Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Στην Πάφο δεν υπάρχει(ε) ΟΕΛΜΕΚ

18406395 1528575933843778 198034260 o

Στην Πάφο δεν υπάρχει(ε) ΟΕΛΜΕΚ

Την Παρασκευή, επ ευκαιρία παράλληλης εκπαιδευτικής δραστηριότητας, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ μερικά σχολεία της Πάφου. Πραγματικά αυτό το οποίο γίνεται ή μάλλον δεν γίνεται στην Πάφο είναι σκανδαλώδες και εξωφρενικό. Τα κομματόσκυλλα της Πάφου, που παίρνουν απαλλαγές και δεν πάνε σχολεία και κάνουν διακοπές, είναι κυριολεκτικά εξαφανισμένα από τους σχολικούς χώρους. Εύλογα όμως κάποιος θα μπορούσε να είχε διερωτηθεί και να πήγαιναν τι είχαν να πουν και τι να κάνουν ;

Αυτό όμως το οποίο ήταν ιδιαιτέρως εξοργιστικό ήταν το ότι είδα 18 μαθητές να στοιβάζονται σε εργαστήρια Πληροφορικής, Οικιακής Οικονομίας και Τεχνολογίας. Δηλαδή την αποεργαστηριοποίηση των πιο πάνω μαθημάτων την οποία διεσώσαμε προσωρινά τουλάχιστο σε Λεμεσό και Λάρνακα, λόγω βασικά ισχυρής παρουσίας της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ, επιβλήθηκε στην Πάφο από τον οικείο Επαρχιακό Επιθεωρητή (πρώην συνδικαλιστή του κακού καιρού της ΑΛΛΑΓΗΣ, που ουδόλως διαφέρει από τους κλωνοποιημένους σημερινούς). 
Όμως τα απαλλασσόμενα κομματόσκυλλα της Πάφου ούτε φωνή ούτε ακρόαση...Έχουν κυριολεκτικά κρύψει και αποκρύψει το όλο γεγονός. Σιγά που θα τα έβαζαν με τον Επαρχιακό Πάφου Στέλιο Θεοφίλου, με του οποίου την αυταρχική συμπεριφορά θα ασχοληθούμε και πάλι προσεχώς.
Όμως να ξέρουν οι ξεχασμένοι και παραμελημένοι συνάδελφοι της Πάφου ότι τόσο εγώ όσο και ΝΕΑ ΠΝΟΗ με τη νεα ΟΕΛΜΕΚ που θα προκύψει από τις λυτρωτικές για τον εκπαιδευτικό κόσμο εκλογές της 25ης Μαϊου, δυνητικά θα είμαστε δίπλα τους. Φτάνει να κάνουν και αυτοί το καθήκον τους όπως θα το κάνουμε και εμείς στο ακέραιο.
ΥΓ: Οι πιο "τατσίζηδες" Επαρχιακοί Επιθεωρητές είναι οι Λεμεσού Γιαννάκης Ευθυμίου και Πάφου Στέλιος Θεοφίλου οι οποίοι χρησιμοποιώντας την συνδικαλιστική ιδιότητα της ΑΛΛΑΓΗΣ έχουν αναρριχηθεί υπηρεσιακά. Έτσι είναι όμως η ΑΛΛΑΓΗ. Βόλεμα, ρουσφέτι και απαλλαγή και άστε τους άλλους να κουρεύονται...
18405426 1528575873843784 764117552 o

Το 30-μήνο μπορεί να είναι και διακόπτομενο...

Η απόφαση του Ιταλικού Δικαστηρίου για την 30-μηνη υπηρεσία στο δημόσιο, που έχει υιοθετηθεί και από τα Κυπριακά δικαστήρια, συμπεριλαμβάνει και διακοπτόμενη υπηρεσία. 
Γι' αυτό και οι δηλώσεις του ΥΠΠ για μόνο 190 δικαιούχους είναι άνευ νομικής σημασίας. Είτε το θέλει είτε όχι ο Καδής το δικαίωμα για μετατροπή κάποιου σε καθεστώς αορίστου συμπεριλαμβάνει και αυτούς που έχουν τμηματική συμπλήρωση του 30-μηνου. Και αυτό είναι δικαίωμα αναπαλλοτρίωτο το οποίο ως ΝΕΑ ΠΝΟΗ δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να το διαπραγματευτούμε. 
Αποτελεί δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων που είναι πολύ περισσότεροι απο τους 190, που για ευνόητους λόγους έχει αριθμήσει ο Καδής.

Θέμης Πολυβίου, απλά ένας "κλητήρας της Κυβέρνησης"

Προφανώς και δεν πρόκειται να απαντήσω στις διάφορες προκλήσεις του Θέμη Πολυβίου. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι ο κλητήρας, ο οποίος στο κάτω κάτω είναι εκμισθωμένος κομιστής ενός μηνύματος, αλλά η ίδια η πηγή του μηνύματος που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Κυβέρνηση και οι αντεργατικές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της. 
Απλά για το Θέμη Πολυβίου θλίβομαι για την κατάντια του και το επερχόμενο συνδικαλιστικό του Βατερλό που επισήμως θα καταγραφεί την 25η Μαίου. 
Πραγματικά δεν του αξίζει... αλλά όπως στρώσεις έτσι θα κοιμηθείς...

ΟΧΙ στην κατάρα του κομματικού συνδικαλισμού

Ο κομματικός συνδικαλισμός είναι η μεγαλύτερη θεσμική κατάρα που κατατρώει σαν σαράκι την κοινωνία μας. Το χειρότερο είναι ότι η συμμορία των περιοδευόντων ζητιάνων της καθηγητικής ψήφου συμπεριφέρονται ως κομματικοί εγκάθετοι που εξυπηρετούν αυστηρώς τα προσωπικά τους συμφέροντα και ουδόλως αυτών που τους έχουν εκλέξει. 
Γι' αυτό την 25η του ερχόμενου Μάιου οι καθηγητές στέλλουν βροντερό μήνυμα ενάντια στην κομματοκρατία και τον παραγοντισμό. Σύσσωμος ο καθηγητικός κόσμος φράσσει το δρόμο στην ανήθικη συμμορία που τον δουλεύει και τον ξεπουλά τα τελευταία 9 χρόνια.

Οι νεροκουβαλητές της κυβερνητικής ΑΛΛΑΓΗΣ

Η ΑΛΛΑΓΗ στις εκλογές της ΟΕΛΜΕΚ του 2014 είχε εκλέξει 65 από τους 180 Γενικούς Αντιπροσώπους και 8 από τα 21 μέλη του ΚΔΣ. Πραγματικά και χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής από τους 65 ΓΑ και τους 8 του ΚΔΣ δεν άνοιξε ποτέ κανείς το στόμα του να πει μια άποψη ή έστω και μια λέξη. Άπαντες αφωνότεροι ιχθύος ...Το μόνο που έκαναν ήταν μόνιμα να σηκώνουν το χέρι και να ψηφίζουν εναντίον των συναδέλφων τους. 
Τώρα προσπαθούν να καταρτίσουν και πάλι τον κατάλογο των 180 γλυφτών και νεροκουβαλητών ώστε να συνεχίσουν το επαίσχυντο και ανήθικο έργο τους. 
Απλά κατσαδιάστε τους και κλείστε τους κατάμουτρα την πόρτα. Μην επιτρέψετε ούτε αυτούς της ΑΛΛΑΓΗΣ ούτε τους ουραγούς τους της ΝΕΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ να ξανακάνουν παιγνίδια στην πλάτη σας... 
Επίσης θα ήθελα να καλέσω τους απλούς ψηφοφόρους της ΑΛΛΑΓΗΣ και της ΝΕΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ να στείλουν ένα βροντερό μήνυμα καταψήφισης στις βολεμένες ηγεσίες τους που ειρήσθω εν παρόδω ξέχασαν τι σημαίνει τάξη και διδασκαλία...

Συγχαρητήρια στους νοσηλευτές

Συγχαρητήρια στους νοσηλευτές και στην ηγεσία τους που από την Α4 έχουν κερδίσει αξίως την Α8 κλίμακα . Ας το δουν αυτό οι καθηγητές που με την κατάντια της Ταλιαδώρικης ΟΕΛΜΕΚ είναι ένα βήμα προ της εξίσωσης τους με τους οδοκαθαριστές (με όλη τη συμπάθεια προς την συμπαθή αυτή κοινωνική ομάδα).
Να σημειώσουμε ότι η επιτυχία αυτή των νοσηλευτών πιστώνεται στη νέα συντεχνία ΠΑΣΥΝΟ η οποία έχει αποσχιστεί από την Χατχηπέτρικη ΠΑΣΥΔΥ του κατεστημένου, της οπισθοδρόμησης και της συνδιαλλαγής.
Τι περιμένουν λοιπόν οι καθηγητές; Θα πάρουν επιτέλους την τύχη στα χέρια τους διώχνοντας τους εγκάθετους της εργοδοσίας ΑΛΛΑΓΗ - ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ή θα συνεχίσουν να είναι ραγιάδες και μαριονέτες της ξεπουλημένης σημερινής κομματόστροφης ηγεσίας τους;

Παντελής Νικολαϊδης
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .