Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

Όλοι μαζί, στον δρόμο που χαράσσει η εξουσία. «Δεν έχει σημασία η καταγωγή». Αυτό είναι το μήνυμα που αποστέλλεται στους Έλληνες.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε μια διεθνή εκστρατεία «κοινωνικής ευαισθητοποίησης», που πλαισιώνεται από μια πρωτότυπη κινηματογραφική ιστορία, με τίτλο «The whole Globe into one place! – Ολόκληρος ο κόσμος σε ένα μέρος».


Ως τέτοιο μέρος παρουσιάζεται, με ευρηματικό τρόπο, η Ελλάδα με πρωταγωνιστή πασίγνωστο Έλληνα τηλεπαρουσιαστή, ο οποίος καλωσορίζει εκπροσώπους άλλων εθνών στην χώρα μας.
Η διεθνών προδιαγραφών παραγωγή κάνει λόγο για έναν κόσμο δίχως διακρίσεις.
Πολύ σωστά όλα μέχρι εδώ!

Πρωταγωνιστές της αγγλόφωνης παραγωγής είναι επτά νέες και νέοι από διαφορετικά σημεία του πλανήτη, όλοι τους «πολίτες του κόσμου», που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την διαμονή και την εργασία στην σύγχρονη Αθήνα.

Παρουσιάζονται ως αυθεντικοί πρεσβευτές της πολυπολιτισμικής κοινωνίας.
Η επιλογή της ελληνικής πρωτεύουσας για την παραγωγή του εν λόγω βίντεο προβάλλει την Ελλάδα στο εξωτερικό ως χώρα που καλωσορίζει τον πολυπολιτισμό.

Ωστόσο, κάτι δεν πάει καλά εδώ! Σίγουρα υπάρχει ένας αριθμός ξένων υπηκόων που μπορούν να βοηθήσουν σε κάθε χώρα.

Δεν είναι αυτό όμως το πρόβλημα στην Ελλάδα, αλλά ο υπέρογκος αριθμών μουσουλμάνων μεταναστών, στην συντριπτική πλειοψηφία τους άνδρες, που έχουν σταλθεί μέσω Τουρκίας και απειλούν την συνοχή της χώρας, με επεισοδιακά περιστατικά να καταγράφονται πανελληνίως.

Υπάρχει όμως ένα σημαντικό σημείο στο βίντεο! Οι πρωταγωνιστές, πλην του γνωστού παρουσιαστή, είναι επτά με καταγωγή από Πούερτο Ρίκο, Κένυα, Ινδία, Αυστραλία, Νορβηγία, Τυνησία και Ελλάδα. Είναι υπάλληλοι της πολυεθνικής εταιρείας «Teleperformance» που χρηματοδοτεί το πρότζεκτ.

Συμμετέχουν, σύμφωνα με το σενάριο, σε μία έρευνα DNA σχετικά με τις «ρίζες» τους.
Πριν μάθουν τα αποτελέσματα, περνούν κάποιες ώρες ευχάριστα, όλοι μαζί, μέσα στην πόλη και μετά που επιστρέφουν δεν τους νοιάζει να μάθουν τα αποτελέσματα, αφού, όπως λένε, δεν έχει σημασία η καταγωγή.

Δεν χρειάζεται να διατηρεί-γνωρίζει κάποιος την εθνικότητά του. Όλοι ζούμε στον «γκρι πλανήτη» της συγχώνευσης των λαών και των θρησκειών, κυνηγώντας μια θέση στο Δημόσιο ή σε μεγάλες πολυεθνικές.

Όλοι μαζί, στον δρόμο που χαράσσει η εξουσία. «Δεν έχει σημασία η καταγωγή». Αυτό είναι το μήνυμα που αποστέλλεται στους Έλληνες.

Μήπως όμως έτσι η πραγματική διαφορετικότητα δεν γίνεται αποδεκτή;
Δείτε το βίντεο και θυμηθείτε και ένα παλαιότερο με τον ίδιο παρουσιαστή, με κάθε σεβασμό στο πανθομολογούμενο ταλέντο του!
elgrΔεν υπάρχουν σχόλια:

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .