Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018

Μια φωτογραφία που δείχνει τη διαφορά μας αλλά και τα λάθη μας έναντι της Τουρκίας

Η φωτογραφία ντοκουμέντο, από το ρεπορτάζ της ΡΟΔΙΑΚΗΣ στις 9 Φεβρουαρίου 1995. Δείχνει τη διαφορά Ελλάδας-Τουρκίας αλλά ίσως και τα λάθη που χρόνια κάναμε στην πολιτική μας έναντι της γειτονικής χώρας. Στη λογική του “κατευνασμού” και της “ελληνοτουρκικής προσέγγισης” , τα ΄καναμε όλα εύκολα για την Τουρκία.

Η φωτογραφία, όπως μας θυμίζουν οι συνάδελφοι από τη ΡΟΔΙΑΚΗ είναι από την ημέρα που “το τουρκικό μαχητικό είχε πέσει μετά από αερομαχία (κι όχι μετά από εκπαιδευτική πτήση όπως υποστήριξαν) ανοιχτά της Ρόδου. Ούτε τον συλλάβαμε, ούτε τον σύραμε ως υπόδικο, ούτε σε φυλακές υψίστης ασφαλείας τον στείλαμε. Τον περιθάλψαμε και τον παραδώσαμε στη χώρα του σώο και αβλαβή.
Αυτά για την ιστορία και όλους εκείνους που ενδεχομένως, από τις σημερινές θέσεις που κατέχουν, είναι πολύ πιθανό να το αγνοούν και ως περιστατικό. Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να έχει διπλωματική, νομική ή άλλη ισχύ στις μέρες μας…”   militaire.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .