Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Χάρρυ Κλυνν… ο δικός μας άνθρωπος…

“Έφυγε” ο αγνός φίλος Βασίλης Τριανταφυλλίδης, ο αγαπημένος Χάρρυ Κλυνν!
Ο Βασίλης ή για τους φίλους “Χαρούλης”, ήταν ένας λαμπρός Έλληνας, που ήταν πάντα ενωτικός και συμφιλιωτικός για το συναίσθημα και τα πάθη των Ελλήνων και δεν προκάλεσε ποτέ διχαστικά και εμφυλιοπολεμικά πάθη, όπως πολλοί-πολλοί άλλοι!

Ήταν ένας άνθρωπος, προσωποποίηση της μνήμης του ποντιακού ελληνισμού, διότι διαρκώς υπενθύμιζε σε όλους τους Έλληνες, τα φρικτά εγκλήματα που διέπραξαν οι Τούρκοι και οι Γερμανοί εναντίον των Ελλήνων!
Διέθετε, ένα ανεπανάληπτο διαισθητικό και διορατικό κριτήριο για τις μελλοντικές εξελίξεις στον Τόπο μας! Κάτι που φάνηκε από τις επανειλημμένως επαληθεύσεις του και επιβεβαιώσεις του, σε ζητήματα που ακολούθησαν αυτών των εκτιμήσεων!
Ήταν ένας άνθρωπος που ποτέ δεν έκανε χρήση πολιτικού μέσου για ιδιοτελείς σκοπούς! Ήταν ένα ολοκαύτωμα αγάπης για την οικογένειά του, τους φίλους του, για τους Έλληνες!
Αφού ήταν, ο γνήσιος Έλληνας, ο άνθρωπος του λαού μας! Γι΄ αυτό με ότι καταπιανόταν γινόταν χρυσός!
Είχα την τύχη να τον γνωρίσω διά μέσω του πολύ καλού μου φίλου, του Θεσσαλονικιού δημοσιογράφου Νίκου Βάνη! Στον οποίο, λόγω της βαθύτατης οικογενειακής φιλίας που τους συνέδεε, είχε εκμυστηρευτεί πολλά και διάφορα άγνωστα στο ευρύ κοινό! Για την πολιτική, τον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο…
Θα ήταν ευχής έργον, ο Νίκος Βάνης να είχε την “άδεια” δημοσιοποίησης όλων αυτών των αποκαλύψεων…
Τότε θα πούμε, πως ο Χάρρυ Κλυνν μιλάει και μετά θάνατον…
Αιωνία η μνήμη του…

Τσίπρας, Καμμένος, αγαπούν τα Δωδεκάνησα…Τον τελευταίο καιρό είναι μεγάλη η αγάπη του Αλέξη Τσίπρα για τα Δωδεκάνησα, αφού πηγαινοέρχεται σε αυτά!
Όπως, όταν επισκέφτηκε την ακριτική Νίσυρο, από όπου ανακοίνωσε τα μέτρα της κυβέρνησης για τη νησιωτική πολιτική! Όπου τον υποδέχτηκε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος έχει μια ξεχωριστή αγάπη για τα Δωδεκάνησα!
Στη Νίσυρο ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς ένα ενυδρείο, όπου θα φιλοξενηθούν πολλά ήδη ψαριών, ακόμη και σπάνιων!
Και αντιλαμβανόμεθα όλοι πως θα πρόκειται για ψάρια που ζουν στις ελληνικές θάλασσες!
Όμως, φανταστείτε την έκπληξή μας, όταν πληροφορηθήκαμε, ότι στο ενυδρείο της Νισύρου θα “φιλοξενούνται” και καρχαρίες! Υπάρχουν καρχαρίες στις ελληνικές θάλασσες;
Κι όμως, στο ενυδρείο από ζευγάρωμα καρχαριών, γεννήθηκαν 12 μικρά καρχαριάκια! Τυχαίος ο αριθμός των νεογέννητων; Ίσως! Αλλά εγώ, προχωράω και στον συσχετισμό με τα Δωδεκάνησα (12νησα)!
Αυτό το ενυδρείο σημειώστε πως, θα “φιλοξενηθεί” σε δημόσιο κτήριο του νησιού!
Ωστόσο, η απορία μου είναι, γιατί να φιλοξενηθούν στο εν λόγω ενυδρείο καρχαρίες;
Αν οι επισκέπτες του νησιού, ξένοι και ντόπιοι, θέλουν να δουν καρχαρίες ας πάνε στις ΗΠΑ ή σε νησιά του Ατλαντικού και του Ειρηνικού Ωκεανού!
Από τη Νίσυρο θα μάθουν τον “φονιά” καρχαρία; Που παρεμπιπτόντως, μετά τη γέννηση των μικρών καρχαριών, τα άλλα σπάνια ήδη ψαριών φιλοξενούνται σε άλλο χώρο, γιατί αντιλαμβάνεστε πως, αν παρέμειναν στον ίδιο χώρο, θα έπαυαν να λέγονται σπάνια, αλλά θα λέγονταν εξαφανισμένα!
Όμως, αυτός ο πολλαπλασιασμός των καρχαριών, μήπως εγκυμονεί πολλούς σοβαρούς κινδύνους για τις θάλασσές μας, που είναι η μεγάλη βιομηχανία της Πατρίδος μας;
Τι θα γίνει αν συμβεί κάποιο “ατύχημα” και αυτοί οι καρχαρίες βγουν στις θάλασσές μας;
Θα μου πείτε θα καταστραφεί και η τελευταία βιομηχανία – ο τουρισμός – στη χώρα μας! Και τότε θα βγει ο επιθανάτιος ρόγχος της Ελλάδος μας! Θα έχει οριστικά πεθάνει!
Πάντως, τα ανησυχητικά μηνύματα, δεν έρχονται από την Ελλάδα, αλλά από την Τουρκία! Δεν φαντάζομαι πως δεν καταλάβατε;;

Επιδρομές λαθραίων στα χωράφια της Λαμίας…

Διαβάζουμε από τον τοπικό Τύπο της Λαμίας: «Τις βλαβερές συνέπειες της γειτνίασης με το Hot Spot Θερμοπυλών, φαίνεται ότι πληρώνουν οι κάτοικοι της Δαμάστας του Δήμου Λαμιέων! Ομάδες μεταναστών, που διαμένουν στις εγκαταστάσεις των παλαιών ξενοδοχείων στα Λουτρά, ανηφορίζουν συχνά στην περιοχή τους, αφήνοντας ανεξίτηλα σημάδια στα χωράφια, τώρα που ξεκινά η συγκομιδή των καρπών.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολλών χωριανών, μεγάλες παρέες μεταναστών, όπως λένε, πηγαίνουν για ψάρεμα στον Σπερχειό και κατά την επιστροφή τους στις Θερμοπύλες “δοκιμάζουν” κι από τους καρπούς που παράγει ο ευλογημένος αυτός τόπος, στο Δέλτα του ποταμού. Το θέμα είναι λοιπόν οι ζημιές που προκαλούν, κόβοντας ολόκληρα κλωνάρια, πατώντας όπου τους βολεύει και σπάζοντας φυτά και άλλα δέντρα που είναι πάνω στην παραγωγή!
Για να αποκατασταθούν οι ζημιές χρειάζονται χρήματα και χρόνος! Ποιος θα τα δώσει αυτά στους αγρότες της Λαμίας;»!
Τυχαία αυτή η φωνή απόγνωσης από τη Λαμία; Από τον τόπο, που πριν λίγο καιρό αποτρέψαμε τον “πόλεμο” μεταξύ των Οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ;
Όπου, η Λαμία είχε καθοριστεί ως ο τόπος της σύγκρουσης;
Μπορεί να μιλήσουμε και για εκδικητικότητα;
Ίσως! Πιθανώς!!

Ο γενναίος Δήμαρχος Αστυπάλαιας…Ό,τι δεν κάνουν τα θεσμικά Όργανα της Πολιτείας, το κάνουν πολλές φορές Αυτοδιοικητικοί Άρχοντες, γιατί ναι, υπάρχουν τέτοιοι άξιοι άρχοντες!
Όπως, ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Πανορμίτης Κονταράτος, ο οποίος προκήρυξε δημοπρασία για την εκμίσθωση των βοσκοτόπων των δημοτικών νησίδων μετά των συμπλεγμάτων τους και συγκεκριμένα:
Σύρνα, Οφειδούσα, Κουνούπα, Γλυνό νησί, Χοντρό νησί, Άγια Κυριακή, Κουτσομύτης, Φωκιονήσια, Κατσαγρέλια, Φτενό και Ζαφόρα…
Και όλα αυτά, λίγο μετά το δημοσίευμά μου για το γεγονός πως, η ελληνική κυβέρνηση δεν μετατρέπει τις βραχονησίδες σε ερημονήσια!
Αφού, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, τα ερημονήσια έχουν ΑΟΖ, ενώ οι βραχονησίδες ΟΧΙ…Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .