Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

Από τη στιγμή που δεν ξεκόψαμε ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε κράτος «Μακεδονία», η ήττα είναι δεδομένη.

Από τον
Νίκο Ελευθερόγλου
dimokratianews.grΕάν κάποιοι νομίζουν ότι ξεμπερδέψαμε με τα... βαφτίσια των Σκοπίων, να τους πούμε ότι πλανώνται. Το «Μακεδονία του Ιλιντεν» πήγε εις τον κάλαθον της Ιστορίας όχι γιατί αντιδράσαμε εμείς, αλλά γιατί δεν το ήθελαν οι Αλβανοί. Αν και, για να είμαι ειλικρινής, όλη αυτή η ιστορία περισσότερο μου έκανε για παγίδα, παρά για ουσιαστική πρόταση. Διότι δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι Αμερικανοί δεν γνώριζαν ότι το έτερο προτεκτοράτο τους στα Βαλκάνια, η Αλβανία, δεν θα έλεγε ποτέ «ναι» σε όνομα που θα διέγραφε τις πάγιες διεκδικήσεις τους στην περιοχή.


Εκτιμώ ότι το «Μακεδονία του Ιλιντεν» έπεσε στο τραπέζι όχι μόνο για να... καεί, αλλά για να μας στριμώξει την επόμενη ημέρα. Διότι ΗΠΑ και Βερολίνο κατάφεραν πλέον να μας αποσπάσουν ακόμη ένα διαπραγματευτικό χαρτί. Από την ώρα, μάλιστα, που ο Ζάεφ είπε το αυτονόητο, ότι αποδέχεται ότι όποιο όνομα θα είναι το ίδιο τόσο εντός όσο και εκτός των Σκοπίων, τι θα βγούμε να πούμε εμείς, όταν οι «σύμμαχοί» μας θα έρθουν και θα μας φορέσουν το νέο όνομα;

Ενα όνομα που θα φέρει φαρδύ πλατύ το όνομα «Μακεδονία» ως συστατικό, παρά όποιες αποφάσεις είχαν ληφθεί στο παρελθόν; Τότε να δω πόσα απίδια βάζει ο σάκος για κυβερνώντες και επιθυμούντες να κυβερνήσουν... Διότι θα έρθουν τα φιλαράκια μας, που έτρεξαν, παρά τον ξεσηκωμό του 1993, να αναγνωρίσουν το ψευδεπίγραφο κράτος πρώτα πρώτα, και θα μας πουν: «Καλά, δεν μας ζητήσατε ένα όνομα για μια χρήση; Ορίστε!

Τους πιέσαμε και το αποδέχτηκαν. Δεν μας ζητήσατε ένα όνομα με χρονικό ή γεωγραφικό προσδιορισμό; Ορίστε! Και αυτό το αποδέχτηκαν οι Σκοπιανοί. Τώρα είναι δική σας σειρά να κάνετε πίσω». Και όλα αυτά γιατί; Διότι δεν ξεκόψαμε από την πρώτη στιγμή στους συνομιλητές μας ότι εμείς κράτος «Μακεδονία» («και τα παράγωγά του» έλεγε η αρχική συμφωνία) δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε «που να χτυπιέστε». Από τη στιγμή που δεν το πράξαμε, η ήττα είναι δεδομένη. Το πώς θα την παρουσιάσουν είναι το μόνο που απασχολεί τους κυβερνώντες, αλλά και ορισμένους από τους αντιπολιτευομένους.

Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά από τη μια ο αμερικανικός παράγοντας και από την άλλη η Μέρκελ δεν πρόκειται να κάνουν πίσω εάν δεν πετύχουν τον στόχο τους, που είναι ένας: Να νομιμοποιήσουν το ιστορικό έκτρωμα του κομμουνιστή (και τότε «Δούρειου Ιππου» κατά της Σοβιετικής Ενωσης) Τίτο. Να βαφτίσουν, δηλαδή, τα Σκόπια με ένα όνομα που δεν τους ανήκει. Να δημιουργήσουν ένα ανύπαρκτο έθνος με μια ανύπαρκτη γλώσσα.

Το ερώτημα είναι ποιοι θα βάλουν την υπογραφή τους κάτω από αυτή τη συμφωνία της ντροπής. Ποιοι θα πουν «ναι» σε μια χώρα που θα φέρει το όνομα «Μακεδονία» στην προμετωπίδα της, με ελληνική υπογραφή. Για να δούμε...1 σχόλιο:

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .