Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

τι είναι υβρίδιο, τι σημαίνει η λέξη και να εξετάσουμε την σχέση της ζωής μας και τις εξαρτήσεις της από τα υβρίδια.

Αυτό που έχουν κρύψει από τους Έλληνες είναι η δύναμη και η δυναμική της ελληνικής γλώσσας. Αυτό το λέω διότι εκτός από την ερμηνεία των λέξεων, υπάρχει και η αριθμοσοφία, που δεν θα την χρησιμοποιήσω σήμερα.

Ας δούμε λοιπόν τι είναι υβρίδιο, τι σημαίνει η λέξη και να εξετάσουμε την σχέση της ζωής μας και τις εξαρτήσεις της από τα υβρίδια.

Αν γίνει πόλεμος η οικονομικό εμπάργκο, η όπως πιθανολογείται μία χρεωκοπία της χώρας, τα αποθέματα των γεωργικών προϊόντων μας επαρκούν για 4 μήνες το πολύ. Μετά δεν θα υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ. Η μόνη διέξοδος που θα έχουν οι Έλληνες, θα είναι να γίνουν βαλανοφάγοι. Δεν θα υπάρχει ούτε ένας σπόρος, με δυνατότητα αναπαραγωγής. Οι σπόροι που πωλούν πλέον τα γεωπονικά καταστήματα ονομάζονται υβρίδια. F1 Δενυπάρχει σπόρος που να μην είναι υβρίδιο η γενετικά μεταλλαγμένος. Αν κρατήσετε σπόρο από μαρούλι, κολοκύθι, ντομάτα κ.λ.π. και προσπαθήσετε να τον σπείρετε ξανά δεν πρόκειται να φυτρώσει, δεν θα δώσει καρπό.

Αυτό είναι το υβρίδιο. Δεν αναπαράγεται. Ένα παράδειγμα: Από την ένωση αλόγου και όνου προκύπτει ο ημίονος,(μουλάρι), που δεν αναπαράγεται. Είναι υβρίδιο.(ύβρις+Δίας) . Ύβρις στον Θεό. Άλλο παράδειγμα της δύναμης της ελληνικής γλώσσας. Για την γυναίκα που εγκυμονούσε, πριν από είκοσι περίπου χρόνια, υπήρχε και υπάρχει η έκφραση, είναι σε ενδιαφέρουσα. (ΕΝ+ΔΙΑ+ΦΕΡΟΥΣΑ). Ότι μέσα της φέρει έναν Θεό.

Μέχρι το 1988 η Ελλάδα είχε τον σποροπαραγωγικό σταθμό της Θεσσαλίας. Αν ήθελες σπόρο σιταριού, η οποιονδήποτε άλλο σπόρο, τον αγόραζες από τον σταθμό. Σιγά-σιγά τον απαξίωσαν και έκλεισε προς δόξα των πολυεθνικών και των υβριδίων τους. Ελάχιστοι οι καθηγητές της γεωπονικής που διαμαρτυρήθηκαν. Τους κορόιδεψαν, τους απαξίωσαν, τους κόλλησαν ότι είναι ενάντιοι στον εκσυγχρονισμό και στην πρόοδο, με αποτέλεσμα να τους αποκαλέσουν και συνωμοσιολόγους. Εάν σήμερα συμβεί οτιδήποτε και έχουμε πάλι ένα 1941,(πείνα), τι ονομασία θα πρέπει να δώσουμε σε αυτό που θα είναι εκατονταπλάσιο αυτή την φορά;

Πρέπει λοιπόν να μάθουμε να φροντίζουμε μόνοι μας τους εαυτούς μας. Ψάξτε. Υπάρχουν σπόροι σε ερασιτέχνες καλλιεργητές, κάντε μικρές παραγωγές και πολλαπλασιασμό σπόρων και εν συνεχεία ανταλλαγές. Ελπίζω να το ξεπεράσουμε και αυτό .

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΚΤΟΣ.

ιδέες κ λύσεις !!! - ευ ποιείν5 σχόλια:

 1. Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.
  Ψάξτο καλύτερα το θέμα ή ρώτα και κανέναν ειδικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπορείτε να γίνετε πιό ξεκάθαρος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. οι μεγάλες εταιρειες θελουν να ελεγχουν την τροφη μας, προσπαθηστε οσο υπαρχουν να μαζευετε παραδοσιακους σπορους, που ανταλλασονται, και δεν κοστιζουν και οχι υβριδια που θελουν ενα σωρο χημικα και φαρμακα για να εχεις αποδοση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ σωστή η προσέγγιση του θέματος διότι:
  1. Η σοδειά από υβρίδια δεν παράγει βιώσιμο σπόρο.
  2. Για την σπορά πρέπει να ξαναγοράσεις σπόρο που εισάγεται (αν έχεις κρατήσει απ την σοδιά σου δεν φυτρωνει).
  3. Αν δεν γίνουν εισαγωγές (Τα υβρίδια τα παράγουν εταιρίες του εξωτερικού) δεν θα υπάρχει σπόρος για την νεα σπορά/σοδιά.
  4. Με δεδομένο ότι το 99% των σιτηρών, το 80% των φρούτων, το 70% των λαχανικών είναι υβρίδια (δεν αναπαράγωνται) μάλλον θα πέσει πείνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Θα πρέπει να αναζητούμε παραδοσιακές ποικιλίες.
  Τα υβρίδια θα μας δώσουν μεν καρπό, αλλά από την πρώτη κιόλας σοδειά θα παρατηρήσουμε αυτό που αποκαλούμε "διάσπαση χαρακτηριστικών" της F1 γενιάς.
  Δηλαδή τα φυτά/καρποί που θα προκύψουν δε θα μοιάζουν με τα φυτά/καρπούς από τα οποία κρατήσαμε το σπόρο.
  Η ανομοιογένεια αυτή είναι που καθιστά τους σπόρους ακατάλληλους προς χρήση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .