Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Ο «δολοφόνος των βάλτων», Ίαν Μπρέιντι, πέθανε σε ηλικία 79 ετών. Πήρε μαζί του το ένοχο μυστικό του;

O Ίαν Μπρέιντι, ένας από τους πιο περιβόητους δολοφόνους της Βρετανίας, πέθανε σε ηλικία 79 ετών, αναφέρει η Daily Telegraph.

Ο Μπρέιντι, ο οποίος, μαζί με τη συνεργό του Μάιρα Χίντλεϊ, δολοφόνησε πέντε παιδιά τη δεκαετία του 1960, υπέφερε από αναπνευστικά προβλήματα και πέθανε στην ψυχιατρική κλινική Ashworth High Security στο Merseyside.
Αλλά ακόμη και με το θάνατό του, ο Μπρέιντι συνεχίζει να προκαλεί αγωνία, παίρνοντας μαζί του ως μυστικό, την τοποθεσία όπου είχε θαφτεί το τελευταίο από τα θύματά του, Κέιθ Μπένετ.
Η αστυνομία του Μάντσεστερ δήλωσε την Τρίτη ότι δεν θα κλείσει ποτέ την υπόθεση του 12χρονου Κέιθ παρά τον θάνατο του Μπρέιντι.
Ο Μάρτιν Μπότομλει, επικεφαλής της Μονάδας Ελέγχου της Cold Case Review Unit, δήλωσε ότι οι αξιωματικοί θα ενεργήσουν με «αξιόπιστες πληροφορίες» που θα τους βοηθήσουν να βρουν τη σορό του.
ian brady murder
«Παρόλο που έχουμε σταματήσει τις έρευνες για τους βάλτους του Σάντλγουορθ, η αστυνομία του Μάντσεστερ δεν θα κλείσει ποτέ αυτή την υπόθεση. Ο θάνατος του Μπρέιντι δεν το αλλάζει αυτό».
Ο Μπρέιντι και η Χίντλεϊ, η οποία πέθανε στη φυλακή το 2002, έγιναν γνωστοί ως οι «δολοφόνοι των βάλτων», μετά τα βασανιστήρια και τη δολοφονία 5 νεαρών ατόμων: της 16χρονης Πολίν Ριντ, του 12χρονου Τζον Κιλμπράιντ, του 12χρονου Κέιθ Μπένετ, της 10χρονης Λέσλει Αν Ντάουνει και του 17χρονου Έντουαρντ Ίβανς.
Έθαψαν τα πτώματά τους στο βρώμικο νερά των βάλτων στο Σάντλγουορθ.
ian brady murder
Τα τελευταία χρόνια, με την επιδείνωση της υγείας του, ο Μπρέιντι παροτρύνθηκε να κάνει το αξιοπρεπές πράγμα και να αποκαλύψει την τοποθεσία όπου έκρυψε τη σορό του 12χρονου Κέιθ, αλλά αρνήθηκε επίμονα, αφήνοντας την ηλικιωμένη μητέρα του νεαρού να πεθάνει χωρίς να μπορεί ποτέ να ξέρει που είναι το πτώμα του γιου της.
Πάντως, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Μπένετ, η αστυνομία προσπαθεί να ψάξει τα έγγραφα του δολοφόνου ούτως ώστε να βρει τυχόν στοιχεία για την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται η σορός.
«Αυτό είναι δύσκολο χωρίς τη συγκατάθεση των δικηγόρων του και χωρίς δικαστική εντολή», σχολίασε. Η αστυνομία θέλει να εξετάσει ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα καθώς προέκυψε μία πληροφορία βάσει της οποίας ο Μπρέιντι έγραψε μια επιστολή με οδηγίες για το σημείο που βρίσκεται το πτώμα και η οποία διέταξε να ανοιχθεί μετά το θάνατό του.
Πέθανε στις 6.03 μ.μ. τη Δευτέρα. Ένας εκπρόσωπος του Mersey Care NHS Foundation Trust δεν επιβεβαίωσε ότι ο Μπρέιντι πέθανε, αλλά είπε ότι δεν είχε οξυγόνο για λίγο.
Ο Μπρέιντι δεν βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του, δήλωσε ο εκπρόσωπος, αλλά δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αν κάποιος ήταν μαζί του όταν πέθανε, προσθέτοντας: «Αρκετά πιθανό, δεν ξέρω».
Ο Μπρέιντι, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη τη δεκαετία του 1960.
ian brady murder
huffingtonpost.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .