Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΚΗΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ

Το οργανωμένο χάος επικρατεί γύρω μας, σε Ευρώπη -Μ Ανατολή -Ουκρανία-Συρία-Τουρκία.
Ενδεικτικό αυτής της χαοτικής κατάστασης είναι γεγονότα που εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας.


Απο την μια έχει ΄΄βουίξει΄΄ ο τόπος και οι αναλύσεις σχετικά με την άδεια-προτροπή των ΗΠΑ προς την Τουρκία για να αναλάβει αυτή η ίδια την κατάληψη της πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους , της Ράκα και αυτό μετά την επιτυχή κατάληψη της Αλ Μπαμπ.Οι Τούρκοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν πολλές φορές με Αμερικάνους στρατηγούς και σε κλίμα ΄΄φανερής συνομωσίας'' δήθεν οργάνωσαν τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Παράλληλα όμως οι ΗΠΑ εξοπλίζουν με βαρύ οπλισμό και ελαφρά τεθωρακισμένα τους Κούρδους οι οποίοι είναι εχθροί της Τουρκίας.

Το αποκορύφωμα ωστόσο της χαοτικής συμπεριφοράς των ΗΠΑ είναι ότι απαγόρευσαν στην Τουρκία να καταλάβει την Μανμπίζ (Ιεράπολις) η οποία΄όμως βρίσκεται στον δρόμο για την Ράκα για την οποία οι Τούρκοι έχουν λάβει έγκριση για κατάληψη.Μάλιστα δε οι ΗΠΑ επιχείρησαν μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή για να δείξουν την παρουσία τους στους Τούρκους.

Μπορεί σε πολλούς αυτό να φαίνεται ως ο ορισμός του απόλυτου μανιπουλαρίσματος ενός χρήσιμου ηλίθιου όπως η Τουρκία από την άλλη όμως δείχνει μια σύγχυση.Η μήπως κάτι άλλο...

Στο Αιγαίο η Τουρκία οξύνει συνεχώς την ένταση δοκιμάζοντας τις ανοχές των ΗΠΑ οι οποίες δεν αντιδρούν καθόλου.Ξαφνικά μαθαίνουμε από Αμερικανό αξιωματούχο ότι οι ΗΠΑ πρόσφατα απέτρεψαν θερμό επεισόδιο με παρασκηνιακές πιέσεις προς την Τουρκία. Δηλαδή οι ΗΠΑ διέταξαν την Τουρκία να μην κάνει θερμό επεισόδιο ή ακόμα και εισβολή εναντίον μας αλλά δεν μπορούν να περιορίσουν την καθημερινή κλιμάκωση της Τουρκικής προκλητικότητας.

Αλλά ίσως εκεί να είναι και το κλειδί της υπόθεσης.Λίγο ένταση εδώ, λίγο μια διαρροή αξιωματούχου περί αποτροπή θερμού επεισοδίου εκεί, λίγο κλιμάκωση της πατριωτικής ρητορικής από πολιτικά χείλη στην Ελλάδα λίγο παραπέρα, έ να μην κάνουμε και μια νέα αγορά τους αιώνα με F 35 ; Θα μου πείτε γιατί έχω αντιρρήσεις για τα αεροσκάφη τέταρτης γενεάς.

Μα ελάτε τώρα...όοοολο το πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης έχει ασχοληθεί με μεθοδικότητα και καταστροφική μανία ταυτόχρονα για την απαξίωση τόσο των Ε.Δ όσο και του φρονήματος των Ελλήνων. 

Όποιος τολμούσε να πάει να παρακολουθήσει παρέλαση σε εθνικές επετείους ΄στιγματίζονταν όπως όσοι πήγαιναν εκκλησία στην Ρωσία επί κομμουνισμού.Ξαφνικά λοιπόν θυμήθηκε το ίδιο αυτό προσωπικό μέσα σε μια νύχτα να αλλάξει στάση.Αν δείτε την πόρνη ξαφνικά μια Κυριακή στην εκκλησία να κάνει εκατό γονυκλισίες δεν σας φανεί περίεργο; Εάν δείτε τον τροτσκιστη γείτονα σας να κάνει το ίδιο εντελώς αναπάντεχα δεν σας φαίνονταν ύποπτο;

Ο Τραμπ και ο Ερντογαν έχουν πολλά ιδεολογικά χαρακτηριστικά.Ο Τραμπ είναι θρησκευόμενος και υπερσυντηρητικός.Πιστεύει ότι η χριστιανική ηθική δεν είναι κάτι αποκομμένο από την πραγματικότητα και ότι με αυτή πρέπει να ρυθμιστούν οι κοινωνικές και εργασιακές σχέσεις.Ο Τραμπ είναι κατά των μειονοτήτων, έχει πρόβλημα στα νότια σύνορα του και ως κύριο πρόβλημα έχει την ισχυρή αντιπολίτευση του που εκπροσωπεί όλο το επιχειρηματικό κατεστημένο που προκρίνει την παγκοσμιοποίηση και την αποσάθρωση της παραγωγικής υποδομής αλλά προ πάντως το κατεστημένο που θεωρεί την χριστιανική ηθική και πράξη ως το εμπόδιο για την εκπλήρωση της παγκοσμιοποίησης μέσω του ηθικού εκμαυλισμού του ανθρώπου και την οικονομικής του εξαθλίωσης.

Ο Ερντογάν απο την άλλη πλευρά έχει σχεδόν πανομοιότυπα προβλήματα με τον Τραμπ αλλά και ιδεολογία, πάντα εμπλουτισμένη με ανατολίτικο φολκλόρ.

Ο Ερντογάνεμαφν΄ζεται το ίδιο θρήσκος με τον Τραμπ, μισεί τις μειονότητες, έχει πρόβλημα στα νότια σύνορα του και το κυριότερο έχει να αντιμετωπίσει ένα πολύ καλά εδραιωμένο κεμαλικό κατεστημένο το οποίο απεχθάνεται το πολιτικό ισλάμ και την ενσωμάτωση της θρησκευτικής ηθικής και πρακτικής στην καθημερινότητα και στην παραγωγή. Το κεμαλικο κατεστημένο όπως ακριβώς και οι αντίπαλοι του Τραμπ, διαθέτει κεφάλαια και επιρροή στο δικαστικό σώμα αλλά και στον στρατό.

Και οι δυο, Τραμπ και Ερντογάν, είναι αυταρχικοί ηγέτες με όραμα που ομοιάζει σε πολλά σημεία αλλά αυτό που τους κάνει αδελφές ψυχές είναι ότι έχουν τον ίδιο τύπο εχθρού.
Η πλάκα είναι και ο Πούτιν είναι μια τρίτη περίπτωση ηγέτη.που ομοιάζει κατάπληκτικά με τις δυο παραπάν

.Αυταρχισμός, θρησκεία, έλεγχος των μειονοτήτων αλλά και οι εχθροί του που είναι οι μεγαλοβιομήχανοι και κεφαλαοιύχοι ο οποίοι μάλιστα είναι σφόδρα δυσαρεστημένοι απο την επιβολή των οικονομικών κυρώσεων, είναι οι εχθροί του Πουτιν ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να συνεννοηθεί τέλεια με τον Τραμπ και Ερντογάν πίνοντας δυο μπουκάλια βότκα και απαριθμώντας τα όνειρα του και τα πρόβλημα τα του τον εμποδίζουν στην πραγματοποίηση τους.
Ο Τραμπ,ο Ενρτογάν και ο Πουτιν έχουν περισσότερα κοινά από διαφορές.Πάνω απ όλα έχουν ο καθένας τον ίδιο τύπου εχθρού στο εσωτερικό των χωρών τους.

Οι τρεις αυτοί φίλοι θα μας εκμεταλλευτούν όσο τους παίρνει, όσο είναι δυνατόν.Ακόμα και στις περιόδους που οι διαφορές τους φαίνονται αγεφύρωτε ακόμα και τότε τρέφουν όχι μόνο βαθύ σεβασμό ο ένας για τον άλλο αλλά γνωρίζουν ότι σε τελική ανάλυση μόνο αυτοί μπορούν να αλληλοβοηθηθούν και ότι η λύση βρίσκεται και εξαρτάται από αυτούς και μόνο αυτούς.

Γιατί να επιδείξει τόση μεγάλη υπομονή ο Πούτιν μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του πρέσβη του την Τουρκία; Μα γιατί η δολοφονία δεν ήταν έργο του Ερντογάν ή του Ισλαμικού Κρατους αλλά των ίδιων των εχθρών του Πούτιν στο εσωτερικό της Ρωσίας. Γιατί να εκτελεσθεί ο επί σειρά ετών Βιτάλι Τσούρκιν πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ ; Γιατί πολλοί Ρωσοι διπλωμάτες τελευταία δολοφονούνται ή βρίσκονται νεκροί; Οι διπλωμάτες αποτελούν όργανα της πολιτικής του Πουτιν και δεν λαμβάνουν αποφάσεις.Αρα η δολοφονία τους δεν γίνεται για να σταματήσει κάτι.Είναι επίσης περίεργο ΄τι κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τις δολοφονίες και ότι κανείς δεν εκφράζει κάποιο αίτημα.

Οι διπλωμάτες αυτοί δολοφονήθηκαν από τους ίδιους τους αντιπάλους του Πούτιν μέσα στην Ρωσία και αποτελούν ένα μήνυμα Ο Πούτιν προκάλεσε τις οικονομικές κυρώσεις εναντίων της ρωσικής οικονομίας με την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 

Οι κυρώσεις αυτές έπληξαν με πολλούς τρόπους και την μετασοβιετική ρωσική επιχειρηματική και βιομηχανική ελίτ Και σαν μην έφτανε αυτό,ο Πούτιν υποχρέωσε αυτούς τους βιομηχάνους να αναλάβουν την διεξαγωγή του εξοπλιστικού προγράμματός, διαδικασία που τους αποστερεί κεφάλαια και μέσα για αλλες πιο προσοδοφόρες εργολαβίες.

Ο Πούτιν για να παραμείνει ζωντανός βασίστηκε στα σωματα ασφαλείας και τον στρατό και εξαγόρασε την πίστη τους με εξωφρενικές αυξήσεις των αποδοχών τους, μέχρι και 300%,και άλλες παροχές.Τα χρήματα βρέθηκαν απο τις εξαγωγές αερίου και πετρελαίου και γιαυτό ο Πούτιν επενέβη υπέρ της Συρίας, για να μην γίνει ποτέ ο αγωγός Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Αυστρίας, αγωγός που θα έφερνε το καταριανό αέριο στην Ευρώπη η οποία δεν θα χρειάζονταν το ρώσικο.

Ο Ενρτογάν από το 2003 οπότε και ανέλαβε την εξουσία έχει δώσει λυσσώδεις παρασκηνιακές και πολιτικές μάχες με το στρατιωτικό,δικαστικό και επιχειρηματικό κεμαλικό κατεστημένο και έχει βασιστεί στην πίστη της αστυνομίας την οποία και έχει ΄΄χρυσώσει'' Τελευταία ιδρύει και ένα παραστρατιωτικό σώμα, την SADAT, αλλά εκτιμώ ότι αυτό το σώμα θα είναι πράγματι επικίνδυνο στο άμεσο μέλλον αλλά όχι αμέσως τώρα.

Ο Ενρτογάν τα χρήματα για να εξαγοράσει την πίστη της αστυνομίας τα βρήκε από το Κατάρ το οποίο χρηματοδοτεί τον Ενρτογάν για να στηρίζει το ισλαμικό κράτος το οποίο έχει ως στόχο την πτώση του Άσαντ και την υλοποίηση του αγωγού . Εκεί συγκρούονταν και τα συμφέροντα Πούτιν -Ερντογάν αλλά ο Πουτιν αφού κατατρόπωσε το ισλαμικό κράτος έπεισε τον Ερντογαν να συνεργασθεί μαζί του με τον turk stream, αλλά αυτό είναι για άλλη ώρα.

Ο Τραμπ από την άλλη δεν θέλει το Ισλαμικό Κράτος διότι δεν θέλει το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία που το στηρίζουν και που ευθύνονται για την ισλαμική τρομοκρατία στις ΗΠΑ..Εξάλλου οι ΗΠΑ εδω και δύο χρόνια είναι ενεργειακά ανεξάρτητες και δεν έχουν ανάγκη τους Άραβες.
Ο Τραμπ είδαμε πόσο ζορίστηκε στις πρώτες ημέρες του όταν οι δικαστές του ακύρωναν τα διατάγματα και όταν η CIA έλεγε ότι δεν του κοινοποιεί όλα τα μυστικά της διότι είναι αναξιόπιστος, ο πρόεδρος !!!!!!΄Ο Τραμπ σε αντίθεση με Ερντογάν και Πούτιν δεν έχει πάρει ακόμα τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών αλλά θα το κάνει.

Αυτοί οι τρεις οι τύποι λοιπόν να ξέρετε ότι είναι αδίστακτοι και ότι είναι έτοιμοι να εκμεταλλευτούν καταστάσεις στην Μ.Ανατολή και Αιγαίο προς όφελος τους.Θα συνεργασθούν στενά και όποιες ασάφιες και αοριστίες βλέπετε στις κινήσεις τους δεν αποτελούν ούτε προϊόν διαφωνίας αλλά του παζαρέματος μεταξύ τους.Εμάς δεν μας ρωτάνε.

Ούτε τους Κούρδους,ούτε τον ΟΗΕ, κανένα.
Ο Πούτιν ωστόσο θέλει να αποσυρθεί, αλλά δεν μπορεί διότι ο πόλεμος που έχει ανοίξει με τους εσωτερικούς εχθρούς του δεν θα σταματήσει μόνο και μόνο επειδή θα πα΄ρει σύνταξη.Με άλλα λόγια φοβάται για την ζωή του και μόνο παραμένοντα στην εξουσία αισθάνεται ισχυρός.Το ίδιο και ο Ερντογάν ο οποίος απλά δεν μπορεί να χάσει το δημοψήφισμα της16ης Απριλίου ειδάλλως οι εχθροί του θα τον κρεμάσουν κυριολεκτικά.

Το άμεσο μέλλον θα κριθεί από τα διακυβεύματα της τριανδρίας και τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.Επειδή όμως οι εχθροί τους είναι εξίσου ισχυροί δεν αποκλείεται τουλάχιστον Πουτιν και Ερντογάν να ετοιμάσουν μια έξοδο κυριολεκτικά δια πυρός και σιδήρου.GREEK SPIRITΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .