Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Για να μην ξεχνιόμαστε και να ξέρουμε τι μας περιμένει με την πολύ πιθανή εγκατάσταση της ΝΔ στις κυβερνητικές καρέκλες.

Μητσοτάκης: Το Grexit θα είναι εθνική καταστροφή !!!!

Θα αλλάξει ο Μανωλιός και θα βάλει τα ρούχα του αλλιώς…. Ακολουθώντας τη γνωστή συνταγή της ανέξοδης τρομολαγνίας, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε φουριόζος ότι, «Ενδεχόμενη επιστροφή στην δραχμή θα είναι εθνική καταστροφή». 

Αυτά τα συνταρακτικά και όχι μόνο έγιναν, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Καζάκου με τίτλο «Η Δραχμή Δεν (θα) είναι λύση», που αναφέρεται στις οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Το βιβλίο δίνει απάντηση στο ερώτημα «τι έχω να χάσω», και καταγράφει τους κινδύνους. Καταδεικνύει το προφανές ότι η επιλογή της δραχμής θα ήταν επιλογή εθνικής καταστροφής, θα δημιουργούσε ρίσκα όχι μόνο οικονομικά αλλά και γεωπολιτικά.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην άνοδο του ευρωσκεπτικισμού στην χώρα μας και την συνέδεσε με την παρατεταμένη οικονομική κρίση. «Όσο η κρίση παρατείνεται αναίτια, οι απόψεις που θα υποστηρίζουν την επάνοδο στην δραχμή θα αυξάνονται. Η δραχμή συνιστά την επιλογή όσων δεν βλέπουν προοπτική, είναι μία επιλογή παραίτησης.Το καλοκαίρι του 2015 αποτρέψαμε τα χειρότερα. Η έξοδος θα προκαλούσε τέτοια προβλήματα που το κόστος τους δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καμία εκλεγμένη κυβέρνηση».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι «η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα δεν είναι διατηρίσιμη και θα βρεθούμε αντιμέτωποι με σκληρές επιλογές» και επανέλαβε ότι είναι ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Αναφέρθηκε όμως και στις ευρωπαϊκές εξελίξεις: «Η ΕΕ βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της. Ο ευρωσκεπτικισμός ενισχύεται, το όραμα που συγκίνησε ολόκληρες γενιές, μία Ευρώπη δημοκρατίας και ειρήνης ξεθωριάζει.

Το Brexit είναι μόνο μία επώδυνη έκφραση αυτής της τάσης. Όσοι πιστεύουμε ότι τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας είναι να βρισκόμαστε στην πρώτη ταχύτητα της ΕΕ πρέπει να δράσουμε. Η προχθεσινή πρωτιά του Εμανουέλ Μακρόν ήταν μία βαθιά ανάσα, δείχνει ότι στην Ευρώπη έρχονται στο προσκήνιο οι δυνάμεις της λογικής και της μετριοπάθειας».Έκανε ειδική αναφορά στη νίκη Μακρόν: «Χαίρομαι διπλά για την πρωτιά Μακρόν και για την διαφαινόμενη νίκη γιατί παρά την διαφορετική ιδεολογική αφετηρία η ατζέντα μας έχει πολλά κοινά σημεία, λιγότερους φόρους, έμφαση στην καινοτομία.

Η δική μου πρότατη για το νέο ελληνικό πατριωτισμό μέσα στην Ευρώπη έχει πολλά κοινά με την πρόταση του Μακρόν. Δεν θέλω να σχολιάσω την στάση του κ. Τσίπρα, το κόμμα του οποίου στήριξε τον Μελανσόν ο οποίος αρνήθηκε να πάρει θέση για τον δεύτερο γύρο, δείχνοντας ότι αυτά που ενώνουν τα άκρα του εθνολαϊκισμού τελικά συναντώνται.Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη που θα ευνοηθεί από μία εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Το σημαντικό είναι ότι αρχίζει να υψώνεται στην Ευρώπη ένα ισχυρό ανάχωμα ενάντια στις δυνάμεις του λαϊκισμού, δυνάμεις που θέλουν ισχυρή Ευρώπη και είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων.

Η Ελλάδα βίωσε πρώτη τις καταστροφικές συνέπειες της επικράτησης των δυνάμεων του λαϊκισμού, είπε ο κ. Μητσοτάκης, το συνέδε με την «επικράτηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» και υποστήριξε ότι «όσο η κρίση στην Ελλάδα συνεχίζεται ο ευρωσκεπτικισμός θα εντείνεται».Κλείνοντας ανέφερε ότι ήλθε η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά, όμως η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγήσει στη έξοδο από την κρίση, είναι προϊόν της κρίσης, γι αυτό χρειάζεται πολιτική αλλαγή.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν βουλευτές και πολιτικά στελέχη μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης και ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός.odosdrachmis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .