Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΑΝΟΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ. -Νέα μέτρα 1,8 δις φέρνει με τον προϋπολογισμό του 2018 η κυβέρνηση !

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνονται στο βασικό σενάριο που έχουν λάβει εντολή να καταρτίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους

Μέτρα 1,8 δισ. ευρώ που αφορούν, κυρίως, περικοπές σε επιδόματα, ασφαλιστικές εισφορές, παροχές στην υγεία άλλες συνταξιοδοτικές παρεμβάσεις αλλά και νέα «χαράτσια», όπως ο φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία και ο φόρος υπεραξίας στα ακίνητα προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2018 και τελευταίος των μνημονίων.

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνονται στο βασικό σενάριο που έχουν λάβει εντολή να καταρτίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους έτσι ώστε ένα πρώτο σχέδιο να μπορέσει να παρουσιάσει η ελληνική πλευρά στην πρώτη συνάντηση που έχει με το κουαρτέτο των δανειστών μέσα στον Σεπτέμβριο.
Σε μια χρονιά που η ελληνική οικονομία προβλέπεται να σημειώσει αύξηση κατά 2,4% από 1,8% που είναι η εκτίμηση για το 2017 και με το ΑΕΠ σε απόλυτα νούμερα να φθάνει στα 187,7 δισ. ευρώ το 2018 από 181,2 δισ. ευρώ το 2017 οι φόροι θα έχουν και πάλι την τιμητική τους.

Συγκεκριμένα οι άμεσοι φόροι προβλέπεται να φθάσουν στα 22,6 δισ. ευρώ από 21,5 δισ. ευρώ φέτος, δηλαδή θα σημειώσουν αύξηση κατά 1 δισ. ευρώ.

Ανοδικά θα κινηθούν τον επόμενο χρόνο και οι εισπράξεις από τους έμμεσους φόρους που θα φθάσουν στα 27,7 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 3,2% σε σχέση με τις φετινές.

Τα συνολικά έσοδα του προϋπολογισμού υπολογίζεται να φθάσουν το 2018 στα 57,081 δισ. ευρώ από 55,281 δισ. ευρώ φέτος και οι δαπάνες να συγκρατηθούν στα φετινά επίπεδα δηλαδή στα 56,4 δισ. ευρώ.

Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα ανέλθουν στα 6,75 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 3,55 δισ. ευρώ θα είναι εισροές από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα που παρακολουθούν οι δανειστές έχει τοποθετηθεί στο 3,5% ή στα 6,6 δισ. ευρώ και εφόσον δεν επιτευχθεί θα επέμβει ο περίφημος «κόφτης» στις συντάξεις.

Ειδικότερα, τα 1,8 δισ. νέα μέτρα του νέου προϋπολογισμού θα έρθουν από τις εξής παρεμβάσεις: 

1.Μισθολογικές - συνταξιοδοτικές : 680 εκατ. ευρώ

2.Επιδόματα (οικογενειακά, θέρμανσης, πολυτεκνικά) – εισφορές ασφάλισης: 352 εκατ. ευρώ

3.Στην Φορολογία (κατάργηση της έκπτωσης του 1,5% κατά την παρακράτηση φόρου εισοδήματος σε μισθούς και συντάξεις, επιβολή φόρου υπεραξίας στα ακίνητα από 1-1-2018, φόρος διαμονής σε ξενοδοχεία - ενοικιαζόμενα δωμάτια, ο οποίος κυμαίνεται από 0,5 ευρώ έως 4 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου ή του δωματίου): 454 εκατ. ευρώ.

4.Στην Υγεία : 208 εκατ. ευρώ

5.Στην Άμυνα: 50 εκατ. ευρώ

6.Λοιπές: 56 εκατ. ευρώ 


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
ΑΠΟ ΓΕΝΑΡΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΑΖΑΚΙ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ .Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .