Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Ενας στους 6 Έλληνες δεν έχει αντιληφθεί ακόμη πως έχει να κάνει με επαγγελματίες ψεύτες.

Του Άγη Βερούτη

Δυστυχώς η χώρα μας είναι ανυπόληπτη.

Κυρίως διότι δεν τηρεί συμφωνίες παρά μόνον μετά από ασφυκτικές πιέσεις.


Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησής μας είναι χωρίς αντίκρυσμα ώσπου να σκαλώσει κάπου η καθημερινότητα και να υποχρεωθεί να τις εφαρμόσει.

Δυο μνημόνια έχουν ψηφιστεί με το κλείσιμο ματιού στους κυβερνητικούς βουλευτές που τα ψήφισαν πως ότι τα μέτρα που θα ψηφίσουν δεν θα τα εφαρμόσουν. Σε ποιο ακριβώς σύμπαν θα συμβεί αυτό δεν γνωρίζω, αλλά δεν είναι το δικό μας.

Μάλιστα, πριν την ψήφιση του 4ου Μνημονίου μάθαμε πως θα παίρναμε την ελάφρυνση χρέους και συμμετοχή στο QE αμέσως μετά την αξιολόγηση κατά τα λεγόμενα του πρωθυπουργού!

Τώρα, η "κυβέρνηση" λέγει δια στόματος υφυπουργού οικονομικών κ. Χουλιαράκη, διαψεύδοντας τον πρωθυπουργό ότι "Ποτέ δεν περίμενε η κυβέρνηση πως θα γίνει ελάφρυνση χρέους πριν το τέλος του '18" όπως επιβεβαίωσε άλλωστε και στις 14/6 ο κ. Γεργκ Βάισγκερμπερ του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ, και επίσης πως έξαφνα κατά τον κ. Τσακαλώτο "το QE είναι κάτι που μπορούμε και χωρίς...”

Αυτά θα πρέπει, η ομάδα που υποδύεται την ελληνική κυβέρνηση, να τα πούνε εκτός των βουλευτών τους της συμπολίτευσης που τα ψήφισαν, φυσικά και σε κείνους των οποίων θα κατάσχει τα σπίτια το ελληνικό δημόσιο σε αριθμό 1.600.000 λογαριασμών και σπιτιών οφειλετών ως το τέλος του 2017, για να κρατάνε τους αργόμισθους του ελληνικού δημοσίου χωρίς QE και χωρίς μείωση του τερατώδους -3,5% του ΑΕΠ πλεονάσματος για 5 χρόνια όπως συμφώνησαν.

Υπάρχει άραγε κανείς που ακόμα να πιστεύει πως αυτά που λέει το τσίρκο δεν είναι τα ακριβώς αντίθετα ψέμματα από αυτά που σχεδιάζουν;

Φυσικά υπάρχει! Το 16,5% των ψηφοφόρων της χώρας μας!

Αυτό σημαίνει ότι ένας στους 6 Έλληνες δεν έχει αντιληφθεί ακόμη πως έχει να κάνει με επαγγελματίες ψεύτες. Ή κατά τα λεγόμενα της κ. Φωτίου, με "απατεώνες”.

Μετά την γιγαντιαία κολοτούμπα του προγράμματος Θεσσαλονίκης, και τη στροφή των 180 μοιρών που ονομάστηκε "στροφή 360 μοιρών” [sic], οι παραγωγικές τάξεις υπόκεινται σε κανονικό οικονομικό διωγμό με 800.000 κατασχέσεις λογαριασμών ήδη ως το πρώτο 1/3 του έτους. Να μη πούμε για τη θυσία των ελεύθερων επαγγελματιών στο βωμό του κρατισμού με τον νόμο-Κατρούγκαλου.

Η άλλη πιθανότητα είναι πως ένας στους 6 Έλληνες προτιμάει εν γνώσει του να κυβερνώμεθα από ψεύτες και ανθρώπους που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους, όπως ο ΥΠΟΙΚ που δεν παραιτήθηκε αφότου μείωσε το αφορολόγητο, όπως είχε υποσχεθεί σε παρελθόντα χρόνο πως θα κάνει πριν ψηφίσει κάτι τέτοιο...

Ευτυχώς ζούμε σε δημοκρατική χώρα, όπου η δικαστική εξουσία θα μπορέσει να αποφανθεί σε δεύτερο χρόνο αν η επικοινωνία ενός εν ενεργεία υπουργού (που δεν είναι υπουργός δικαιοσύνης) επί ξέρω γω πόσες φορές, τουλάχιστον 10-12 φορές εικάζεται, με έναν ισοβίτη, με στόχο την εξουδετέρωση και στοχοποίηση ενός μη-φίλιου προς την κυβέρνηση επιχειρηματία, του κ. Β. Μαρινάκη, που θέλει να αγοράσει διάφορα μέσα ενημέρωσης, αποτελεί ή όχι ποινικά κολάσιμη πράξη.

Ποια υπόληψη λοιπόν μπορεί να έχει μια κυβέρνηση που καταφεύγει σε ψέμματα εν γνώσει της για να κοροϊδέψει πρώτα τους βουλευτές τους, μετά τους ψηφοφόρους της, και τέλος την δικαιοσύνη της χώρας.

Αν κάποιος γνωρίζει ας μου πει παρακαλώ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .