Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Όλη η αριστερά άλλα το αντιμνημονιο ακόμη και το ΚΚΕ θα πέσει στην μαύρη τρύπα αν δεν ενωθεί σε αντιευρώ κατεύθυνση

Όλοι περιμένουν τους ηγέτες της αριστεράς του αντιμνημονίου αλλά και τις παλιοπαρέες που συγκροτούσαν την ευρύτερη κομουνιστογενή «Αριστερά του 20 αιώνα» να αντιληφθούν την τρέχουσα κατάσταση.


Είναι αναγκαίο να γίνει συνειδητοποίηση του Δημοψηφίσματος ως σημείο τομής του παλιού με το νέο σε κάθε επίπεδο. Ιδιαίτερα μέσα στην πολυδιασπασμένη ακόμη Αριστερά που ώστε η ίδια ενωμένη να ηγηθεί του νέου.

Το Δημοψήφισμα μας έφερε στο σημείο όπου σύντομα κάνεις δεν έχει καν λόγο ύπαρξης αν κυριαρχήσει στην κοινωνία η άποψη ότι θα μείνουμε στο ευρώ πάση θυσία και ότι είμαστε αμετακλητα φυλακισμένοι στα στενά δεσμά της ευρωπαϊκής ένωσης.

Η κοινωνια ήδη γνωρίζει -και δεν φαντάζομαι να το πιστεύει κάνεις- ότι ανακοινώσεις, κινήσεις, ακτιβισμός και διαδηλώσεις μερικών δεκάδων μέλλων των οργανώσεων της αριστεράς, έχουν τον παραμικρό αντίκτυπο η δυνατότητα επιβολής στο Βερολίνο, το Παρίσι ή της Βρυξέλλες όπου ήδη λαμβάνονται οι αποφάσεις για το μέλλον της χώρας και του Λαού.

Ούτε φυσικά οι δηλώσεις του Κουτσούμπα, της Ζωής, του Λαφαζανη, του Μαριά, της Ραχηλ, οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ των τοπικών εργατικών κέντρων ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι 5-10 αγωνιστές του ΕΠΑΜ σε κάθε πόλη που φωνάζουν μπορουν να επηρεάζουν κατ ελάχιστο διεθνώς.

Ούτε καν οι πανελλαδικές απεργίες των πάλαι ποτέ μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων λαμβάνονται υπόψη.

Η Ελλάδα μπαίνει σε πορεία ιστορικής παρακμής από την οποία δεν θα σωθεί κανείς.

Όλοι θα χαθούν στην πολιτική μαύρη τρύπα που άνοιξε το 2010 όταν ο ευρωπαϊκός ωμός κυνικός ρεαλισμός της κρίσης χτύπησε το πολιτικό σύστημα του 20 αιώνα και το διάλυσε.

Μια μαύρη τρύπα που μόλις πέρυσι άρχισε γινεται αντιληπτή στην αριστερά που υπνοβατούσε ακούγοντας τον μαγικό αυλό του Τσίπρα.

Όμως αυτή η τρύπα πέρυσι άρχισε να καταπίνει τα πάντα και στα αριστερά.

Ήδη με την συμφωνία για μέτρα του 2019-2020 κανένα κόμμα της αριστεράς (ούτε καν η δεξιά αξιωματική αντιπολίτευση) δεν μπορεί καν να χαράξει πολιτική ή προεκλογικό σχέδιο χωρίς να λάβει υπόψη της αποφάσεις της ευρωζώνης και τις εντολές των εταίρων.

Αλλά και το κίνημα σβήνει καθώς οι αγωνιστές αντιλαμβάνεται πως ένας άλλος κόσμος ΔΕΝ είναι εφικτός χωρίς έξοδο από το ευρώ και εκτός των πλαισίων της ΕΕ.

Όμως το επόμενο κίνημα μπορεί να στηθεί μόνο πάνω σε αυτούς του στόχους και με όραμα το δρόμο της Ισλανδίας και την αυτονομία

Όπως και να έχει
μια μικρή ελπίδα μια κάποιας αλλαγής- διάσωσης σιγοκαίει στην αντι ευρω κατεύθυνση και μας περιμένει.

Γιάννης ΠαπαϊωάννουΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .