Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

Ξεκίνησε στο διαδίκτυο ψήφισμα με τίτλο: Νήσος Φλέβα: Το τελευταίο προπύργιο της φύσης στην Αττική κινδυνεύει.

Διαβάστε περισσότερα για το ψήφισμα και συμφωνείτε υπογράψτε εδώhttps://secure.avaaz.org/el/petition/Voyleytes_perivallontologikes_organoseis_polites_ton_Dimon_VVV_kai_alloi_Nisos_Fleva_To_teleytaio_propyrgio_tis_fysis_st/?Day2Share.

Η Νήσος Φλέβα βρίσκεται στο κατώφλι των Δήμων Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης και δηλώνεται δημοσίως ότι αντί να δοθεί στην κοινωνία όπως ζητά η τοπική κοινωνία αλλά και όπως επιτάσσει το Σύνταγμα ακούγονται κίβδηλες επικλήσεις για οικονομική δήθεν ανάπτυξη. 

Η καταπάτηση του ωραιότερου φυσικού και περιβαλλοντολογικού τοπίου με κτίσιμο καζίνων και σπιτιών Εμίρηδων δεν συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά στον βιασμό των ιερών και οσίων της φυσικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Παραβιάζει το Σύνταγμα και τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας για την Αειφόρο ανάπτυξη. 

Βλέπε ανάλυση στο «Παραδειγματική περίπτωση δοκιμής των αντιστάσεων της κοινωνίας, του πολιτικού συστήματος του ρόλου των ειδικών του περιβάλλοντος και των περιβαλλοντολογικών οργανώσεων» όπου υπάρχει και σημείωμα έγκριτης νομικού http://wp.me/p3OqMa1m2). Συμπεριλαμβάνει και φωτογραφίες από την Φλέβα. Βλ. επίσης https://www.facebook.com/Ifestos.DimotisBBB/posts/968423226632388

Στην ανάρτηση όπου καλούνται όσοι συμφωνούν να συνυπογράψουν υπάρχει πλήθος άλλων αναλύσεων και απόσπασμα για το τι θέλει η τοπική κοινωνία. Βλ. οι τοπικές αρχές: Απόσπασμα από την σελίδα 15 των προγραμματικών δεσμεύσεων του προγράμματος του Δημάρχου των Δήμων Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη (ΒΒΒ)  [http://konstantellos.gr/images/stories/fylladio/to_programma_mas_2014/BBB_poli_gia_na_zeis_GKonstantellos_programma.pdf] – 

«Η Νήσος Φλέβα, στα ανοικτά του Δήμου μας, έκτασης 1500 στρεμμάτων, είναι ένας από τους σημαντικότερους θαλάσσιους και νησιώτικους βιοτόπους στην Ελλάδα, ένα διαμάντι φυσικού περιβάλλοντος στην αυλή μας, που ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σε συνεργασία μαζί τους και με άλλους αρμόδιους φορείς θα μεριμνήσουμε ώστε να διαφυλαχθεί το πανέμορφο αυτό περιβάλλον και αφετέρου να εξεταστούν τρόποι ασφαλούς και ελεύθερης επίσκεψής τους από όλους τους Δημότες».

Αποτελεί έσχατη κατάντια εάν μετά από επτά χρόνια λανθασμένων επιλογών που εξανέμισαν εκατοντάδες δισεκατομμύρια κάποιου επικαλούνται την «ανάπτυξη» για να πατηθεί το τελευταίο προπύργιο της φύσης με σπίτια Εμίρηδων και καζίνων. Η Νήσος Φλέβα, στο κατώφλι 5 εκατομμυρίων κατοίκων και ακόμη περισσότερων επισκεπτών μπορεί να γίνει ένα Βασίλειο της φύσης και του εν γένει οικοσυστήματός μας που θα μπορούσαν να επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες. Χωρίς να θιγεί στο παραμικρό το περιβάλλον και η φυσική και πολιτισμική μας κληρονομιά να γίνει πόλος ανάπτυξης των Δήμων ΒΒΒ και όλης της Αττικής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .