Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Με 50 μύρια αγοράζει όλες τις Ουκρανές πάνω από 20 και τις κάνει κορδελιάστρες

Μια καλοστημένη παγίδα στον Μαρινάκη για 2η φορά έστησε η κυβέρνηση με την βοήθεια του Ιβάν Σαββίδη του Σφιχτού.

Η πρώτη ήταν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με τον Σαββίδη να παραδέχεται ότι ήταν το χρήσιμο εργαλείο για να πάρει η κυβέρνηση πάνω από 200 εκατ. ευρώ.
Αυτή τη φορά ο Σαββίδης τηλεφώνησε στον Δημήτρη Μαρκόπουλο του Πρώτου Θέματος και του ζήτησε ο ίδιος να του δώσει συνέντευξη για να δηλώσει ότι ο Τσίπρας είναι Πούτιν, ο Μητσοτάκης ανίκανος και πως τον ενδιαφέρει να αγοράσει κανάλι εννοώντας το Mega.
O Iβάν όμως δεν είναι κορόιδο να μπει ούτε στο Mega και φυσικά ούτε στον Πήγασο. Το Mega και ο Πήγασος μαζί χρωστάνε κοντά στα 400 εκατομμύρια ευρώ θαλασσοδάνεια. Οι τραπεζίτες περισσότερα θα βγάλουν αν κατάσχουν τις εταιρίες των μετόχων παρά αν μπει μέσα επενδυτής. Ούτε 50 μύρια δεν θα δώσει ο Σαββίδης για το Mega και τον Πήγασο.
Καθότι με 50  μύρια αγοράζει όλες τις Ουκρανές πάνω από 20 και τις κάνει κορδελιάστρες. Ασε που σε καμμία περίπτωση ο Ιβάν ο Σφιχτός δεν θα έδινε μισθό 10.000 η 20.000 ευρώ στους τηλεαστέρες της ενημέρωσης και στις τηλεπερσόνες του ψυχαγωγικού.
Πιο φτηνές δίμετρες βίζιτες με σφιχτό δέρμα είναι οι Ανατολικές οπότε ο Ιβάν δεν έχει λόγους να μπει στα ΜΜΕ.
Η κυβέρνηση τον θέλει λαγό για να τσιμπήσει ο Μαρινάκης και να σπρώξει εκατομμύρια.
Ο Μαρινάκης όμως που με τον Κουρτάκη έκανε ένα σκασμό ΜΜΕ χαμηλού κόστους δεν είνα κορόιδο να πάρει το ξεχαρβαλωμένο Mega η τον Πήγασο και να πληρώνει μια τηλεπερσόνα όσο 1.000 λοστρόμους στα βαπόρια.
Ποιος από τους νέους θα διαβάσει εφημερίδες και ποιος θα δει τηλεόραση; Πεθαμένα είναι τα κανάλια, απλά κάποιος πρέπει να τους το πει. Ο Ιβάν είναι λαγός για να φαγωθούν τα λεφτά του Μαρινάκη.
Ο Πήγασος και τα κανάλια είναι χαμένες υπόθεσεις σε μια χώρα που σκάει από στιγμή σε στιγμή στο παγόβουνο.
Τρομερή η ανάλυση της Citigroup που ακολουθεί. Στην πραγματικότητα είναι προάγγελος του αίματος στους δρόμους της Αθήνας.
Η Ελλάδα είναι μια τελειωμένη υπόθεση και ο Τσίπρας με τους υπουργούς του πολύ σύντομα θα αντικρύσουν το Πρόσωπο του Τρόμου.

To ελληνικό ΑΕΠ συνεχίζει να συρρικνώνεται, σημειώνει η Citigroup σε νέο της note, μετά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που έδειξαν ύφεση 0,1% σε τριμηνιαία βάση στο α’ τρίμηνο, μετά από την ύφεση ύψους 1,2% στο δ’ τρίμηνο του 2016, ενώ σε ετήσια βάση η ύφεση άγγιξε το 0,5%.
Όπως σχολιάζει η αμερικάνικη τράπεζα, ανέμενε μία θετικότερη έκβαση στην πορεία του ΑΕΠ του α’ τριμήνου του 2017, μετά από την μεγαλύτερη από την αναμενόμενη συρρίκνωση στο τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Η Citi θεωρεί πως τα στοιχεία του ελληνικού ΑΕΠ μπορεί να αναθεωρηθούν και δεν αποκλείει ότι αυτά του δ’ και του α’ τριμήνου μπορεί να  αναθεωρηθούν για να επιδείξουν μία ομαλότερη πορεία ανάπτυξης.
Εκτός από αυτές τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις, η Citi εκτιμά ότι η υποκείμενη τάση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, είναι πιθανόν να είναι μόνο ελαφρώς θετική προς το παρόν, καθώς η παρατεταμένη αβεβαιότητα που σχετίζεται με την δεύτερη αξιολόγηση, η έλλειψη δυναμικής στον κλάδο του τουρισμού και της ναυτιλίας και οι σφιχτές συνθήκες ρευστότητας, αποτελούν σημαντικά εμπόδια.
Όπως υπολογίζει ωστόσο, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ο στόχος του προγράμματος για μια γρήγορη επιστροφή στην ανάπτυξη το 2017 (τον οποίο, να σημειώσουμε, πριν λίγες μέρες υποβάθμισε εκ νέου το ΥΠΟΙΚ σε 1,8%) θα χαθεί με μεγάλη διαφορά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .