Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

Εξελίξεις στην Τουρκία: Ο Μπαχτσελί ζητά πρόωρες εκλογές.

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην Τουρκία αν γίνει δεκτή η πρόταση του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, συμμάχου του Ερντογάν που ζήτησε πρόωρες εκλογές.


Εξελίξεις στην Τουρκία καθώς ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας (MHP) (Γκρίζοι Λύκοι) και σύμμαχος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ζητά με δήλωσή του την πρόωρη διεξαγωγή εκλογών όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Συγκεκριμένα

ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί τονίζει ότι οι εκλογές πρέπει να πραγματοποιηθούν στις 26 Αυγούστου καθώς «είναι αδύνατο (για την Τουρκία) να περιμένει με υπομονή μέχρι τις 3 Νοεμβρίου του 2019», ημερομηνία που είναι προγραμματισμένες οι εκλογές.
Από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης άμεση ήταν η απάντηση του Αναπληρωτή πρωθυπουργού Μπεκίρ Μποζντάγ να δηλώνει ότι η πρόταση του Μπαχτσελί πρέπει πρώτα να συζητηθεί με τα όργανα λήψης αποφάσεων του AKP.

Το AKP με επικεφαλής τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το MHP του Μπαχτσελί έχουν σχηματίσει αυτό που αποκαλούν «Λαϊκή Συμμαχία» για τις επερχόμενες προεδρικές και γενικές εκλογές.armynow.net
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .