Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Η πληροφόρηση στην Ελλάδα είναι μια μεγάλη απάτη. Το puzzle των ειδήσεων σας το δίνουν λυμένο. Δεν θέλουν να σκέφτεσθε. Ιδού πως το κάνουν.


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΑ ΟΛΑ. 

Αν μετράγατε καθημερινά τις πραγματικές ειδήσεις που έρχονται στην αντίληψή σας, θα διαπιστώνατε ότι οι πραγματικές ειδήσεις μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Οι υπόλοιπες είναι μια παραπλάνηση.

 Τους λένε τι να σας πούν και πάνε και το λένε απο τα ΜΜΕ και απο το διαδίκτυο, με ύφος και λουστρίνι. Για να πουλήσουν το παραμύθι τους, εξισώνουν τους πάντες και τα πάντα με το χασίσι που μοιράζουν, για να μη ξεχωρίζει κανένας και τίποτα. Για να μη υπάρχει πραγματική ελπίδα, παρά μόνο αυτή που θα σας δείχνουν οι άριστοι της ανοησίας.
Οι καθημερινές ειδήσεις είναι κατά βάση ένας μύθος γεμάτος ψευδαισθήσεις, που δημιουργούν κάθε μέρα, την ίδια ώρα μια εικονική πραγματικότητα. Όλα είναι προπαγάνδα και παρατράγουδα, ένα άμετρο κουτσομπολιό, μια αχρειότητα και μια αγριότητα άνευ προηγουμένου.

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΠΟΧΗΣ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ

Απο το πρωί ως το βράδυ, αντί για πραγματικές ειδήσεις μια ταραχή εν κρανίω...

 • Θετικές δηλώσεις για όλα, ώστε όλα να φαίνονται ωραία.
 • Εμπρηστικές δηλώσεις. Μοιάζουν με τις βόμβες που προανακοινώνονται με το γνωστό "προηγήθηκε τηλεφώνημα".
 • Κύκλους ψεύτικων γεγονότων που οδηγούν σε "επιτυχία", κάτι καλό για τους κυβερνώντες ώστε να φαίνονται ότι παράγουν έργο.
 • Θέματα που αποπροσανατολίζουν ή που αποσπούν τη προσοχή
 • Θέματα που δείχνουν το χειρότερο, για να αισθάνεται ο κόσμος ότι περνάει καλά
 • Θέματα με επιτυχίες Ελλήνων του εξωτερικού. Δεν έχουν καμμία σχέση με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα αλλά είναι επιθυμητό να φαίνεται ότι η χώρα δεν είναι πίσω απο τις εξελίξεις.
 • Θέματα με πολιτικές δηλώσεις απο εκδηλώσεις πάσης φύσης, το Μαντείο Δελφών, την Ακρόπολη, απο Μουσεία, απο Συνέδρια για να παίρνουν "λάμψη" οι πολιτικοί.
 • Δηλώσεις κατά παρραγγελία τρίτων σε δεύτερο χρόνο και εκτός του τραίνου ειδήσεων. Αυτοί είναι οι Ερμήδες όσων έρχονται.
 • Τηλεπαιγνίδια, φωνές και πορδές για να ηρεμούν και οι πλέον ηλίθιοι πολίτες, που είναι και οι περισσότεροι.
 • Ανούσια κουτσομπολιά καφενείου ή γηροκομείου
 • Ψεύτικες δημοσκοπήσεις που αυτοαναιρούνται αλλά είναι καλές για κουτσομπολιό
 • Ειδήσεις με Τούρκους που τελικά και αυτοί στο κόλπο είναι. Όποτε τους λένε, κάνουν παράσταση.
 • Επιλογή ειδήσεων και ομιλητών που είναι γνωστού βεληνεκούς και ιδεών για να βγαίνει ένα επιθυμητό ή κατα παραγγελία συμπέρασμα.
 • Συζήτηση για φοβερά Ελληνικά ΑΕΙ που δεν φτειάχνουν ούτε πινέζα
 • Συζήτηση για καινοτομίες για να μοιράζονται λεφτά απο τις τράπεζες σε διαφημίσεις και να υπάρχει δικαιολογία να τρώνε οι φίλοι απο τα κονδύλια ακόμη και των δήμων και των περιφερειών σε θέματα έρευνας κοκ
 • Γέλια, χαρές, φωνές, αποπληροφόρηση και ανοησία γενικώς να περνάει ο καιρός και οι επαίοντες να γίνονται πλουσιότεροι.

Πρόκειται για προπαγάνδα εποχής Τσαουσέσκου. Παράλληλα νέα "κόμματα" απο την αποτυχημένη παρέα του ΧΘΕΣ βγαίνουν προς τα "εμπρός" έχοντας προϋπογράψει πολιτικά μανιφέστο, που τους δίνουν έτοιμα οι οικονομικοί τους υποστηρικτές ή οι λεγόμενοι μέντορες που τα προωθούν στα ΜΜΕ του καρτέλ των κόκκινων δανείων. Αυτά τα νέα κόμματα θα παράγουν νέες τραγελαφικές καταστάσεις σαν αυτές που γνωρίζετε με σκοπό να ανακυκλωθεί πάλι το "σκατό" με άλλο όνομα, μέχρι η Ελλάδα να γίνει Βενεζουέλα (βλέπετε σχετικάεδώ).

ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ
 Κανένας δεν σκέφτεται όταν γελάει και όταν πονάει. Να γιατί αποδέχεσθε παθητικά τα πάντα. Επι Τουρκοκρατίας το 1821 το ίδιο γινόταν. Κατά σύμπτωση και τότε κάποιοι τα έπαιρναν και μετά παρίσταναν τους ήρωες. Θα ξαναπαιχτεί το έργο.
Το γέλιο και ο πόνος πάντα προκαλούν φόβο και κανείς δεν θέλει να πονάει, έτσι προτιμάει να μη βλέπει και να ξεχνάει την πραγματικότητα.

Η μηχανή των ΜΜΕ σας προσφέρει άφθονο γέλιο και πόνο, τον οποίο φροντίζουν να αφομοιώνετε. Λογικό είναι ότι δεν μπορείτε να σκεφτείτε. Δεν σας αφήνει το συναίσθημα. Σας έχουν συνέχεια στο τρέξιμο. Ξέρουν τί κάνουν και είναι όλοι παρέα.

Σας έκαναν σαν τα ζώα. Σας έκαναν να σκέφτεσθε μόνο με το πουλί και με το στομάχι σας. Τα γουρούνια τα τρέφουν για να τα φάνε. Για το λόγο αυτό σας έχουν κάνει σαν τα γουρούνια. Σας έχουν μάθει να κοιμάσθε μέσα στη βρώμα και να το θεωρείτε φυσιολογικό. Μάθετε λοιπόν, ότι σε άλλες χώρες δεν ισχύει αυτό και ότι η Ελλάδα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να τις φθάσει.

Έχετε τρείς λύσεις. Nα αλλάξετε αυτό που συμβαίνει,  να πάτε μετανάστες ή να αυτοκτονήσετε. 

Δυστυχώς όλες προυποθέτουν αρετή και τόλμη και εσείς δεν είχατε ποτέ ούτε δασκάλους ούτε πρότυπα. Την ώρα αυτή που γράφω αυτό το άρθρο, ξεπουλιούνται τα κοιτάσματα υδορογονανθράκων Ελλάδας και Κύπρου με άγνωστα συμβόλαια σε διεθνή ύδατα. Κώλυμμα είναι τελικά απο πού θα περάσουν οι αγωγοί;
 Όλοι οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι είναι τρόλ απο μόνοι τους. Δεν έχουν επίπεδο. Σε τέτοιο χάος βέβαια και χωρίς κάτι αξιόλογο, ποιός να το διακρίνει.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ 1821 ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΙΩΝΕΣ
 Οι ειδήσεις των ΜΜΕ είναι όλες φτειαχτές άρα και όλες οι αποφάσεις. Είναι δεδομένο, πως σε μια χώρα που είναι failed state τίμιος πολιτικός δεν υπάρχει. Ότι γίνει, απο έξω θα γίνει, όπως έγινε το 1821.
Μέσα στην Ελλάδα υπάρχει μια απέραντη μούχλα. Ότι έλθει, μόνο απο έξω μπορεί να έλθει σαν σωτηρία και το φάρμακο δεν το έχει ο καθένας. Πραγματικούς Σαμουράι μόνο στην Ιαπωνία βρίσκεις. Εκεί δεν παραδίδουν Οτσαλάν... Στην Ελλάδα θα βρείς κάτι κουδούνια ιμιτασιόν και κάτι απατεώνες, που παριστάνουν τον ηθικό ενώ φορούν σαμάρι. Ετσι ήταν πάντα.
 Η διαφορά ανταγωνιστικότητας παράγει και πρόβλημα στην επικοινωνία.
Με τόσο χαμηλό επίπεδο η χώρα δεν μπορεί να διατηρεί ισότιμους διαύλους επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο. Επικοινωνία δεν γίνεται με χορούς, συνθήματα και παπάρες.

Τα λαμόγια των ειδήσεων, θα έπρεπε να είναι στη φυλακή για αυτό που σας έχουν κάνει. Σας έχουν απομονώσει από ότι σοβαρό γίνεται στο κόσμο, για να σας διαχειρίζονται σαν σκυλάκια τα αφεντικά τους.Αποτέλεσμα είναι να μη μπορείτε να επικοινωνείτε με κανένα, ακόμη και σε ατομικό επίπεδο, ώστε να μη ομονοείτε εύκολα.

Άλλα λένε στο εξωτερικό και άλλα καταλαβαίνετε. Άλλα βλέπετε και άλλα φαντάζεσθε. Αυτοί φταίνε, οι αιώνιοι μαθητές που νόμισαν ότι είναι "μεγάλοι δάσκαλοι", όπως και η κακή παιδεία της χώρας μας, που έχει γίνει φυτώριο ανικανότητας και κουταμάρας. Στην Ελλάδα βασιλεύει η υποκουλτούρα του τίποτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .