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ας ψαξει και καποιος εισαγγελεας για αυτη την οργανωση αν πραγματι αγαπαει αυτα τα παιδια η τα χρησιμοποιει γι αλλους σκοπους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Όποιος έχει ασχοληθεί με το χαμόγελο, αν επιθυμεί, θα ήθελα να μιλήσει και μαζί μου, διότι υιοθέτησα παιδί από εκεί κι έχω πάρα πολύ άσχημη εμπειρία, τηνοποία πλέον είμαι διατεθειμένη να μοιραστώ, δίχως να φοβάμαι. Αρκετά με το φόβο και τις εμμέσως πλην σαφώς απειλές του συγκεκριμένου φορέα, παρεούλα με "ειδικό... ειδικούς"...στο χώρο της ψυχικής υγείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πρέπει να δημοσιεύονται οι αλήθειες..
   Αρκετά με αυτό τον οργανισμό..
   Ελπίζω το παιδάκι σας να είναι καλά!
   Μπράβο για την πράξη σας

   Διαγραφή

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .