Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Δυστυχώς και οι δύο έχουν δίκιο!

«Μίλησε ο πρωθυπουργός, μίλησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν χρειάζεται να έχουμε εντάσεις αυτή την ώρα, έτσι και αλλιώς μόνοι μας είμαστε αυτή την ώρα αφού οι 9 στους 10 Έλληνες τώρα βλέπουν Survivor». Τάδε έφη το βράδυ της 17ης Μαΐου 2017 στο Ελληνικό(;) κυνοβούλιο ο ξεδιάντροπος υπουργός των Οικονομικών, προσβάλλοντας όλους τους Έλληνες εξαιτίας των ανεγκέφαλων συμπολιτών τους.Αυτή είναι η γνώμη των πολιτικάντηδων, που έχοντας εξασφαλίσει τις προσωπικές περιουσίες τους στο εξωτερικό, έχουν επιδοθεί σε μια σειρά ενεργειών προκειμένου να αποτελειώσουν τους "ιθαγενείς". Αυτό πρέπει να είχε στο μυαλό του και ο ανεκδιήγητος-αχαρακτήριστος βο(υ)λευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ όταν προ ημερών δήλωνε χωρίς ντροπή πως «Εγώ δεν ξέρω από Οικονομικά, εγώ ξέρω μπακαλίστικα». Ήξερε, ή έτσι πίστευε, πως μιλάει σε ώτα μη ακουόντων!

Δυστυχώς και οι δύο έχουν δίκιο! Οι νεοέλληνες στην πλειοψηφία τους έχουν εγκαταλείψει την μάχη της δικής τους επιβίωσης και παρακολουθούν αποβλακωμένοι στις τηλεοράσεις τους την παραγωγή ενός Τούρκου επιχειρηματία, που εκμεταλλεύεται παγκοσμίως την ιδέα δύο ομοφυλοφίλων, -κ. Δημητρά αυτή η αναφορά μου επιδέχεται μήνυση;- μετουσιώνοντας την σε ένα τηλεοπτικό θέαμα χαμηλοτάτου επιπέδου με υψηλή τηλεθέαση!

Αλλά και ο "έτερος Καππαδόκης" ομολόγησε μία φριχτή αλήθεια, που δεν είναι άλλη από το δόγμα της κυβέρνησης και του (απο)κόμματός του. Εννοείται πως δεν έχουν ιδέα, όχι μόνο από οικονομικά, αλλά γενικότερα από τα προβλήματα του Ελληνικού Κράτους. Ξέρουν, ωστόσο, πολύ καλά πώς να κοροϊδέψουν και να εξαπατήσουν τον λαό, πώς να βολευτούν οι ίδιοι, οι συγγενείς και οι παρατρεχάμενοί τους και, κυρίως, πώς θα παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία, με οποιοδήποτε τρόπο αλλά και κόστος για τον τόπο.

Η δικαιολογία των νεοελλήνων είναι τραγική, όπως και η μοίρα τους. Προσωπικά κουράστηκα και βαρέθηκα να ακούω πως ο λαός είναι μπερδεμένος, είναι απελπισμένος και πως αναζητάει ηγέτη! Φθηνές δικαιολογίες ανθρώπων που ποτέ δεν θα έκαναν τίποτε για να αλλάξει η ζωή τους και άρα υπεύθυνοι για το κατάντημά τους!

Αλλά ας υποθέσουμε πως υπάρχει ο ηγέτης που αναζητάει ο νεοέλληνας! Που θα τον δει και πώς θα τον αναγνωρίσει ο/η κολλημένος/η στην οθόνη του υπολογιστή-κινητού-tablet του/ης ή της τηλεοράσεώς του/ης; Τον ηγέτη αναζητάει παρακολουθώντας τον Survivor και διαβάζοντας τα παραλειπόμενα αυτού του τηλεοπτικού σκουπιδιού στο internet και στον Τύπο; Ή μήπως περιμένουμε από τον ηγέτη να περάσει από όλους τους καναπέδες των σπιτιών μας και να συστηθεί στους αποχαυνωμένους νεοέλληνες εν μέσω καφέ και αμπελοφιλοσοφίας;

Ευτυχώς ακόμα στην Ελλάδα υπάρχει μία μικρή(;) μειοψηφία, που αρνείται να παραδώσει την ψυχή και το μυαλό της στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο. Πίσω από την Ελλάδα(;) της θολοκουλτούρας, του "δήθεν" και της απραξίας, κρύβεται μία ομάδα ακάματων ανθρώπων, που επιτελώντας απλά το καθήκον προς τους προγόνους και τους μεταγενεστέρους της, παλεύει να κρατήσει ζωντανά την Πίστη και τα Ιδανικά του τόπου μας.

Μπορεί αυτούς τους ανθρώπους να μην τους γνωρίζουμε, τουλάχιστον όλους, ή και να μην τους μάθουμε ποτέ! Ωστόσο, είμαστε ευγνώμονες προς αυτούς που υπήρξαν, που υπάρχουν και ευχόμαστε να υπάρξουν και στο μέλλον. Σε αυτούς προσφέρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε από τις δικές μας ελλιπείς δυνάμεις και συντασσόμαστε ολόψυχα και έμπρακτα στον αγώνα τους.

Γιατί τίποτε δεν είναι οριστικό στην ζωή του ανθρώπου, μέχρι τον θάνατό του! Αλίμονο σε αυτούς που δεν έμαθαν να παλεύουν για το καλύτερο! Αλίμονο σε αυτούς που συμβιβάστηκαν! Τρισαλίμονο στους προδότες και στους ολετήρες της Πίστεως και του Έθνους!Μανώλης Β. Βολουδάκης3 σχόλια:

 1. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ22 Μαΐου 2017 - 9:01 μ.μ.

  .
  ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΒΑΒΕΛ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ……..
  .
  ΑΥΤΗ :
  .
  Η Αόρατη Αυτοκρατορία των Offshore
  Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016
  http://terrapapers.com/wp-content/uploads/2016/11/terrapapers.comcity-of-london-dragon-and-gherkin-1.jpg
  Μια αθέατη αυτοκρατορία, αχανής και οικονομικά πανί¬σχυρη, που επηρεάζει την Παγκόσμια Οικονομία, την Πο¬λιτική, ελέγχει κυβερνήσεις και, σε μεγάλο βαθμό, την καθημερινότητά μας. Ένας ολόκληρος κόσμος έντεχνα κρυμ¬μένος μέσα στον κόσμο μας: ο κόσμος των υπεράκτιων ή εξωχώριων (offshore) κέντρων. Περισσότερο από το μισό παγκό¬σμιο εμπόριο εκτιμάται πως περνάει, τουλάχιστον στα χαρτιά, μέσα από τους λεγόμενους «φορολογικούς παραδείσους». Πάνω από το μισό των τραπεζικών στοιχείων ενεργητικού και το 1/3 των άμε¬σων ξένων επενδύσεων από πολυε¬θνικές εταιρίες περνούν μέσα από τα offshore κέντρα. Περίπου το 85% των διεθνών τραπεζικών ερ¬γασιών και της έκδοσης ομολόγων διεξάγεται σε μια υπεράκτια ζώνη άνευ εθνικότητας, της λεγόμενης Ευρωαγοράς (καμιά σχέση με τη «Ζώνη του Ευρώ»).
  Το ΔΝΤ εκτιμούσε το 2010 πως η συνολική αξία του ενεργητικού μόνο των μικρών νησιωτικών χρηματοπιστωτικών κέντρων, όπου εδρεύουν οι offshore, ανέρχονται συνολικά σε 18 τρισ. δολάρια, δηλαδή ίσο με το 1/3 του παγκόσμιου ΑΕΠ! Κι αυτό, σύμ¬φωνα με το ΔΝΤ, αποτελούσε μάλλον… υποεκτίμηση. Αυτή η τεράστια δύναμη έχει πολλά κέντρα, αλλά όμως μία πραγματική πρωτεύουσα: το Σίτι του Λονδίνου. Και ήταν αυτή η δύ¬ναμη που συνέβαλε καθοριστικά, ώστε να γείρει τελικά η πλά¬στιγγα υπέρ του Brexit στο πρόσφατο δημοψήφισμα, που θα οδηγήσει τη Μεγάλη Βρετανία εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα μετατρέψει την 5η Οικονομία στον κόσμο σ’ έναν μεγάλο«φορολογικό παράδεισο» με εταιρική φορολογία μόλις 10%
  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ:
  .
  terrapapers.com http://terrapapers.com/?p=41304&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Terrapapers+%28TERRAPAPERS%29
  .
  http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/11/offshore.html#ixzz4Q6FnBLBg
  .
  Σὲ αὐτὰ βασίζεται ὅλο τὸ (πλαστό) δημόσιον χρέος. ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
  ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ……………
  ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ………………
  .
  29 Μαρτίου 1828. Ἡ νομιμοποίησις τῆς τοκογλυφίας
  ..
  Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016
  .
  http://sanshmerafilonoi.gr/wp-content/uploads/2016/03/29-%CE%9C%CE%B1%CF%81%CF%84%E1%BD%B7%CE%BF%CF%85-1828.-%E1%BC%A9-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%E1%BD%B7%CE%B7%CF%83%CE%B9%CF%82-%CF%84%E1%BF%86%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CF%86%E1%BD%B7%CE%B1%CF%826.jpg

  .Πολλὲς φορὲς στὴν διάρκεια τῆς συγχρόνου ἱστορίας μας διακρίναμε μία σκληρὴ πραγματικότητα.
  Ὁ τοκογλῦφος εἶχε μεγαλυτέραν ἰσχὺ ἀπὸ τὸν πολίτη, ποὺ συντηροῦσε τὸ κράτος καὶ τὶς τράπεζες μὲ τὸ αἷμα καὶ τὸν ἱδρώτα του.
  Αὐτὴ ἡ κατάστασις ὅμως, στὸ σύγχρονο ἑλλαδικὸ κρατίδιον, ἔχει τὶς ῥίζες της στὶς πρῶτες Ἐθνοσυνελεύσεις, ποὺ κυριότερον μέλημα ἦταν ἡ δανειοδότησίς μας.
  Δανειοδότησις ποὺ ὅμως ἀκόμη καὶ σήμερα ἐξακολουθοῦμε νὰ πληρώνουμε πολὺ ἀκριβά, ἐφ΄ ὅσον ἀκριβῶς σὲ αὐτὴν τὴν πρώτη δανειδότησιν, ποὺ ἐμμέσως ἀνεγνώριζε ὕπαρξιν ἑλλαδικοῦ κράτους, ἐβασίζοντο ὅλες οἱ μετέπειτα δανειοδοτήσεις.
  Ἐὰν συνυπολογίσουμε τὸ ἐκδοτικὸ δικαίωμα, ἐπὶ τοῦ νομίσματος, ποὺ ἀνετέθη στὶς τράπεζες, ἔχουμε ἕναν ἀπολύτως ἐξηρτημένο κρατικὸ μηχανισμό, ἀπὸ τὴν τοκογλυφία.
  Ὑπὸ αὐτὸ τὸ πρίσμα δὲν ἔχουμε κράτος ἀλλὰ μηχανισμὸ τοκογλυφικῆς ἀποστραγγίσεως λαῶν.
  «…Στὶς 29 Μαρτίου καθῳρίσθησαν μὲ διάταγμα οἱ ἀρμοδιότητες τῶν Ἐπιτροπῶν τοῦ Πανελληνίου: τῆς ἐπὶ τῆς Διευθύνσεως τῆς Ἐθνικῆς Χρηματιστικῆς Τραπέζης Ἐπιτροπῆς….»
  Ἡ ἰδέα τῆς δημιουργίας τῆς Ἐθνικῆς Χρηματιστικῆς Τραπέζης, ἐπισήμως, ἦταν τοῦ Ἀλεξάνδρου Κοντοσταύλου κι ἐπαρουσιάσθη, ἐπισήμως, γιὰ πρώτη φορά, στὴν Γ Ἐθνοσυνέλευσιν, τὸ 1827, ὅπου ἐλήφθη καὶ ἡ σχετικὴ απόφασις, τὴν ὁποίαν ἐπεσημοποίησε ὁ κυβερνήτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ22 Μαΐου 2017 - 9:05 μ.μ.

  (Στὴν πραγματικότητα ὅμως εἶχε ἤδη προαποφασισθῆ ἀπὸ τὴν Α’ Ἐθνοσυνέλευσιν ἡ ἀνεύρεσις πόρων, καθὼς καὶ ἀπὸ τὴν Β΄ Ἐθνοσυνέλευσιν, ἡ λήψις δανείων, ποὺ θὰ ὁδηγούσαν, οὔτως ἤ ἄλλως, στὰ πρῶτα δάνεια. Συνεπακόλουθον τῆς Γ΄ Ἐθνοσυνελεύσεως ἦταν ἡ ἀπόφασις τῆς κοπῆς νομίσματος καὶ τῆς δημιουργίας τραπέζης.)
  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ :
  .
  .
  Τὸ ὑπουργεῖον τῶν οἰκονομικῶν, ἀπολύτως ἐξηρτημένον ἀπὸ τὴν …δανειοδήτησιν τῆς τραπέζης, μὲ τὸν ἀνάλογον τόκο, ἦτο καταδικασμένον σὲ ἀργὸ θάνατον!!!
  .
  Ἡ κακὴ ἡμέρα, ὅπως καὶ ἡ καλή, ἀπὸ τὴν ἀρχή της διαφαίνεται.
  .
  Ἡ κακὴ πορεία τοῦ κρατιδίου ἀπὸ τὴν ἀρχή του διαιφένετο.
  .
  Φιλονόη
  .
  Υ.Γ. Οὐδέποτε κάποια πολιτικὴ παράταξις, κόμμα, πολιτικός, ἐντὸς κι ἐκτὸς κυβερνητικῶν θέσεων, ἀμφισβήτησε τὰ ἐν λόγῳ ἔγγραφα.
  .
  Σὲ αὐτὰ βασίζεται ὅλο τὸ (πλαστό) δημόσιον χρέος.
  πληροφορίες ἀπὸ τὰ ἀρχεῖα τῆς Ἑλληνικῆς Παλιγγενεσίας, τόμος 4ος, ἀπὸ ὅπου καὶ τὰ σχετικὰ ἔγγραφα.
  sanshmerafilonoi.gr
  .
  Το διαβάσαμε από το: 29 Μαρτίου 1828. Ἡ νομιμοποίησις τῆς τοκογλυφίας http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/03/29-1828.html#ixzz4cvt4BM1M
  .
  http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/03/29-1828.html
  .
  Το άρθρο 21 και χρήματα χωρίς χρέος ή μήπως δεν το γνωρίζατε;
  .
  https://1.bp.blogspot.com/-gvAaNvf53ro/Td4u2VZrwUI/AAAAAAAAfOY/TYXDisB4w0M/s640/shutterstock_18329935.jpg
  .
  Μια ΑΘΕΤΗΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ (default) προκαθορισμένη, από την Ελλάδα θα ανάγκαζε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναγνωρίσει ότι ποτέ δεν θα πάρει πίσω τα χρήματα, και θα την εξανάγκασε να καταγράψει τις ζημίες στα σκονισμένα βιβλία των απλήρωτων χρεών της.
  Τώρα εάν όλα αυτά τα «τεφτέρια» φορτώσουν το περιεχόμενο τους ως χρέος επάνω στα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας που ταχυδρομηθούν προς τους ευρωπαίους πολίτες ή αντιθέτως αυτό το χρέος απλώς μεταφρασθεί σε λίγο ακόμα ανώδυνο πληθωριστικό χρήμα, δεν το γνωρίζω, έτσι και αλλιώς είναι γνωστόν, ότι όλα είναι θέμα συσχετισμού δυνάμεων (βλέπε Ισπανία).
  Βέβαια υπό την βασική προϋπόθεση ότι στην Ελλάδα θα έχει αποδεδειχθεί και δικαστικώς ότι υπήρξε δόλος και απάτη κατά τον σχηματισμό αυτού του χρέους και υπάρξουν επίσης καταδίκες πολίτικων. Διαφορετικά ας μην περιμένουμε ότι αυτό το χρέος θα γίνει αποδεκτό, ως «επαχθές χρέος», συνεπώς και ως μη πληρωτέο.
  «Η μεγάλη απάτη της Ευρώπης» ή «Στην Ευρώπη στήθηκε ένα γιγαντιαίο σύστημα “Ponzi” ή μήπως δεν το γνωρίζετε;» όπως είχαμε γράψει την προηγούμενη εβδομάδα, αναφερόμενοι στο καθεστώς Ponzi, που βασίζεται στο σκεπτικό ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία που δανείζονται τα χρήματα από την ΕΚΤ μέσω των ληστρικών επιτοκίων των ιδιωτικών τραπεζών, τα οποία οι φορολογούμενοι τους θα πρέπει να πληρώσουν, θα έχουν φρικιαστική κατάληξη, εάν το « σχήμα Ponzi» δεν σταματήσει, πριν η ζημιά γίνει ακόμη μεγαλύτερη.
  Διότι ΕΚΤ συμπεριφέρεται, σαν ένας κοινός εγκληματίας, που τραβώντας ένα μαχαίρι στον σκοτεινό δρόμο ληστεύει το θύμα του, απειλώντας να διακόψει την ρευστότητα προς στις τράπεζες και να δημιουργήσει οικονομικό χάος. Και αυτό διότι η ΕΚΤ μπορεί να δώσει στις τράπεζες όση ρευστότητα χρειάζονται ώστε ακολούθως εκείνες με την σειρά τους να μπορούν επίσης να παρέχουν στις κυβερνήσεις όση ρευστότητα αυτές χρειάζονται αλλά ΕΝΤΟΚΩΣ (μάλλον ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ θα έλεγα), που είναι μεν επικερδές για τις τράπεζες αλλά είναι καταστροφικό για τους λαούς της Ευρώπης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ22 Μαΐου 2017 - 9:06 μ.μ.

  Το μόνο που χρειάζεται για την επανεκκίνηση της οικονομίας της ευρωζώνης, είναι μια αλλαγή στους κανόνες λειτουργίας της, ώστε να επιτρέψει στην ΕΚΤ να δώσει ρευστότητα στις κυβερνήσεις και στις τράπεζες με μηδενικό επιτόκιο και χωρίς τους τεραστίους τόκους που πολλαπλασιάζουν το τελικό χρέος.
  Με αυτήν την αλλαγή των κανόνων ρευστότητας, μπορεί να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα, αλλά αυτή η «αλλαγή» φυσικά πρέπει να συμπεριλάβει και την αλλαγή αρκετών αμαρτωλών (sic) κυβερνήσεων.
  Η γιγαντιαία κρίση του χρέους του ευρώ είναι μια ψευδαίσθηση, μια απάτη. Δεν υπάρχει καμία κρίση. Είναι τεχνηέντως δημιουργηθείσα από την ΕΚΤ, τις τράπεζες αλλά και τις συνεργαζόμενες κυβερνήσεις.
  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ :
  .

  Και προπάντων πρέπει να επανεξετάσουμε το εάν είναι εφικτό για την οικονομία της χώρας πλέον η μηνιαία μετάγγισης συναλλάγματος δισεκατομμυρίων ευρώ προς τις πατρίδες των λαθροεισβολεων μας και ακολούθως να ξεπουλιόμαστε για δανεικά βάζοντας ενέχυρο την κρατική ΑΛΛΑ και την ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ μας περιουσία. Διότι παρ' όλο που ΕΠΙΜΕΛΩΣ μας το αποκρύπτουν, είναι γνωστό καθως από έλληνες καθηγητές ότι η υπογραφή του μνημονίου ήρε την ασυλία και της ιδιωτικής μας περιουσίας.
  Φυσικά εάν δεν λογοδοτήσουν συγχρόνως και οι κάθε λογής σύμβουλοι και κ.κ. υπουργοί, για τις ρεμούλες και την καταπάτηση κάθε νομιμότητας, τις ληστείες και το ξεπούλημα τόσων επιχειρήσεων του δημοσίου, με την δικαιολογία ότι δεν επέτρεπε η ΕΟΚ να ανήκουν στο κράτος, έτσι χωρίς καμία αντίρρηση, χωρίς καμία προσφυγή η άλλη διαμαρτυρία, βρωμιάρηδες που πήραν στον λαιμό τους, έναν ολόκληρο λαό, ε, μην περιμένετε πατριώτες τότε κάτι καλύτερο.
  Τότε ας ξεχάσουμε τους διακανονισμούς, κουρέματα και ξυρίσματα γιατί αν δεν ξαναγίνουμε υπεύθυνοι έλληνες ενήλικες πολίτες, τότε το χρέος της χώρας θα ξεπεράσει και αυτό των Ην. Πολιτειών της Αμερικής. Γιατί η λύση υπάρχει.
  Η λύση είναι πεντακάθαρα και πολύ απλή. Το μόνο που λείπει είναι η πολιτική βούληση.

  Εμείς, οι άνθρωποι πρέπει να έχουμε την βούληση να τερματιστεί αυτή η λεηλασία.
  HEIL GAP (or mind the GAP)
  https://kostasxan.blogspot.gr/2011/05/21.html?utm_source=BP_recent

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .