Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

Μόνο αν είσαι δημόσιος υπάλληλος έχεις ελπίδα εξαγοράς του δανείου σου

Σε άλλη μια περίπτωση που το κράτος στέργει για να στηρίξει όσους εργάζονται σε αυτό, ήταν η σειρά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, να εξαγγείλει την δυνατότητα εξαγοράς με ευνοϊκούς όρους του συνόλου των δανείων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού από τις «συστημικές» λεγόμενες τράπεζες στο ποσοστό που θα πουλούσαν τα δάνεια αυτά σε εισπρακτικές εταιρείες.

Για να μην παρεξηγηθούμε, αυτό δεν το θεωρούμε κακό, αντιθέτως, πρόκειται για ένα μέτρο που στηρίζει τους Έλληνες, καθώς δεν έχει μείνει και κανένας ανεπηρέαστος από την κρίση. Στο υπουργείο Άμυνας κήρυξαν το 2018 ως «έτος μέριμνας προσωπικού».
Θετικό, ανεξαρτήτως εάν πολλοί θα μιλήσουν για κίνηση και με προεκλογική σκοπιμότητα. Καλώς ή κακώς, αυτό είναι στη σημερινή συγκυρία δευτερεύων. Δεν μπορεί στις σημερινές συνθήκες να ισχύει το γνωστό απαράδεκτο ως νοοτροπία στην Ελλάδα, ότι… αφού ψόφησε η δικιά μου κατσίκα, να ψοφήσει και αυτή του γείτονα.
Είναι βέβαιο, ότι η διαπραγματευτική δύναμη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα είναι ισχυρή, αν και δεν δείχνει να κατανοεί τη λογική της εξαγοράς των δανείων από άλλους οργανισμούς, καθώς αυτά μετατρέπονται σε επενδυτικά προϊόντα… Ας ρωτήσουν καλού-κακού τι γίνεται για να μην προσγειωθούν απότομα.
Όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ετοιμάζουν μια ολοκληρωμένη πρόταση για εξαγορά όλων των δανείων, αξιοποιώντας τα ταμειακά διαθέσιμα στα Ταμεία και στον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ). Η ρύθμιση θα συμπεριλάβει και τους αξιωματικούς εν αποστρατεία.
Το θέμα είναι βέβαια με όλους τους υπόλοιπους. Όσοι δεν εργάζονται στο δημόσιο και ο μισθός δεν πέφτει «βρέξει-χιονίσει», είναι έρμαια της κακής τους τύχης, που δεν άκουσαν τη μαμά τους και τον μπαμπά τους να επιδιώξουν πάση θυσία να εργαστούν στο Δημόσιο, είτε μπαίνοντας αξιοκρατικά, είτε ξεροσταλιάζοντας στα βουλευτικά γραφεία και κολλώντας κάποτε αφίσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .