Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Εκεί που χτυπάει η καρδιά μιας άλλης Ελλάδας: Η Αποστολή της «Ομάδας του Αιγαίου»

Κατοίκοι του νησιού Θύμαινα, που ανήκουν στους Φούρνους Ικαρίας, χαιρετούν με αναμμένες φωτοβολίδες. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ


«Όταν μπήκαμε στο λιμάνι των Φούρνων με τα φουσκωτά, έριχναν βεγγαλικά και χτυπούσαν οι καμπάνες λες και ήταν Ανάσταση» ανέφερε στον «Φιλελεύθερο» η γιατρός Φλωρεντία Χριστοδουλίδου του νοσοκομείου Μάουντ Σάιναϊ της Νέας Υόρκης.

Η συμπατριώτισσά μας συμμετείχε, όπως και άλλοι ομογενείς γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, στη φετινή αποστολή της «Ομάδας Αιγαίου» σε επτά ακριτικά νησιά (Φούρνοι, Θύμαινα, Δονούσα, Αμοργός, Αστυπάλαια, Ίος, Κουφονήσια).

Πρόκειται για μια από τις πιο ανθρώπινες και εθνικές πρωτοβουλίες, που ξεκίνησε το 1995. Η αλληλεγγύη προς τους κατοίκους των νησιών έχει διάφορες μορφές. Όλοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

«Οι εμπειρίες μας ήταν συγκλονιστικές, ανεκτίμητης αξίας. Εκεί χτυπάει η καρδιά μιας άλλης Ελλάδας» τόνισε η δρ Χριστοδουλίδου, σημειώνοντας και ένα γεγονός που αναδεικνύει ό,τι πιο όμορφο κρύβει ο φωτεινός κόσμος του Αιγαίου.

«Όταν εξέτασα μια γυναίκα στα Κουφονήσια, μου έδειξε ένα άδειο κουτί παυσίπονου -συγκεκριμένης ονομασίας- που απάλυνε τον πόνο στα πόδια της, αλλά δεν είχε τη δυνατότητα να το προμηθευτεί. Τότε, της είπα να στείλει στο μέρος που διέμενα κάποιον δικό της για να του δώσω ένα κουτί που έτυχε να έχω μαζί μου.

Το βράδυ, είχε έρθει ο γιος της για να το πάρει. “Αυτά είναι από τη μάνα μου” και μου έδωσε δυο μυζήθρες και τυροπιτάκια “για τον δρόμο” που τα έφτιαξε εκείνη τη μέρα για μένα. Δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου. Μου θύμισε τους γονείς μου, το χωριό μου την Τραχυπέδουλα της Πάφου, τους απλούς ανθρώπους του τόπου μας».

Η δρ Χριστοδουλίδου, λοιπόν, αντί να πάρει ένα κοχύλι απ’ το Αιγαίο -όπως λέει και το τραγούδι- για να το έχει στο ταξίδι συντροφιά, πήρε δυο μυζήθρες και τυροπιτάκια φτιαγμένα από τα χέρια της Κυρά-Μαρίας, κλείνοντας μες την καρδιά της τους υπέροχους αυτούς ανθρώπους που με τη μοναξιά τους, τις ταλαιπωρίες τους, την απλοχεριά τους, τον χιλιόχρονο πολιτισμό τους και την πατριωτική καρτερικότητά τους κρατάνε ελεύθερο και ελληνικό το Αιγαίο.

Άξιοι θαυμασμού οι Ακρίτες του Ελληνισμού και όσοι τους δίνουν χρόνια ζωής για να γιορτάζουν την Ανάσταση ολόχρονα.


/mignatiouΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .