Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

"Νέα πατέντα"! Με ΕΙΚΟΝΙΚΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ & Σύμφωνα συμβιώσεως νομιμοποιούν αμέτρητους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!! (Κοιμώμαστε;)
Τεράστιο κύκλωμα στην Αχαΐα. 

Ένα νέο, για τα ελληνικά δεδομένα, φαινόμενο που συνδέεται με πλαστά σύμφωνα συμβιώσεως, αλλά και ψευδείς δηλώσεις πατρότητος από αλλοδαπούς για εξασφάλιση αδειών παραμονής, έχει κάνει την εμφάνισή του κατά τα τελευταία χρόνια. 
Οι ελληνικές Αρχές έχουν εντοπίσει περιπτώσεις καταστρατηγήσεως της κείμενης νομοθεσίας του Κώδικος Μεταναστεύσεως και Κοινωνικής Εντάξεως, με επίκεντρο, όχι μόνο εικονικούς γάμους, όπως μέχρι τώρα, αλλά και… εικονική απόκτηση τέκνων! 


Το ζήτημα αυτό έχει προβληματίσει το κυβερνητικό επιτελείο, που σπεύδει να βάλει φραγμό σε επιτηδείους, που αντί αδρής αμοιβής «εξυπηρετούν» αλλοδαπούς, οι οποίοι επιδιώκουν να εξασφαλίσουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα μας. Μάλιστα, επιστρατεύεται πλέον η λήψη 'DNA', για την απόδειξη σχέσης γονέως – τέκνων, για χορήγηση αδειών παραμονής, σε περιπτώσεις που υπάρχουν ενδείξεις δόλου. 

Έχει διαπιστωθεί ότι Έλληνες, ακόμη και στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, εμπλέκονται σε υποθέσεις κυκλωμάτων που «πωλούν» ελπίδα με το αζημίωτο για περιζήτητα «χαρτιά», με έμφαση στο Δελτίο Διαμονής για πολίτες τρίτων χωρών οι οποίοι είναι μέλη οικογένειας έλληνος πολίτου. 

Αλλοδαποί χωρίς χαρτιά – θύτες και θύματα μαζί – κυνηγάνε πώς και πώς, να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις για να αποκτήσουν άδεια παραμονής, μια και είναι πενταετούς διάρκειας. 
Μαθαίνουν ότι χορηγείται από τις υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, σε διάστημα τριών μηνών από την ημερομηνία εισόδου στη χώρα, ή εντός δύο μηνών από την ημερομηνία συνάψεως του γάμου, ή συμφώνου συμβιώσεως. 

Η άδεια παραμονής δίνεται και σε γονείς ανήλικων ημεδαπών που διαμένουν στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως του τρόπου κτήσεως εκ μέρους των τέκνων τους, της ελληνικής ιθαγένειας. 
Από εκεί ξεκινά και φτάνει το κουβάρι παράνομων διαδικασιών και σκοτεινών ιστοριών με «διακινητές» που πατούν στη δυσκολία για νόμιμη διαμονή. 

Μάλιστα όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «το Βήμα», και επιβεβαιώνει και παλαιότερα δημοσιεύματα της εφημερίδος «Κόσμος», στέλεχος από το επιστημονικό επιτελείο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, «έχουν εντοπισθεί περιπτώσεις, όπου αλλοδαποί και ημεδαποί πραγματοποιούν συμβολαιογραφικές πράξεις για ψευτοσύμφωνα συμβίωσης. Υπάρχει περίπτωση που γυναίκα Ρομά εμφανίζεται να έχει στο όνομά της όχι ένα, αλλά πέντε σύμφωνα συμβίωσης με αλλοδαπούς!». 

Οι διασταυρώσεις εγγράφων από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη χορήγηση αδειών παραμονής και ο ενδελεχής έλεγχος ιστορικού των προσώπων που αφορά το αίτημα αποτελούν μείζονος σημασίας θέμα, σημειώνει εις εκ των νομικών συμβούλων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. 

Παράλληλα, πεδίο οικονομικής δοσοληψίας έχει αρχίσει να γίνεται, όπως φαίνεται και από υποθέσεις που έχει εξιχνιάσει η Αστυνομία ή διερευνά η Δικαιοσύνη, η «επιχείρηση αναγνώρισης παιδιών». Σκοπός να δοθεί η δυνατότητα σε αλλοδαπούς, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας, να αιτηθούν άδεια διαμονής στην ελληνική επικράτεια ως γονείς ανήλικων ημεδαπών. 

Μόλις προ τριμήνου έκανε τον γύρο της ειδησεογραφίας η υπόθεση όπου μια 27χρονη και μια 18χρονη, καθ” υπόδειξιν δύο άλλων μεγαλύτερης ηλικίας γυναικών, προσκόμισαν στον Δήμο Πατρέων συμβολαιογραφικές πράξεις εκούσιας αναγνωρίσεως τέκνου. 

Τις είχε συντάξει συμβολαιογράφος, ώστε να αναγνωρίσουν τα δυο ανήλικα παιδιά τους δύο αλλοδαποί, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας. 

Διαπιστώθηκε ότι στην Αχαΐα δρούσε κύκλωμα με συμβολαιογράφους, με Ελληνίδες και Πακιστανούς, οι οποίοι έδιναν τουλάχιστον 1.000 ευρώ, ώστε μέσω της αναγνωρίσεως τέκνου, να μπορέσουν να αποκτήσουν την πολυπόθητη άδεια παραμονής. Παρόμοια υπόθεση είχε εκτυλιχθεί έναν χρόνο πριν...[Πηγή: 'crashonline'/"IΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"]Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .