Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η ΄΄διεθνής κοινότητα΄΄ δεν έδειξε να προβληματίζεται από την άγρια καταστολή των αυτονομιστικών τάσεων της Καταλωνίας , η οποία έτσι κι αλλιώς πρέπει να παραμείνει ενωμένη στην Ισπανία .


Ο λόγος είναι ότι ενδεχόμενη αυτονόμηση της Καταλωνίας μέσω της ειρηνικής μεθόδου των πολιτικών ζυμώσεων και διεργασιών θα αποτελούσε δεδικασμένο για όλο τον κόσμο και θα άνοιγε τους ασκούς Αιόλου για εκατοντάδες περιοχές που είναι ενταγμένες σε κράτη αλλά έχουν τάσεις ή ροπή προς την αυτονομία. Μεγαλύτερο παράδειγμα είναι εκτός Ευρώπης η πολιτεία της Καλιφόρνια στην οποία τα τελευταία χρόνια έχει προκύψει μια αυτονομιστική τάση.

Άλλο παράδειγμα στο οποίο η ΄΄διεθνής κοινότητα΄΄ προσπάθησε να αλλάξει την βούληση ενός λαού είναι το περίφημο Κουρδικό και επιζητούμενη ίδρυση Κουρδικού κράτους που θα απαρτίζεται από περιοχές του Ιρακινού και αυτόνομου Κουρδιστάν, βόρειες επαρχίες της Συρίας και εν τέλει και σε βάθος χρόνου από νότιες επαρχίες της Τουρκίας.

 Εάν οι Κούρδοι πετύχαιναν την ίδρυση κράτους τότε θα νομιμοποιούνταν ή άλλη μέθοδος αυτονομίας, αυτή του πολέμου. Έτσι το δεδικασμένο θα όριζε ότι εάν η ειρηνική πολιτική μέθοδος αποτύγχανε τότε οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν αν αναλάβουν ένοπλη αντάρτικη δράση ανεξάρτητα απο την αναγνώριση της διεθνής κοινότητας . Οι επιπτώσεις θα ήταν τρομακτικές σε όλο τον κόσμο, ακόμα και στον δυτικό.

Τα κράτη δημιουργούνται κατόπιν κηρυγμένων πολέμων μεταξύ συμβατικών δυνάμεων και κατόπιν υπογραφής συνθηκών μεταξύ νικητών -νικημένων. Οποιαδήποτε άλλη κατάσταση όπως πχ ο εμφύλιος στην Βοσνία δεν είναι αποδεκτός και οδηγεί σε θνησιγενή μορφώματα υπο στενή επιτήρηση των ξένων.

Τότε όμως γιατί η ΄΄διεθνής κοινότητα΄΄ βιάζεται για την επίλυση του Σκοπιανού ζητήματος και μάλιστα με την απονομή ονόματος μια περιοχής ενός κράτους ως κύριο όνομα ένος άλλου; Αυτό δεν θα αποτελούσε ένα κακό δεδικασμένο για όλο τον κόσμο; Γιατί δεν ανησυχούν οι ΗΠΑ και η Γερμανία εάν με το δεδικασμένο της απονομής του ονόματος ΄΄Μακεδονία΄΄στα Σκόπια δεν θα έκανε το ίδιο και η Ρωσία με την ανατολική Ουκρανία την οποία ήδη αποκαλεί ΄΄Νέα Ρωσία΄΄;


Η απάντηση είναι ότι ΗΠΑ και Γερμανία αλλά και η Ρωσία, θέλουν το δεδικασμένο της ονομασίας μιας χώρας με όνομα που αφορά σε γεωγραφική περιοχή μιας άλλης να αποτελέσει τον οδηγό για την αλλαγή του χάρτη στην Ευρώπη και αλλού.

Η πρακτική αυτή μεσοπρόθεσμα θα δημιουργήσει την ευκαιρία για όμορα κράτη να αμφισβητούν το ένα την κυριαρχία του άλλου και προσέρχονται στο τραπέζι των διαπραγματέυσεων υπο την κηδεμονία των ισχυρών, ΗΠΑ και Ρωσίας , όπου με αμοιβαίες υποχωρήσεις θα βγαίνουν ζημιωμένοι και θολωμένοι. Τα κράτη σταδιακά θα ομογενοποιηθούν και απο κυρίαρχα κράτη θα αποτελέσουν ενιαίες οικονομικές ζώνες.Το τελευταίο σταδιο του Δ΄Ράιχ Πρώτα ή Ε.Ε., μετά η ευρωζώνη και κατόπιν η πλήρης κατάργηση των συνόρων.

Όλη η Ευρώπη θα μετατραπεί σε μια απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη στην οποία δεν υπάρχουν σαφή σύνορα και πληθυσμιακές ομάδες παρά μόνο λαοί άτακτως ερριμένοι οι οποίοι θα εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί στην ΄΄Νέα Κίνα '' της δύσης.

Η Ρωσία θα παρακολουθεί με ικανοποίηση την διάλυση και κατακερματισμό της Ευρώπης και της απομείωσης της αμυντικής ισχύος της

Στην περίπτωση του Σκοπιανού τα συμφέροντα για την ομογενοποίηση Ελλάδας (Μακεδονίας) και Σκοπίων είναι η πλωτή δίοδος Αξιού -Δούναβη που θα παρακάμπτει το Γιβραλτάρ και θα φέρνει το Καταριανό αέριο στην Γερμανία πιο γρήγορα.

Τα Σκόπια θα ονομασθούν Μακεδονία, κατόπιν οι λέξεις θα χάσουν το νόημα τους.Τι Μακεδονία των Ελλήνων τι των Σκοπιανών, ελάτε τωρα, μια χώρα είστε θα μας λένε, όπως μας έλεγαν για τα Ίμια οι σύμβουλοι του Κλίντον,΄΄μην μαλώνετε για ένα βράχο με κατσίκια''

Ποια η διαφορα της Δυτικής Θράκης που κατέχει η Ελλάδα και της Ανατολικής, μια χώρα είστε θα μας λένε, αυτό είναι τό κόλπο. Και να μια Ειδική Οικονμική Ζώνη απο την Ξάνθη μεχρι την Κωνσταντινούπολη με όλο τον χρυσό, το αεριο και τις σπάνιες γαίες.Υπ όψιν ότι στις ΕΟΖ το κράτος δεν εχει καμία εξουσία, μόνο οι επενδυτές.Αυτα....


hellenicsunrise


1 σχόλιο:
 1. Πολύ σημαντικότερα από το όνομα, είναι η αποδοχή - αναγνώριση της λεγόμενης μακεδονικής γλώσσας και της "μακεδονικής" εθνικότητας.

  Αυτά τα δύο σύντομα θα μας ανοίξουν ένα τεράστιο εθνικό μέτωπο.

  Ο Τσίπρας γιά άλλη μία, φορά προσπάθησε να μας εξαπατήσει.
  Στο διάγγελμά του, μας απέκρυψε την αλήθεια.
  Ανεύθυνος και επικίνδυνος πολιτικός απατεώνας, τυχοδιώκτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .