Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Η Ανάσταση του Αρμαγεδδώνα!

Ο Dr. Paul Craig Roberts με την εμπειρία που διαθέτει επισημαίνει για ακόμα μία φορά τους κινδύνους που εγκυμονεί η πολιτική του παρακράτους των ΗΠΑ, που ελέγχει τις Μυστικές Υπηρεσίες, τον Τύπο, αλλά, κυρίως, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων στις ΗΠΑ. Σας παραθέτω αυτούσιο το άρθρο του στην μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο.


«Η απίστευτη εκστρατεία της κοινότητας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ για διαρροές που υποστηρίζουν ανάρμοστους δεσμούς μεταξύ της ομάδας του πρόεδρου Trump και της Ρωσίας επιδιώκει να εξασφαλίσει έναν προσοδοφόρο νέο Ψυχρό Πόλεμο μπλοκάροντας την διπλωματία». - Gareth Porter.

Χρειάστηκε μόνο 24 ημέρες το παρακράτος για να ευνουχίσει τον πρόεδρο Donald Trump και να τερματίσει την υπόσχεση ότι οι υψηλές εντάσεις με τη Ρωσία, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των καθεστώτων του Clinton, του George W. Bush, και του Obama, θα έληγαν επί της προεδρίας του Τrump.
Όπως δείχνει χαρακτηριστικά ο Gareth Porter η υπόθεση εναντίον του Στρατηγού Flynn, του επί μόλις 24 ημέρες Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Τrump, και κατ' επέκταση κατά του ίδιου του Trump, είναι ένα ψεύτικο δημιούργημα ειδήσεων.

Ο επί Οbama διευθυντής της CIA, John Brennan, φύτεψε ψεύτικες δημοσιεύσεις, καμία εκ των οποίων δεν περιείχε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο, στις συνεργαζόμενες με την CIA πόρνες των Μέσων Ενημέρωσης, γνωστές ως "presstitutes" [σημ. ΜΒΒ: Είναι μία λέξη που δημιούργησε ο Roberts ενώνοντας τις λέξεις "press" (Τύπος) και "prostitute" (πόρνη), θέλοντας να δείξει το πόσο κατασκευασμένα είναι τα περισσότερα δημοσιεύματα]. Οι πόρνες των media της CIA γνώριζαν ότι οι δημοσιεύσεις ήταν η απάντηση της CIA στην απειλή για τα $ 1.000 δισεκατομμύρια δολάρια του ετήσιου προϋπολογισμού του συμπλέγματος στρατιωτικών / ασφαλείας, που χρειάζεται απεγνωσμένα την "Ρωσική απειλή" για την αιτιολόγησή του. Αλλά οι πόρνες των media –κυρίως οι New York Times, η Washington Post, το CNN, το MSNBC– και όλα τα υπόλοιπα, επίσης, είναι πιο πολύ αφιερωμένα στην υπηρεσία του αφέντη τους την CIA από το να υπηρετούν την ειρήνη μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων. Έχει ενδιαφέρον –έτσι δεν είναι;– ότι οι ΗΠΑ και τα Δυτικά Μέσα Ενημέρωσης είναι πιο αφοσιωμένα στο να συγκρουστούν με τη Ρωσία από ό,τι είναι στην ειρήνη, παρά το σκληρό γεγονός ότι το 10% του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ ή της Ρωσίας είναι αρκετό για να τερματίσει κάθε μορφή ζωής στη γη.

Όπως λέει ο Patrick Lawrence: «Τα φώτα πάνω μας σκοτεινιάζουν. Έχουμε περισσότερο ή λιγότερο εγκαταλειφθεί από έναν Τύπο που αποδεικνύεται ανίκανος να μας ενημερώσει αντικειμενικά και ανεπηρέαστα σε οτιδήποτε πλησιάζει. Όπως υποδηλώνεται, είτε τα Μέσα Ενημέρωσης είναι Clintonian [σημ. ΜΒΒ: οπαδοί του Clinton] φιλελεύθεροι αντί να είναι εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, ή είναι υπάλληλοι της εξουσίας αντί να μας [σημ. ΜΒΒ: εννοεί τον λαό] υπηρετούν».

Το μόνο που έχει απομείνει, λέει ο Lawrence, είναι τα εναλλακτικά Μέσα Ενημέρωσης. «Για να το θέσουμε αυτό απλά και σύντομα, αυτοί και εμείς πρέπει να μάθουμε ότι δεν είναι "εναλλακτικά" σε τίποτα. Τελικά, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως "εναλλακτικά μέσα", όπως συχνά ισχυρίζονται. Υπάρχουν μόνο τα Μέσα Ενημέρωσης, και τα περισσότερα από μας έχουν μετατραπεί αμετάκλητα σε κακά».

Τα εναλλακτικά Μέσα Ενημέρωσης είναι τα Μέσα του internet, ιστοσελίδες όπως αυτή, η RT, η Intercept, το USAWatchdog, ο Alex Jones, το Information Clearing House, η Global Research, το UnzReview, κ.λπ. Αυτές οι ανεξάρτητες ιστοσελίδες ειδήσεων είναι υπό διωγμό. Θυμάστε τη λίστα των 200 "Ρώσων πρακτόρων/κορόιδων"; Κάθε πηγή πληροφοριών που δεν συμφωνεί με τη δημιουργία του παρακράτους της Matrix "Ρωσικής Απειλής", που είναι η αντικατάσταση που προβάλλει το παρακράτος στην ενορχηστρωμένη πρώην "Σοβιετική απειλή", έχει επιλεγεί για κλείσιμο. Προφανώς, ο Alex Jones έχει ήδη προβλήματα με τη Google. Αρκετές ιστοσελίδες κατάφεραν να βγουν από τη Λίστα των 200 και από ό,τι φαίνεται έχουν ήδη καταρρεύσει ως μέλη της αντιπολίτευσης.

Όπως είπαν οι Νazi, το μόνο που χρειάζεται είναι φόβος και οι άνθρωποι καταρρέουν.

Η προεδρία του Trump είναι τελειωμένη αποτελεσματικά. Ακόμα κι αν του επιτραπεί να παραμένει στη θέση του, θα είναι ένας εικονικός ηγέτης για την προεδρία του παρακράτους. Ο πρόεδρος Trump έχει ήδη ευθυγραμμιστεί με το σύμπλεγμα στρατιωτικών / ασφάλειας. Έχει πει ότι η Ρωσία πρέπει να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία, ενώ στην πραγματικότητα η Κριμαία η ίδια επέστρεψε τον εαυτόν της στη Ρωσία. Απέρριψε μια νέα συνθήκη περιορισμών των στρατηγικών όπλων (START) με τη Ρωσία, δηλώνοντας ότι θέλει υπεροχή πυρηνικών εξοπλισμών, όχι ισότητα. Η αναβάθμιση του Obama κατά ένα τρισεκατομμύριο δολάρια στο πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ είναι πιθανό να πάρει μια ώθηση από τον Τrump.

Μετά από ένα μήνα στο αξίωμα ο στόχος έχει αλλάξει από μειωμένες εντάσεις με την Ρωσία σε μεγαλύτερες εντάσεις. Μεγαλύτερες εντάσεις μας περιμένουν σύντομα. Υπάρχουν σχέδια για να καταλάβουν μέρος της Συρίας με τα στρατεύματα των ΗΠΑ, προκειμένου να εμποδίσουν τη Συρία να επανενώσει τη χώρα με τη βοήθεια της Ρωσίας. Ένα μέρος της Συρίας προορίζεται να πάει στην Τουρκία, ένα μέρος στους Κούρδους και η Washington θα κρατήσει ένα κομμάτι. Με αυτό τον τρόπο η Washington μπορεί να συνεχίσει για πάντα την αναταραχή. Οι Ρώσοι δημιούργησαν αυτό το πρόβλημα στον εαυτό τους. Πάντα αισιόδοξοι για τη συνεργασία της Washington κατά του ISIS, η Ρωσία καθυστέρησε να εξοντώσει τον ISIS. Η προοπτική ότι ο Trump θα συνεργαστεί με την Ρωσία στο πλαίσιο των καλύτερων σχέσεων προϋποθέτει ότι ο Trump θα είναι στην πραγματικότητα επικεφαλής, κάτι που έχει αποδειχθεί ότι είναι ψευδαίσθηση.

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν το νέο καθεστώς Trump είναι πιο Iranophobic (εναντίον του Ιράν) από Russophobic (εναντίον της Ρωσίας). Η κλίση του καθεστώτος Trump να εγκαταλείψει τη συμφωνία του Ιράν και να αρχίσει ξανά την σύγκρουση σημαίνει μεγαλύτερη σύγκρουση με την Ρωσία. Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις της Washington τόσο στην Ρωσία, όσο και στη Κίνα, θα διαλύσουν όλες τις παρατεταμένες Ρωσικές προσδοκίες για καλύτερες σχέσεις με την Washington.

Είναι περίεργο να βλέπουμε την φιλελεύθερη-προοδευτική-αριστερά να συμμαχεί με τους πολεμοκάπηλους κατά του Trump. Καθώς οι νεοσυντηρητικοί τραβούν τον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα έξω από το τάφο που τον έβαλαν ο Reagan και ο Gorbachev, η Αμερικανική αριστερά απαιτεί τη μομφή του προέδρου που είχε ως στόχο την βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία. Κάποτε η αριστερά ήταν πρωταθλήτρια της εργατικής τάξης, σήμερα είναι πρωταθλήτρια της Πολιτικής Ταυτότητας. Ο στόχος των θέσεων εργασίας για την εργατική τάξη του Trump αφήνει αδιάφορη την αριστερά. Η αριστερά θέλει να καταστρέψει τους "άθλιους του Τrump", που τους περιγράφει ως "ρατσιστές, μισογύνηδες, ομοφοβικούς, παλαβούς με τα όπλα". Στην Πολιτική Ταυτότητας κάθε ταυτότητα είναι θύμα, εκτός από τη ταυτότητα του δυνάστη –λευκοί ετεροφυλόφιλοι αρσενικοί.

Πού είναι, λοιπόν, η αντιπολίτευση στη νεοσυντηρητική ιδεολογία που οδηγεί την Αμερικανική εξωτερική πολιτική προς την παγκόσμια ηγεμονία; Υπάρχουν λίγοι από εμάς, αλλά έχουμε εκδιωχθεί ως "πράκτορες του Пу́тин". Με άλλα λόγια, όσοι έχουν επαρκή νοημοσύνη να καταλάβουν ότι η Washington δεν πρόκειται να επιτύχει ηγεμονία πάνω στη Ρωσία και στην Κίνα ή ακόμη και στο Ιράν, αλλά είναι πιθανό να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο προσπαθώντας το, έχουν υποβιβαστεί στην τάξη του προδότη.

O λόγος που εξακολουθεί να υπάρχει ζωή στη γη μετά από περισσότερο από μισό αιώνα ύπαρξης των πυρηνικών όπλων είναι ότι Αμερικανοί προέδροι και οι Σοβιετικοί ηγέτες εργάστηκαν από κοινού προκειμένου να μειωθούν οι εντάσεις. Κατά τη διάρκεια αυτών των δεκαετιών, υπήρξαν πολλοί ψευδείς συναγερμοί εισερχόμενων ICBMs (σημ. ΜΒΒ: διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι). Ωστόσο, επειδή η ηγεσία και των δύο χωρών εργαζόταν από κοινού ώστε να αποφύγουν την πυρηνική σύρραξη, οι απειλές δεν γίνονταν πιστευτές τόσο από τους Σοβιετικούς όσο και από τους Aμερικανούς.

Σήμερα η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Οι τελευταίοι τρεις πρόεδροι των ΗΠΑ, και τώρα προφανώς επίσης και ο Trump, εργάστηκαν υπερωρίες για να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των δύο πυρηνικών δυνάμεων. Επιπλέον, αυτό έγινε με τρόπους που έπεισαν την Ρωσική κυβέρνηση ότι η Washington είναι εντελώς αναξιόπιστη. Τα συνεχιζόμενα φαύλα ψέματα για τις Ρωσικές συνδέσεις του Trump και τους συνεργάτες του είναι τόσο καταφανώς αναληθή ώστε να είναι γελοία, αλλά οι Ρώσοι βλέπουν ότι παρά την αναλήθεια των κατηγοριών, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τrump έχει καθαιρεθεί και ο ίδιος ο Trump μπορεί να είναι ο επόμενος.

Με άλλα λόγια, οι Ρώσοι παρατηρούν ότι στην Αμερική τα γεγονότα δεν είναι σχετικά με τα αποτελέσματα. Οι Ρώσοι έχουν ήδη βιώσει αυτή την τακτική πάνω τους, με τα ψέματα σχετικά με τον Пу́тин, την Ουκρανία, την Γεωργία και τις Ρωσικές προθέσεις προς την Ευρώπη. Ο Пу́тин συνήθως ονομάζεται "κακοποιός", "δολοφόνος", "ο νέος Hitler", από τους πολιτικούς των ΗΠΑ, από τις presstitutes και από τους υποψήφιους του Δημοκρατικού Κόμματος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές. Καταταγμένοι στρατηγοί των ΗΠΑ περιγράφουν την Ρωσία ως "κύρια απειλή για τις ΗΠΑ". Οι διοικητές του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν ότι ο Ρωσικός στρατός θα μπορούσε να καταλάβει τις χώρες της Βαλτικής ή και την Πολωνία, ανά πάσα στιγμή. Αυτές οι παράλογες κατηγορίες και οι προβλέψεις δείχνουν στους Ρώσους ότι η Δύση ετοιμάζει τους πληθυσμούς της για μια επίθεση στη Ρωσία.

Σε μια τέτοια τεταμένη κατάσταση, πώς θα ερμηνευτούν οι ψευδείς συναγερμοί; Θα πιστέψουν οι Αμερικανοί τους ψευδείς συναγερμούς αυτή την φορά, τώρα που είναι πεπεισμένοι ότι ο Пу́тин και η Ρωσία είναι η ενσάρκωση του διαβόλου; Οι Ρώσοι πεπεισμένοι ότι έχουν στηθεί για επίθεση θα τους πιστέψουν αυτή τη φορά;

Αυτός είναι ο ακραίος κίνδυνος που οι παράφρονες νεοσυντηρητικοί, η ηλίθια φιλελεύθερο-προοδευτικό-αριστερά, το άπληστο σύμπλεγμα στρατιωτικών / ασφαλείας, καθώς και οι επιθετικοί στρατηγοί έχουν εκθέσει την ζωή στη γη.

Και οι λίγες φωνές που προειδοποιούν για τον κίνδυνο απορρίπτονται ως "Ρώσοι πράκτορες".

/voloudakis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .