Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Η "μόδα" του να είναι κανείς άθεος

Η όποια συζήτηση για τις θρησκείες, ιδιαίτερα στον δυτικό κόσμο, απαξιώνεται μέχρις εσχάτων, στο σημείο μάλιστα του να θεωρείται ένας πιστός το λιγότερο...γραφικός και αναχρονιστικός. 

Στο όνομα λοιπόν της ανεξιθρησκίας, η αμάθεια ή καλύτερα η ημι-μάθεια της νέας εποχής καλπάζει, οδηγώντας τους ανθρώπους μακριά από τον Χριστό και την πίστη στον Δημιουργό Θεό. 
Ο δρόμος για την υποδοχή του Παγκόσμιου Ηγέτη που θα προσφέρει όλα τα επίγεια (και φθαρτά) αγαθά έχει ανοίξει. Ποιοι θα τον ακολουθήσουν πρώτοι;
Η είδηση μας έρχεται από την μακρινή Αυστραλία, ωστόσο είναι πλήρως αντιπροσωπευτική για την γενικότερη αντίληψη που υπάρχει στον λεγόμενο "δυτικό κόσμο". 
Οι Αυστραλοί που δήλωσαν στην απογραφή του περασμένου έτους ότι δεν είχαν "καμία θρησκεία" ξεπέρασαν τον αριθμό των Καθολικών για πρώτη φορά, αν και ο Χριστιανισμός εξακολουθεί να είναι εντελώς οριακά η θρησκεία περισσότερων από το μισό του πληθυσμού.
Οι αριθμοί που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από την απογραφή που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο έδειξαν ότι το 30% των Αυστραλών ανέφερε ότι δεν είχαν θρησκεία το 2016, με τους Καθολικούς να αποτελούν το 22,6% των Αυστραλών - περισσότερους από 5,2 εκατομμύρια ανθρώπους - από 25,3% Απογραφή το 2011.
Οι Αγγλικανοί μειώθηκαν ακόμα πιο σημαντικά - από 17% το 2011 σε 13,3% πέντε χρόνια αργότερα. Ο Χριστιανισμός εξακολουθεί να είναι η πιο κοινή θρησκεία (52%), από 88% το 1966 και 74% το 1991. Τα ισλαμικά (2,6%) και ο Βουδισμός (2,4%) ήταν οι επόμενες πιο κοινές θρησκείες.
Η πτώση με τα χρόνια είναι εμφανέστατη.
"Το αυξανόμενο ποσοστό του πληθυσμού της Αυστραλίας που δεν ανέφερε θρησκεία αποτελεί μία τάση εδώ και δεκαετίες και επιταχύνεται. Όσοι δεν ανέφεραν θρησκεία αυξήθηκαν αισθητά από 19% το 2006 σε 30% το 2016. Η μεγαλύτερη μεταβολή ήταν μεταξύ του 2011 (22% ) και του 2016, όταν επιπλέον 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι δήλωσαν ότι δεν έχουν θρησκεία".
Πολλοί αποκαλούν το 2016 ως το "άθεο έτος" στην Αυστραλία, με την πλειοψηφία των άθεων να είναι κυρίως άτομα κάτω των 30 με πανεπιστημιακή μόρφωση. 
Αναμενόμενα ποσοστά λίγο πολύ, με τον Χριστιανισμό -ανεξαρτήτου δόγματος- να αποτελεί τον μεγάλο χαμένο, όντας η θρησκεία που χάνει τους περισσότερους πιστούς τα τελευταία χρόνια.
Δυστυχώς οι περισσότεροι, ακόμη και οι "δηλωμένοι χριστιανοί", απομακρύνονται καθημερινά από τον Χριστό...Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .