Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

69η επέτειο NAKBA

ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΡΑΗΛ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. 

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΡΤ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ! 

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ. ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ! Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ! Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ!
Δ. Σουλιώτης
Πολιτικός Εξόριστος της δικτατορίας 1967-1974 

2ο. ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ: ΤΟ "ΑΡΧΑΙΟ" ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΙΚΟΙΔΟΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ  ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ..... ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ!....
ΤΑ "ΑΡΧΑΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ" ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ  ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΥΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ!....

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ: ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ....
 
Δημήτρης Σουλιώτης

Αθήνα 15/05/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αυτές τις μέρες ο Παλαιστινιακός λαός θυμάται και τιμάει την ημέρα της Νάκμπα (καταστροφή της Παλαιστίνης το 1948) όπου ο Παλαιστινιακός λαός είχε υποστεί την χειρότερη γενοκτονία στην ιστορία του.
Σιωνιστικές οργανώσεις τότε με άριστο εξοπλισμό και εκπαίδευση και με την στήριξη των κατοχικών δυνάμεων της Μεγάλης Βρετανίας τότε, εξαπειλούσαν επιθέσεις κατά των χωριών, των πόλεων και των συνοικιών των Παλαιστινίων, με σκοπό το διωγμό του λαού μας από τις εστίες του, διαπράττοντας με αυτό τον τρόπο μαζικές σφαγές εις βάρος του άμαχου Παλαιστινιακού λαού. Ως αποτέλεσμα αυτού σκοτώθηκαν 15.000, δεκάδες χιλιάδες τραυματίστηκαν, καταστράφηκαν ολοσχερώς 415 Παλαιστινιακά χωριά, 70% από τον Παλαιστινιακό πληθυσμό εκτοπίστηκε δια βίας από την πατρίδα του για να καταλήξουν πρόσφυγες στις γύρω περιοχές, και 78 % των εδαφών της ιστορικής Παλαιστινιακής γης καταλείφθηκε από τις Σιωνιστικές οργανώσεις για να διακηρυχθεί πάνω σε αυτά τα εδάφη το κράτος του Ισραήλ.
Η ανθρωπότητα γιορτάζει κάθε χρόνο την επέτειο της νίκης κατά του ναζισμού, μια νίκη που άνοιξε στον κόσμο και στους λαούς νέους ορίζοντες για την εφαρμογή των Αρχών της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, βλέπουμε ότι το μαρτύριο του Παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται καθώς επίσης και η κατοχή των εδαφών του.
Φέτος συμπίπτει η επέτειος της Νάκπμα με την συνεχιζόμενη απεργία πείνας των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στις Ισραηλινές φυλακές, όπου την Δευτέρα 17/04/2017 περισσότεροι από 1500 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις Ισραηλινές φυλακές ξεκίνησαν απεργία πείνας.
Οι απεργοί πείνας έχουν θέσει σειρά αιτημάτων που αφορούν την αυθαίρετη σύλληψη των Παλαιστινίων, τα βασανιστήρια και την κακομεταχείριση, τα ποινικά μέτρα κατά των κρατουμένων, την σκόπιμη στέρηση ιατρικής φροντίδας,
State of Palestine
Diplomatic Representation
Athens
31 Marathonodromon str., 154 52 P. Psychico, P.Box: 65037, Athens, Greece
Tel: +302106726061 Fax: +302106726064 E-mail:falastin@otenet.gr
την απαγόρευση οικογενειακών επισκέψεων και επικοινωνιών με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και την έλλειψη εκπαίδευσης.
Αυτά είναι βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που στερούνται οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι και πηγάζουν από το διεθνές Δίκαιο και το ανθρωπιστικό Διεθνές Δίκαιο, το οποίο οι δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ το παραβιάζουν καθημερινά. Σήμερα ο αριθμός των απεργών πείνας έχει ξεπεράσει τους 1900 και αυξάνεται καθημερινά και όσο συνεχίζεται η απεργία τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για τη ζωή των κρατουμένων.
Το Ισραήλ αντιμετωπίζει την απεργία με περισσότερη κλιμάκωση της βίας και των απάνθρωπων μέτρων κατά των απεργών πείνας και ως συνέπεια αυτού πολλοί από αυτούς έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία και η ζωή τους και των υπολοίπων απεργών κινδυνεύει άμεσα.
Καλούμε την Διεθνή Κοινότητα και όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς να παρέμβουν άμεσα για την προστασία της ζωής των απεργών πείνας και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους
Είναι καιρός να τεθεί τέλος στην αδιαλλαξία του Ισραήλ και στη συμπεριφορά του ως Κράτος άνω των νόμων, να εφαρμοστούν άμεσα όλες οι αποφάσεις της Διεθνούς Νομιμότητας που συσχετίζονται με την Παλαιστίνη, να τεθεί ο Παλαιστινιακός λαός στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης υπό καθεστώς Διεθνούς Προστασίας ώστε έτσι να τεθεί τέρμα στα καθημερινά εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ εις βάρος του λαού μας:
Κατάσχεση εδαφών, εποικισμός, συλλήψεις δολοφονίες χτίσιμο του ρατσιστικού τείχους, ιουδιοποίηση των Ιεροσολύμων, την κατάληψη και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Παλαιστίνης.
Αυτή τη στιγμή το Ισραήλ καταλαμβάνει 85% από την έκταση της ιστορικής Παλαιστίνης και αυτό το ποσοστό αυξάνεται όλο και περισσότερο με την συνέχιση του εποικισμού. Το Ισραήλ αρνείται οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα μπορούσε να συμβάλλει στην ειρηνική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Με αυτό τον τρόπο το Ισραήλ σκοτώνει οποιαδήποτε ελπίδα για τη λύση των δύο κρατών
State of Palestine
Diplomatic Representation
Athens
31 Marathonodromon str., 154 52 P. Psychico, P.Box: 65037, Athens, Greece
Tel: +302106726061 Fax: +302106726064 E-mail:falastin@otenet.gr
συνεχίζοντας την εποικιακή του πολιτική, καταπίνοντας με αυτό τον τρόπο τα υπόλοιπα εδάφη της Παλαιστίνης.
Ήρθε η στιγμή να δικαιωθεί ο Παλαιστινιακός λαός με την άμεση αναγνώριση του Κράτους του ως μοχλός πίεσης κατά του Ισραήλ και ήρθε η στιγμή η Διεθνής Κοινότητα να πάρει έμπρακτα μέτρα για την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και του Ανθρωπιστικού Διεθνούς Δικαίου για την πραγμάτωση των αναφαίρετων δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού, το δικαίωμα αυτοδιάθεσης, το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνων προσφύγων στα πάτρια εδάφη (βάση τους αποφάσεις 194 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ), και την ίδρυση Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .