Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Όταν την Ελλάδα κυβερνά το “καφενείο” δεν πρέπει να εκπλήσσει η κατάληξη.

Θα αφήναμε εμείς στην Ελλάδα να κυβερνήσει «το καφενείο»; Όταν διαμαρτυρόμαστε διότι «δεν αφήνει τον Τραμπ το σύστημα» να κυβερνήσει, λες και το Κογκρέσο δεν είναι επίσης εκλεγμένοι, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι που αντιδρούν διότι δεν γίνεται ο Λευκός Οίκος να αποφασίζει «στο γόνατο», με βάση τις πεποιθήσεις του ενός, χωρίς να συνυπολογίζονται οι παγκόσμιες συνέπειες, ας το σκεφτούμε λίγο και με βάση την ελληνική μας τραυματική εμπειρία.


Πού ακούς το γνωστό «κάνε με για μια μέρα πρωθυπουργό και θα δεις», καθώς ουδείς έχει την παραμικρή συναίσθηση των επιπτώσεων και τα βλέπουν όλα άσπρα-μαύρα; Στο «καφενείο η Ελλάς». Είναι καλύτερα δηλαδή το μπάχαλο το ελληνικό από ένα οργανωμένο σύστημα που δεν αφήνει κανέναν Τσίπρα ή κανέναν Μητσοτάκη ανεξέλεγκτο αλλά υπάρχει ένα μίνιμουμ ορθολογισμό και αυτοσυντήρησης που «πατάει φρένο» όταν έρθει κάποιος και αρχίσει και κάνει ότι του καπνίσει με βάση τα κριτήρια που βολεύουν πολιτικά τη συγκεκριμένη στιγμή;

Ας δούμε ένα παράδειγμα. Υπάρχει η κατηγορία ότι η κυβέρνηση Τσίπρα με τη «διαπραγμάτευση» χρέωσε τη χώρα περί τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ ή όχι; Υπάρχει και ακόμα το συζητάμε, ενώ οι θεσμοί μας είναι τόσο ξεφτιλισμένοι που ξέρουν άπαντες ότι εάν αναλάβει η Βουλή να το ξεκαθαρίσει, θα συζητάμε για «πολιτικές διώξεις».

Τόσο γελοίοι είμαστε που δεν υπάρχει τρόπος αντικειμενικά, με κάποιον μηχανισμό να αποδειχθεί εάν ευσταθεί ή όχι αυτό, ανεξάρτητα. Διότι εάν ισχύει, συγνώμη για όσους προσβληθούν, ο Τσίπρας και η παρέα του πρέπει να πάνε φυλακή πολλά χρόνια, πέραν του αυτονόητου, να δημευθούν οι περιουσίες τους.

Εάν όχι, τον κάθε Κυριάκο Μητσοτάκη θα πρέπει να τον φάει το πολιτικό σκοτάδι και να μην μπορεί να σταθεί πουθενά στην Ελλάδα. Αντ’ αυτού, ενώ βρισκόμαστε δέκα χρόνια με το ενάμιση πόδι στον γκρεμό, σφυρίζουμε αδιάφορα, αν είμαστε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σα να μην αφορά την τσέπη μας αυτό το ποσόν είτε ωρυόμαστε, διότι κατά βάθος θέλουμε την καταστροφή του πολιτικού αντιπάλου, όχι λύση στο πρόβλημα.

Αν τολμήσει κανείς να ζητήσει την παρέμβαση κάποιου ανεξάρτητου διεθνούς φορέα, αρχίσουν και «τραγουδάνε» περί απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, οι ίδιοι που ψήφισαν να δίνουμε λογαριασμό στους δανειστές τι σώβρακο φοράμε, υπήγαγαν τη χώρα στο αγγλικό δίκαιο – ίσως και καλύτερα με όσα γίνονται εδώ και τα χάλια της Δικαιοσύνης, πρέπει να είναι τρελός κάποιος να θέλει να κριθεί με τέτοιους όρους – και εκχώρησαν τα πάντα στους δανειστές, απαξιώνοντας εντελώς το «μαγαζί γωνία» που λέγεται Ελλάδα, εξαιτίας των συλλογικά ανερμάτιστων που κατοικούν εκεί.

Είναι καλύτερα που δεν υπάρχει σύστημα σε τίποτα και όποιος νορμάλ, ημίτρελος, ή ολοκληρωτικά ανώμαλος πολιτικός έρθει στα πράγματα, κάνει ότι του γουστάρει χωρίς να μπορεί αν τον σταματήσει κανείς; Απλά να φωνασκούν ξέρουν σε μια Βουλή το επίπεδο της οποίας έχει φτάσει… στα Τάρταρα και με την πλειοψηφία να νομιμοποιεί ακόμα και παραλογισμούς.

Ό,τι θέλει κάνει οποιοσδήποτε και ο λαός είναι αιχμάλωτος όλων αυτών των απαράδεκτων, μόνο που ευθύνεται απόλυτα για την εκλογή τους, καθώς ακούει και ψηφίζει αυτόν που θα του τάξει τα περισσότερα, ασχέτως αν δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας και μετά ωρύεται.

Σήμερα όλοι βρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Είναι εντυπωσιακό, στις συζητήσεις δεν ακούς κανέναν να λέει ότι τους ψήφισε, πέρα από μερικούς προχωρημένης ηλικίας που τους ακούς να λένε ότι το έκαναν από απελπισία διότι κοβόντουσαν οι συντάξεις τους, αλλά τώρα θα εύχονταν… να τους είχε κοπεί το χέρι.

Όταν κάποιοι λέγαμε «δείτε το ταμείο», δεν έδινε κανείς σημασία. Άρα πάλι εμείς φταίμε. Αυτό δεν νομιμοποιεί το έγκλημα των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, ούτε την ολιγωρία του πολιτικού συστήματος να ξεδιαλύνει την υπόθεση και να αποδώσει «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

Συζητάμε για ένα ιλιγγιώδες ποσό και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε για το αν υπάρχει αντικειμενική μέθοδος επαλήθευσης ή διάψευσης του ισχυρισμού. Για κάντε τη διαίρεση να δείτε την επιπλέον κατά κεφαλή επιβάρυνση στον κάθε Έλληνα, για να καταλάβετε όσοι μηρυκάζετε ότι τα πάντα τα βλέπουμε «πολιτικά», με αποτέλεσμα την ατιμωρησία σε όλα τα επίπεδα.

Έτσι είμαστε καταδικασμένοι να μας ξεσκίσουν ξανά τα αριστερά ή τα δεξιά λαμόγια. Διότι και σοβαροί να υπάρχουν, πάλι θα τους εξουδετερώσει η «κρεατομηχανή» του γελοίου πολιτικού συστήματος που κατασκεύασε στα μέτρα της η αθλιότητα της Μεταπολίτευσης και ο απροσάρμοστος Έλληνας που ακολουθεί όσα οι άλλοι θεωρούν αυτονόητα με 20 χρόνια καθυστέρηση.

Μάλλον λοιπόν κυρίες και κύριοι θα πρέπει να επιδιώκουμε να φτιάξουμε ένα σύστημα που να θέτει περιορισμούς όταν κάποιος παντογνώστης λαοπλάνος αριστερής ή δεξιάς απόχρωσης αρχίζει να εφαρμόζει τα παρανοϊκά που έλεγε προεκλογικά, τα οποία ο όμορφος λαός μας αποφάσισε να τα πιστέψει και τώρα εισπράττει τα επίχειρα των πράξεων και των παραλείψεών του κατηγορώντας τους πάντες εκτός από το κακό του το κεφάλι.

Στις ΗΠΑ έχουν φτιάξει ένα σύστημα που επιτρέπει την προστασία του «καφενόβιου» που ψηφίζει τον κάθε Τραμπ διότι απλά θέλει να του ανοίξει το εργοστάσιο που χρησιμοποιεί άνθρακα και όταν του λες για οτιδήποτε «περιβαλλοντικό» στο ρίχνει στη διεθνή συνωμοσία.

Μακάρι να ξεκινούσαμε κι εμείς να φτιάχναμε ένα σύστημα που θα προστάτευε το θύμα του λαοπλάνου, θέτοντας όρια στην αυθαιρεσία του πολιτικάντη, που καλύπτεται πίσω από το «είναι λαϊκή επιθυμία», που αποτελεί τραγική διαστροφή της Δημοκρατίας.
defence-point.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .