Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Πόσους από αυτούς που είναι σήμερα στο ΠΑΣΟΚ θα… ανεχόταν ο Ανδρέας;

Με αφορμή την ονοματοδοσία των σηράγγων στη νέα εθνική οδό, και την αποστροφή Σπίρτζη περί Ανδρέα Παπανδρέου και Αλέξη Τσίπρα, έγινε ένας μικρός χαμός από την πλευρά στελεχών του ΠΑΣΟΚ, για “καπηλεία” της κληρονομιάς του ιδρυτή του.


Οι ανησυχίες εύλογες για τα “πράσινα” στελέχη. Μόνο που, για να είμαστε σοβαροί και ειλικρινείς, απέχουν μακράν της πραγματικότητας. Εκτός κι αν πιστεύει κανείς σοβαρά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε από το 4% στο 36% με… εξωγήινους ως ψηφοφόρους.

Η πραγματικότητα είναι εξαιρετική απλή. Στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα μετακόμισε η κοινωνική βάση του βαθέως ΠΑΣΟΚ. Η παπανδρεϊκή κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ. Για τους σημιτικούς, ας μην τα συζητάμε, καθώς είναι γνωστή η τάση των λεγόμενων “ορφανών” του πρώην πρωθυπουργού να προσεγγίζουν την εξουσία ως λάφυρο, και να κολλούν κάθε φορά και σε διαφορετικό κόμμα.

Υπό αυτή την έννοια, ο Χρήστος Σπίρτζης είχε δίκιο. Σε επίπεδο κοινωνίας, το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ έχει μετακομίσει τα τελευταία χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ. Και εξ αντανακλάσεως, προκύπτει ένα άλλο, θεμελιώδες ερώτημα: Πόσους από αυτούς που είναι σήμερα στο ΠΑΣΟΚ θα… ανεχόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου;

Η απάντηση… προφανής.


ysterografa.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .