Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Δεν έχει βρεθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ από τους 300 βουλευτές να πει μια λέξη!

Πριν από περίπου ένα χρόνο ένας πολιτικός είχε τολμήσει να κάνει μια πρόταση:

“Η βουλευτική αποζημίωση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ξεπερνά τις συνολικές αποδοχές ενός διευθυντή του Εθνικού Συστήματος Υγείας ή ενός χειριστή μαχητικού αεροσκάφους”!


Η πρόταση είχε γίνει από τον πρώην ΑΝΥΕΘΑ Γιάννη Ραγκούση, που τότε είχε ξεκινήσει την πολιτική κίνηση “Επόμενη Ελλάδα”. Ένα χρόνο μετά ο Γιάννης Ραγκούσης και η πολιτική του κίνηση συμμετέχει στην “Ώρα Αποφάσεων”, μαζί με τους Γ. Φλωρίδη και Α. Διαμαντοπούλου, αλλά για τη πρότασή του που “υιοθετήθηκε” από την νέα πολιτική πρωτοβουλία και παραμένει σε ισχύ, δεν έχει βρεθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ από τους 300 βουλευτές να πει μια λέξη! Ακόμη και να πει όχι στην πρόταση πλέον της “Ώρας Αποφάσεων”. Δεν είναι κι εύκολο….διότι θα πρέπει να έχει κι επαρκεί εξήγηση.

Στα χρόνια της κρίσης όσοι πέρασαν από τα βουλευτικά έδρανα -και ήταν πολλοί- με τη ψήφο τους έκοψαν “τρελά λεφτά” απ΄ όλο το κόσμο.Τα δικά τους τα μείωσαν ελάχιστα, απλά για να λένε ότι κάτι …έχασαν κι αυτοί.

Η αρχική πρόταση του Γιάννη Ραγκούση και σήμερα της πολιτικής κίνησης “Ώρα Αποφάσεων”, είναι η πιο λογική που ΄χουμε ακούσει.

Κι αυτό διότι είναι αδιανόητο σήμερα να νομοθετούν οι βουλευτές να ζει κάποιος με 300€ το μήνα και οι ίδιοι να λαμβάνουν την ισχύουσα αποζημίωση. 

Θα τολμήσει κάποιος να πάρει θέση; 300 βουλευτές κι άλλοι τόσοι και περισσότεροι πολιτευτές κι ούτε ένας δεν έχει το θάρρος να πει τη γνώμη του;

Π. Καρβουνόπουλος
militaire.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .