Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Το ναυάγειο του Eurogroup και η πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία

Όπως το είχαμε προβλέψει και αυτό το Eurogroup κατέληξε σε ένα ακόμα θλιβερό ναυάγιο. 

Η κυβέρνηση της ΠΦΑ με το κλείσιμο του ματιού της δήθεν αντιπολίτευσης της ΝΔ, ψήφισε το πολυνομοσχέδιο που σφαγιάζει το ήδη πενιχρό εισόδημα των Ελλήνων πολιτών, μισθωτών, συνταξιούχων, επαγγελματιών, οριστικοποιεί την κλοπή της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, αποδίδει στους δανειστές ετήσια πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ ( 6 δις) και επιπλέον 10% του ΑΕΠ (18 δις) από την πώληση των ασημικών του κράτους, (ΔΕΗ,ΔΕΣΦΑ,ΕΥΔΑΠ,ΤΡΑΟΝΟΣΕ,λιμάνια,αεροδρόμια,εθνικοί οδοί, τουριστικά ακίνητα, κτηματική περιουσία κλπ).


Σε αντάλλαγμα η ευρωμνημιακοί κυβερνώντες και δήθεν αντιπολιτευόμενοι δεν πήραν απολύτως τίποτα, εκτός από χαμόγελα συγκατάβασης, πασπαλισμένα με αόριστες υποσχέσεις. Το πολυοαναμενόμενο κλείσιμο της αξιολόγησης και η ρύθμιση των χρεών, ανακοινώθηκε πως αναβλήθηκαν για αποφάσεις με νέο Eurogroup στις 15 Ιουνίου.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση της ΠΦΑ απλώς κερδίζει λίγο χρόνο αφού μέχρι το τέλος του τρέχοντος Αυγούστου, λήγουν κρατικά,ομόλογα και χρέη της τάξης των 8-9 δις, τα οποία οι «δανειστές» απαιτούν να πληρωθούν στο ακέραιο. 

Το ποσό αυτό είναι αδύνατο να πληρωθεί χωρίς ρύθμιση των χρεών γεγονός που δε δέχεται το Βερολίνο ειδικότερα πριν από τις εκλογές στη Γερμανία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, όλες οι ανοιχτές πιθανότητες δεν μπορεί παρά να είναι ανατρεπτικές. 

Η ολοσχερής παράδοση της χώρας στις εξωφρενικές απαιτήσεις των ξένων επιδρομέων, ή η παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές αποτελούν δύο πιθανά εναλλακτικά σενάρια.

Το τρίτο σενάριο οδηγεί στο Grexit. Και το τέταρτο, το χειρότερο όλων, αφορά την προσφυγή σε εθνική κρίση με την πρόκληση θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, η οποία έτσι και αλλιώς προσφέρει πολλές τέτοιες ευκαιρίες. 

Το τελευταίο αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί με δεδομένο το γεγονός ότι, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν εύκολα την γλυκιά καρέκλα της δοτής εξουσίας και θα κάνουν τα πάντα για να την κρατήσουν. 

Το «πάση θυσία στο ευρώ» έχει και τη θλιβερή υποσημείωση : «πάση θυσία στην καρέκλα της εξουσίας»


odosdrachmis.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .