Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Οι δε μετέχοντες στο πάνελ δεν τόλμησαν να αναφέρουν ούτε καν τις λέξεις "έλλειψη ρευστότητας στην αγορά"

Πριν από λίγο συζήτηση στο γνωστό “επαναστατικό” κανάλι με τον εδώ και 8 χρόνια “επαναστάτη” ονόματι κ. Αυτιά.


Κανείς από τους μετέχοντες δεν τολμά να πει ευθαρσώς ότι αιτία όλων των δεινών είναι ο "μηδενισμός" της ρευστότητας στην αγορά. 

Και πως αυτή μπορεί να επανέλθει. Που προέκυψε ηθελημένα με την ληστεία των συντάξεων και τεράστια μείωση των μισθών. Ώστε να χρεοκοπήσει και το κράτος και οι Έλληνες και να δημευθεί ο πλούτος τους

Παρουσίασε πρώτα ο κ. Αυτιάς συνέντευξη με τον κ. Κυριάκο να μας λέει ότι επειδή αυτός είναι αξιόπιστος και πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις (δηλαδή στο μηδενισμό του δημοσίου, ίσως καταργήσει και τις Ένοπλες Δυνάμεις φέρνοντας μισθοφόρους της blackwater) θα δεχθούν είπε οι κατακτητές της χώρας (δανειστές και εταίρους τους είπε) να μειώσουν το πρωτογενείς πλεόνασμα και τότε όλα καλά (χωρίς ρευστότητα και αγοραστικό κοινό), με τα άλλα μέτρα του, όνειρα νεοταξικής νυκτός.

Οι δε μετέχοντες στο πάνελ δεν τόλμησαν να αναφέρουν ούτε καν τις λέξεις “έλλειψη ρευστότητας στην αγορά”. Έτσι:

Ούτε ο Καθηγητής Βάμβουκας το είπε ευθαρσώς, λέγοντας μόνον ότι η ανεργία οφείλεται στο ότι έκλεισαν εκατοντάδες χιλιάδες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, χωρίς να εξηγεί γιατί.

Ο διπλανός του Καθηγητής οικονομικών με όσα είπε (επιεικώς, η πραγματικότητα είναι απείρως χειρότερη ), πιστοποίησε το ρητό, "πολλά ξέρεις, λίγα καταλαβαίνει".

Ο κ. Μίχαλος του ΕΒΕΑ, ως συνήθως τα λέει χωρίς να τα λέει σαφώς.

Είπε, πρώτα (αναφέροντας το Ελευθέριος Βενιζέλος) ότι νομίζει ότι το δημόσιο πουθενά δεν πρέπει να έχει 51% για να διοικούν ξένοι, ιδιώτες είπε (όρα Φράπορτ) και να μας έρθει ανάπτυξη. Προσοχή, όχι η ανάπτυξη, ο κ. Μίχαλος είναι πολύ προσεκτικός, σκέτο ανάπτυξη.

Για να μπει στη συνέχεια στο ψητό με παραβολές. Λέγοντας ΠΡΩΤΑ ότι το πρωτογενές δεν θα δεχθεί η Τρόικα να μειωθεί, και ότι πρέπει όλοι να συμφωνήσουν, σε όχι άλλη μείωση συντάξεων και μισθών, σε μείωση του ΕΝΦΙΑ, και σε άλλες ασπιρίνες για αύξηση της ρευστότητας. Που δεν θα δεχθούν προφανώς οι εταίρες της ΕΕ και οι εταίροι της.

Είναι τραγικό μια μικρή μειοψηφία Ελλήνων γύρω στις 40.000 άτομα, να καταστρέφει τον Ελληνισμό φοβούμενη για τα ευρά της, που τελικά θα τα χάσει εντός ευρώ.


Ευριπίδης ΜπίλληςΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .