Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Ο Σόιμπλε είπε την “άβολη αλήθεια”

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Μια αλήθεια, και μάλιστα “άβολη”, που είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκάλεσε πολιτικό σεισμό στην Ελλάδα. Φυσικά, επειδή το εγχώριο πολιτικό σύστημα αρνείται να δείξει τη στοιχειώδη ειλικρίνεια έναντι των Ελλήνων πολιτικών αλλά και του μέλλοντος της χώρας.


Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην ανάγκη-υποχρέωση κάθε αντιπολίτευσης, που μπορεί μετά από εκλογές να αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας, να δεσμευτεί εκ των προτέρων στην τήρηση των μέτρων που θα έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση.

Αυτονόητο. Και απαραίτητο για να έχει το κράτος συνέχεια, και να μην διαλυθεί. Στη σημερινή συγκυρία, την υποχρέωση αυτή έχει η Νέα Δημοκρατία, ανεξαρτήτως του… πλαισίου που θα βρεθεί. Είτε δηλαδή ψηφιστούν τα μέτρα, κάτι που η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αρνείται πεισματικά, είτε όχι, και απλώς υπάρξει η σχετική διατύπωση δέσμευσης από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτό έπρεπε να είχε γίνει και την περίοδο που ο Αλέξης Τσίπρας ήταν Αρχηγός της Αξιωματιής Αντιπολίτευσης, και ο Αντώνης Σαμαράς πρωθυπουργός. Δεν συνέβη. Ήταν λάθος.

Και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από την πλευρά του επισημαίνει το αυτονόητο: Ότι ένα λάθος δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται. Ειδικά όταν πρόκειται για το μέλλον της χώρας, και μιας κοινωνίας που έχει κανιβαλισθεί στα χρόνια του Μνημονίου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .