Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

«Καμπανάκι» για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα το 2018 - Φαρμακερή και η τρίτη αξιολόγηση.- ΣΚΙΣΤΕ ΜΑΣ ....ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στις υπογραφές της δεύτερης αξιολόγησης και οι δανειστές ήδη «ακονίζουν τα μαχαίρια» τους για την επόμενη μάχη που χαρακτηρίζεται «η μητέρα όλων των μαχών».

Ο χαρακτηρισμός δεν είναι τυχαίος αφού στη «μητέρα των μαχών» θα πρέπει να κλείσουν όλες (!) οι εκκρεμότητες του τρίτου Μνημονίου
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Ελευθερίας του Τύπου» ευρωπαϊκές πηγές υποστηρίζουν ότι στην τρίτη αξιολόγηση θα μπουν «όλα τα υπόλοιπα του μνημονίου», καθώς θεωρούν δεδομένη την καθυστέρηση, που μπορεί να σημάνει ακόμη και το ότι αυτή θα είναι και η τελευταία ως τη λήξη του προγράμματος. 
«Μέχρι τώρα ολοκληρώνουμε μία αξιολόγηση το χρόνο» αναφέρουν και συμπληρώνουν «δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα τρέξουν πιο γρήγορα».
Οι ίδιες πηγές θεωρούν πως «είναι πιθανό να χρειαστούν κάποια επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα για το 2018», για να διασφαλιστεί ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι διατηρήσιμο και τα επόμενα έτη. 
Όπως αναφέρουν «η ανησυχία εδράζεται στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να διατηρήσει πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022», συμπληρώνοντας ωστόσο ότι ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το επόμενο έτος κρίνεται εφικτός.
Μάλιστα, στο «δημοσιονομικό καμπανάκι» που χτυπούν οι δανειστές περιλαμβάνονται πλέον και οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες για την πρόσληψη 6.500 συμβασιούχων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι δανειστές έχουν ήδη ζητήσει διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για το καθεστώς υπό το οποίο θα γίνουν οι συγκεκριμένες προσλήψεις, επισημαίνοντας πως εφόσον πρόκειται για προσλήψεις αορίστου χρόνου, αυτές θα πρέπει να συνυπολογιστούν στον γενικό κανόνα της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

Τα προαπαιτούμενα

Σε γενικές γραμμές το Δημόσιο αναμένεται να είναι ένα από τα βασικά θέματα της επόμενης αξιολόγησης, ίσως και το κυρίαρχο, γιατί οι δανειστές θεωρούν πως είναι από τους τομείς που έχει γίνει η μικρότερη πρόοδος μέχρι τώρα. Έτσι, στα προαπαιτούμενα του φθινοπώρου έχουν συμπεριληφθεί η πρόοδος στην αξιολόγηση των φορέων και των υπαλλήλων του δημοσίου, καθώς και η προώθηση της κινητικότητας
Το ΔΝΤ θα συνδέσει το θέμα και με τις καταργήσεις των οργανικών θέσεων και των φορέων του Δημοσίου, ενώ στην ατζέντα του Ταμείου βρίσκεται πάντα το θέμα του Ενιαίου Μισθολογίου και για τα ειδικά μισθολόγια, για τα οποία θεωρεί ότι οι διακρίσεις συνεχίζονται. 
Εκτός από το δημοσιονομικό κομμάτι, η ατζέντα της αξιολόγησης του φθινοπώρου περιλαμβάνει ζητήματα ιδιαίτερα ευαίσθητα και μεταρρυθμίσεις οι οποίες ακουμπούν στον σκληρό πυρήνα της κομματικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ. 
Στη λίστα με τα προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • Η πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες 
  • Η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανέγερση και εκμετάλλευση καζίνου στο Ελληνικό
  • Η τοποθέτηση 19 σταθμών πλευρικών διοδίων στην Εγνατία οδό
  • Σημαντική πρόοδος στη διαδικασία εκκαθάρισης των «κόκκινων» δανείων, με την επιτάχυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών των ακινήτων.


newpost.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .