Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018

Για να δούμε, λοιπόν, ποια είναι αυτή η Περιστέρα η Μπαζιάνα...

 
Για να δούμε, λοιπόν, ποια είναι αυτή η Περιστέρα η Μπαζιάνα, που κάποτε κοίταγε σαν ξερολούκουμο τον μπόντιγκαρντ, είχε δηλώσει εκνευρισμένη πως δεν γουστάρει τις αμερικανιές αλλά ξεσκίσθηκε να πηγαινοέρχεται στις ΗΠΑ, και είχε επίσης δηλώσει πως δεν είναι πρέπον να χτυπάνε αυτήν για να βλάψουν τον άντρα της.
Ολοι οι ένθερμοι οπαδοί της ισότητας ανδρών και γυναικών συμφώνησαν με την... γενναιότητα της μανταμίτσας αλλά, μόλις χθες, μας τα χάλασε γιατί, με συνέντευξη της στην «Εφημερίδα των Ασυντάκτων», ανέλαβε το δυσάρεστο καθήκον να πείσει το σανοφάγο πόπολο ότι ο σύζυξ δεν είναι ψεύτης και δεν εξαπάτησε κανέναν.

Ως τι άραγε ομίλησε?
Ως σύζυγος πρωθυπουργού, ως αστεφάνωτη με δύο παιδιά και με διπλά ονόματα, ως πολιτικό όν, που αποφάσισε ΤΩΡΑ να σπάσει την σιωπή της και να ξεσπάσει ή ως ευεργετηθείσα τα μαλα από τον σύζυγο, για ν’ αποκτήσει τον ρόλο της καθηγήτριας και να πάει και στην …Χονολουλού?

Η Βικιπίντια μας πληροφορεί, εμμέσως πλην σαφώς, ότι πρόκειται για μία κωλόβλαχα που γεννήθηκε στους Σοφάδες της Καρδίτσας, ότι ο πατέρας της (που δεν τον έχουμε δεί ποτέ) ήταν παλιό στέλεχος του ΚΚΕ και ότι η ίδια, από τα μαθητικά της χρόνια, έγινε μέλος της ΚΝΕ.
Με τον Αλέξη Τσίπρα γνωρίστηκαν στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών, όπου ήταν συμμαθητές στο ίδιο τμήμα. Συνέχισαν να είναι συμμαθητές και στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων, όπου πρωταγωνίστησαν στο μεγάλο κίνημα μαθητικών καταλήψεων ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και αμφότεροι ήταν μέλη της ΚΝΕ και μέλη του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου (ο Τσίπρας πρόεδρος).

Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, στο οποίο και παρέμεινε μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, συμμετέχοντας σε ερευνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη εφαρμογής τηλεϊατρικής του ΟΤΕ και ξεκινώντας διδακτορική διατριβή. Ήρθε όμως σε ρήξη με τον επιβλέποντα καθηγητή της, Δημήτριο Λυμπερόπουλο, τον οποίο κατηγόρησε ότι ιδιοποιήθηκε την πνευματική της εργασία και υπεξαίρεσε αμοιβές της, προσφεύγοντας το 2003 στη Δικαιοσύνη, από την οποία δικαιώθηκε, με δικηγόρο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, αποζημιώθηκε με το ποσό των 30.000 ευρώ. Αργότερα, ο Λυμπερόπουλος υποστήριξε πως, προσέφυγε στο Εφετείο Πατρών κατά της πρωτόδικης απόφασης, το οποίο εν τέλει τον δικαίωσε και υποχρέωσε τη Μπαζιάνα να του καταβάλει χρηματική αποζημίωση ύψους 8.000 ευρώ για τη συκοφαντική δυσφήμιση που εκείνος υπέστη.

Έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα το 2008 από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Ο τίτλος της διδακτορικής διατριβής της ήταν «Αρχιτεκτονικές Ελέγχου και Τεχνικές Μετάδοσης για τη Βελτιστοποίηση της Απόδοσης Οπτικών WDM Δικτύων».

Από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 διδάσκει τηλεπικοινωνιακά συστήματα στο Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών στη Λαμία.

Με τον Αλέξη Τσίπρα έχουν υπογράψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και έχουν αποκτήσει δύο γιους, τον Φοίβο - Παύλο (2010) και τον Ορφέα - Ερνέστο (2012).

Πολύ «μαγικά» και προπαντός …αμερικάνικα δεν μοιάζουν όλα αυτά ρε κουκούμαυλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .