Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

Ο Γ.Μάζης εξηγεί γιατί μόνο με δηλώσεις η Τουρκία δεν καταλαβαίνει τίποτα!

Εξαιρετικά σημαντική η θέση που πήρε η ΕΕ έναντι της Τουρκίας. Πολύ θετική η στάση της στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών…Ενθαρρυντική η ομιλία Τραμπ στον Λευκό Οίκο με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου. “Θα αντιμετωπίσουμε μαζί τις προκλήσεις”, είπε. Γενικώς…

Ακόμη και ο Πούτιν είπε στον Τσίπρα ότι θα μιλήσει στον Ερντογάν για την επιθετικότητα που επιδεικνύει έναντι της Ελλάδας.

Όλα αυτά είναι καλά. Αλλά σε ποια Τουρκία απευθύνονται; Σε ποιον ηγέτη; Πόσο ενδιαφέρεται πλέον ο Ερντογάν για τη “δυτική πορεία” της χώρας του; Πόσο τον ενοχλούν οι όποιες σκληρές δηλώσεις; Μήπως το μόνο που θα είχε αποτέλεσμα θα ήταν η επιβολή σκληρών κυρώσεων έναντι της Τουρκίας; Υπάρχουν θέματα που μπορούν να την πονέσουν.

Ο Καθηγητής Γιάννης Μάζης έχει εξηγήσει με σαφήνεια -σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά- στο Militaire.gr ότι το καθεστώς Ερντογάν έχει πάρει τις αποφάσεις του. Οι οποίες δεν οδηγούν τη Τουρκία στην “αγκαλιά της Δύσης”, αλλά στο Ισλάμ και στο νέο χαλιφάτο! Ο Ερντογάν έχει αποφασίσει ότι είναι προτιμότερο να ΄ναι πρώτος στο “ισλαμικό χωριό” κι όχι “τελευταίος στην ευρωπαϊκή οικογένεια”.

Δείτε τι λέει ο κ.Μάζης, ο οποίος πριν από λίγο μιλώντας στον Antenna είπε ότι η Τουρκία με την εισβολή στην Αφρίν και τα όσα κάνει στη βόρεια Συρία καταργεί στην πράξη τη Συνθήκη της Λωζάνης.


militaire.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .