Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Η εθνική τραγωδία είναι πρό των πυλών και πρέπει να τα κάνουν όλα όλοι επίτηδες.


1. Ανάπτυξη “βλέπει” το Bloomberg λόγω του αγωγού TAP! Αυτό που δεν βλέπει είναι τα μαύρα λεφτά, που μπορεί να βγάλει μια πολυεθνική εταιρελια στην Ελλάδα, αγοράζοντας τα ασημικά της. 


Το πρακτορείο δεν παρουσιάζει σφαιρικά την κατάσταση και φαίνεται ότι έχει χάσει την αμεροληψία του. Κοινώς λέει “μπούρδες” και το κάνει συχνά, θυμίζοντας τον ελληνόφωνο μ. γραμματέα του Γιουνκέρ.

2. Η κυβέρνηση κάνει αγώνα για να βγει κερδισμένη από το όνομα της FYROM. Ένα σύνθετο όνομα που να περιέχει το όνομα Μακεδονία ή Μακεντόνσκι αποτελεί πολιτική ήττα. Αν γίνει αυτό, θα πρόκειται για το επόμενο βήμα στο σχέδιο αυτοκτονίας της χώρας μας. 

Η Ελλάδα δεν μπορεί να κερδίσει κάτι, χωρίς να υπάρχει συνθήκη που να καλύπτει το θέμα της μελλοντικής χρήσης του Αξιού αλλά και τα θέματα αλυτρωτισμού (βλέπετε εδώ), που δεν φαίνεται να έχουν εξαφανισθεί. 

Ο Πρωθυπουργός της FYROM λέει ωραία διφορούμενα λόγια, απλά οι πολλοί δεν τα καταλαβαίνουν, μέχρι να συμφωνήσουμε. Τα γραπτά όμως είναι αυτά που μένουν και σε αυτά ο Τσίπρας είναι απών. Ο Μητσοτάκης επίσης. Πως νομίζετε ότι γίνεται κάποιος Πρωθυπουργός.  Θυμάσθε τον Παπαδήμο;

3. Το κοινό σημείο της Ελλάδας με την Κύπρο και την Γιουγκοσλαβία αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, τα οποία παραδόθηκαν και παραδίνονται με άγνωστα συμβόλαια μετα από πόλεμο ή πτώχευση σε εταιρείες εξορύξεων. 

Η Κύπρος μετά την κατάληψη του βόρειου τμήματός της από την Τουρκία έχασε τον πλήρη έλεγχο των κοιτασμάτων της και έπαυσε να υπάρχει σαν ανεξάρτητη πολιτική οντότητα στην ανατολική Μεσόγειο. Μαζί με την Ελλάδα είναι συνεχώς με το πιστόλι στον κρόταφο. Αν η Τουρκία πάρει τα F-35, σημαίνει ότι τα “pivots” δεν είναι αυτά που όλοι νόμιζαν. Ελλάδα και Ιράν είναι οι στόχοι.

4. Η Γιουγκοσλαβία κληρονόμησε τα πετρέλαιά της στη Σλοβενία, στο Κόσσοβο και στη FYROM (είναι τόγκα σε φυσικό αέριο), που είναι τίγκα στο φυσικό αέριο. Η Γερμανία δεν έχει φυσικό αέριο. Αντίθετα Πολωνία και Ιταλία έχουν. Αυτό εξηγεί την «αγάπη» του Χίτλερ για Πολωνία κτλ αλλά και για τη Μεσόγειο.


5. Είναι τρελό να πιστεύει κανείς ότι με την πολιτική των «επενδύσεων» και των δανείων η Ελλάδα θα δει ανάπτυξη. Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι εραστές του «μοιραίου», καθυστερούν τα πράγματα και δεν κάνουν ανάπτυξη, γιατί δεν θέλουν να αποφύγουν το μοιραίο. Η Ελλάδα διαλύεται. Από πότε το λέω;


6. Υπάρχει λόγος που σας κρύβουν το χάρτη των κοτασμάτων όλης της Ελλάδα απο το 2013. Ξέρουν τι κάνουν.Πίσω απο αυτούς που παριστάνουν τον “ειδικό” στα ΜΜΕ για την ΑΟΖ και τα κοιτάσματα είναι δύο εταιρείες. Όλη η διαπλοκή δίνει αγώνα για να μην υπάρξει σε δημόσιο έγγραφο. Τόσο χάλια είναι η κατάσταση. Διαδώστε τον να ξυπνήσει ο κόσμος. Κοιμάστε όρθιοι.


7. Ο Λάτσης δεν ξέρει να φτειάξει σωστά έναν ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και του χάρισαν το Ελληνικό να φτειάξει καζίνο.  Η περιφέρεια Αττικής δεν απαντάει στις ερωτήσεις των κατοίκων και η εταιρεία Λάτση και Μπόμπολα που έχει αναλάβει το έργο, δεν δίνει καμμία πληροφορία για τι είδους μελέτες έχει κάνει πρτν ξεκινήσει το έργο αλλά και για την τεχνολογία με την οποία θα καθαραρίζει τα απορρίματα απο τα τοξικά. 


Όλα στην υπόθεση “XYTA στο Γραμματικό” είναι σαν τα “σκατά στη μούρη” τους, που λένε και στη Μύκονο. Έχετε δεί δημόσιο έργο το οποίο πρώτα θα κατασκευάζεται και μετά θα γίνονται οι μελέτες, που χρειάζονται (απο την περιφέρεια);

8. Η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί ούτε οι θεσμοί. Μόνο απατεώνες θα κάνουν επενδύσεις στη χώρα.

9. Η Γερμανία δεν ενδιαφέρεται για την ολοκλήρωση της ΕΕ. Κοιτάει να συρρκνώσει τις οικονομίες των άλλων με τα κόλπα ανταγωνιστικότητας που τα ξέρει καλά.

10. Οι οίκοι αξιολόγησης μέχρι το 2009 που χρεοκόπησε τη χώρα ο Καραμανλής και την κοπάνησε, δεν έβλεπαν κανένα πρόβλημα ούτε οι FT ούτε το Bloomberg. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ήξεραν. Όλοι στο κόλπο είναι.

11. Από εμένα βγήκαν οι αποδείξεις με γραφικά στο διαδίκτυο για τα ελείμματα επι Σημίτη και επι Καραμανλή, σε αυτό το ιστολόγιο, πολλούς μήνες πρίν τα “ανακαλύψει” ο Παπαχελάς.


12. Κάθε εποχή έχει τις δικές της “ιδιαιτερότητες” και “κληρονομικότητες”. Άρα μια λύση που εφαρμόστηκε το 2008 δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορεί να εφαρμοσθεί και σήμερα. Τότε κανείς ας πούμε δεν ήξερε για κοιτάσματα.


Το 2013 δημοσιοποίησα σε τηλεοπτική εκπομπή το χάρτη. Έκτοτε τον κρύβουν όλοι και όλες. Με αυτόν το χάρτη όμως εξηγούνται όσα έγιναν παλαιά και όσα γίνονται και σήμερα. Η εθνική γραμμή του 2008 είναι “μπούρδες”. Πόσα θα κερδίσει ο Μητσοτάκης από αυτό;


13. Τα παλαιά μνημόνια πάντα ισχύουν, η εποπτεία δεν φεύγει και νέα μέτρα θα πέφτουν. Ο Τσίπρας λέει ψέμματα. Είναι ψεύτης και το έχει αποδείξει. Κανένας δεν πρέπει να πιστεύει έναν ψεύτη, “Μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης”. Τελειώσαμε.

14. Η εθνική τραγωδία είναι πρό των πυλών και πρέπει να τα κάνουν όλα όλοι επίτηδες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .