Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

Με αφορμη την επελαση του καρκινου.

Στον κυριακάτικο καφέ άκουγα έκπληκτος για ένα νέο παιδί (του Ηλία), έναν φίλο (τον Τάκη), για μια κυρία και μερικούς ακόμα.


Η επέλαση του καρκίνου, έτσι το χαρακτήρισα.

Φίλοι, συγγενείς, γνωστοί, άγνωστοι, μικροί , μεγάλοι, χωρίς διακρίσεις είναι τα θύματα αυτής της επέλασης

Πρέπει όλοι να πάρουμε στα σοβαρά αυτό που συμβαίνει..

Δεν είμαι ειδικός αλλά έχοντας θητεύσει σε Τμήμα Βιολογίας έχω το δικαίωμα και την υποχρέωση, όπως και ο καθένας, να φωνάξω και να συμβάλω στην αντιμετώπιση αυτής της επέλασης.

Σημαντικότερη αιτία είναι η αδιαφορία μας που αγγίζει τα όρια της παραφροσύνης και οι εμμονές μας που και αυτές είναι αξίες ψυχιατρικής ανάλυσης.

Κάθε μέρα έχουμε νέα κρούσματα καρκίνου και θανάτους στην άσφαλτο και ανάπηρους αλλά επιμένουμε να συζητάμε με ενδιαφέρον για λίγα συγκεκριμένα πρόσωπα λες και τα δεκάδες νέα κρούσματα καρκίνου κάθε μέρα και τα δεκάδες τροχαία με θανάτους και ανάπηρους έχουν μικρότερη έως και ασήμαντη αξία σε σχέση με τους λίγους. Λες και δεν θα χτυπήσει ποτέ την πόρτα μας.

Αδιαφορούμε εμείς για εμάς και βεβαίως αδιαφορούν βουλευτές και κυβερνήσεις.

Συνοπτικά οι αιτίες είναι οι παρακάτω και εκεί πρέπει να εστιάσουμε:

Διατροφή και καθιστική ζωή
Είναι ο σημαντικότερος ίσως συνδυαστικός παράγοντας. Χωρίς άσκηση και χωρίς πολλά λαχανικά, όσπρια και βότανα οι πιθανότητες είναι υπέρ της επάρατου νόσου.

Φυτοφάρμακα
Συμμετέχουν με ποσοστό γύρω στο 6% στην καρκινογένεση

Μαγνητικά πεδία
Συμμετέχουν με ποσοστό γύρω στο 6% στην καρκινογένεση

Καύση πλαστικών
Παράγουν ισχυρά καρκινογόνα. Δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία για την συμβολή τους στην καρκινογένεση.

Στρες
Αποδυναμώνει το αμυντικό σύστημα ευνοώντας μολύνσεις καρδιαγγειακά προβλήματα και καρκίνο.

Ασπεγκιλους (Aspergillus)
Μύκητας υπεύθυνος για μια από τις πιο συχνά εμφανιζόμενες μούχλες. Παράγει πολλές τοξίνες μεταξύ των οποίων και τις αφλατοξίνες, ισχυρά καρκινογόνα σε συγκέντρωση μόλις 0,002 ppm (ppm = μέρη στο εκατομμύριο).

Ιοί και ιοειδή
Μικροοργανισμοί χωρίς κυτταρική οργάνωση, μονόκλωνο ή δίκλωνο DNA με ένα πρωτεϊνικό κάλυμμα.

Κληρονομικότητα
Δηλαδή ένα κακό γονίδιο που περνά από τους γονείς στα παιδιά.

Ας ελαττώσουμε την πίεση που ασκούν αυτοί οι παράγοντες που περνούν από το χέρι μας.
Όλοι δηλαδή έκτος από την κληρονομικότητα.

Δρ Φάνης Α. Τσαπικούνης3 σχόλια:

 1. Πολύ σωστά όλα αυτά Φάνη. Η θεραπεία του καρκίνου όμως είναι τελείως άλλη από αυτήν που επιβάλουν οι συμβατικοί γιατροί και οι φαρμακοβιομηχανίες. Κύρος παράγων η διατροφή. Μακριά από χημειο-"θεραπεία", ακτινοβολίες και χειρουργεία. Είναι όλα εκτός στόχου και εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο0 πόνο και άγνοια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανδρέας Βαρώτσος15 Απριλίου 2018 - 6:42 μ.μ.

  αντι σχολίου: «Πριν από μερικά χρόνια οι καρκίνοι ήταν 1/100 σήμερα είναι 1/2 και σε λίγα χρόνια θα είναι 1/1......Αντί να χτίζουμε περισσότερα ογκολογικά νοσοκομεία, και να απασχολούμε περισσότερους ογκολόγους, καλύτερα είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που παράγουμε τα τρόφιμα μας».
  Dr Christine Jones Γεωπόνος εδαφολόγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φάνη, οι ΘΑΝΑΤΟΙ από καρκίνο στην Ελλάδα ΦΑΙΝΕΤΑΙ να μην έχουν αξιόλογη αυξητική μεταβολή σε σχέση με άλλες εποχές και άλλες χώρες. Η θνητότητα από όλες τις μορφές καρκίνου στην Ελλάδα είναι ~20% τα τελευταία χρόνια. Όλα αυτά βέβαια ισχύουν με επιφυλάξεις (όπως και σε άλλες χώρες άλλωστε) λόγω μεθοδολογικών ερωτημάτων για την επεξεργασία των στοιχείων (ορθή συμπλήρωση κι επεξεργασία στοιχείων από το Ιατρικό Πιστοποιητικό Θανάτου).
  Ως προς τη ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ από καρκίνο, έχουμε ακόμα λιγότερο αξιόπιστα στοιχεία για το πού ακριβώς βρισκόμαστε (αυτός ο ... έρημος "χάρτης υγείας" σχεδιάζεται αλλήθωρος και λειψός, μόνο και μόνο για να μασάνε τις επιδοτήσεις/ αμοιβές οι πονηρούληδες). Σίγουρα η τεχνολογική πρόοδος στην ιατρική διαγνωστική (αξονικές, μαγνητικές κ.λ.π.) διευκολύνει να εντοπίζουμε περισσότερους καρκίνους σήμερα απ' ότι παλιότερα.
  Τώρα, ως προς την ΑΙΤΙΑ της καρκινογένεσης, έχουμε ακόμα πιο λίγα και ακόμα λιγότερο αξιόπιστα στοιχεία. Αυτό π.χ. το 6% της συμμετοχής των φυτοφαρμάκων στην καρκινογένεση-που αναφέρεις, δεν ξέρω πόθεν και πώς προκύπτει.
  Τέλος ως προς την ΕΥΘΥΝΗ (πολιτικών, αλλά και πολιτών-καταναλωτών, γεωργών, γεωπόνων, ιατρών κλπ), σε επόμενη απάντηση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .