Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΟ 2100

Υπάρχει ένα σημείο όπου οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδα εισέρχονται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι FT.

Η προσπάθεια εύρεσης συμβιβασμού μεταξύ των εκτιμήσεων του ΔΝΤ για τα μελλοντικά πλεονάσματα της Ελλάδας και του περιορισμένου εύρος επιλογών ελάφρυνσης του χρέους που δέχεται η ευρωζώνη προκαλούν έκπληξη.

«Σε ένα σενάριο, ορισμένα δάνεια δεν θα αποπληρωθούν πριν το 2100», εκτιμούν οι FT. «Μέχρι τότε, η ανθρωπότητα πιθανώς θα έχει αποικίσει το ηλιακό σύστημα. Κανείς δεν περιμένει να συμπεριληφθούν τέτοιες προθεσμίες στη συμφωνία χρέους της Ελλάδας. Αλλά μια συμφωνία είναι απαραίτητη. Θα μπορούσε να επιτευχθεί τη Δευτέρα».

Σύμφωνα με τους FT, αυτό που πρέπει να κάνει η ευρωζώνη, είναι να επεξεργαστεί ορισμένες επιλογές για την ανακούφιση του χρέους, όπως σχεδιάστηκαν τον Μάιο του 2016. 

Η ελάφρυνση χρέους θα ξεκινήσει μετά το 2018, αλλά μόνο εάν χρειαστεί και η Αθήνα έχει εφαρμόσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
capitalΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .