Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Για ποιο πράγμα ανησυχεί ο απόδημος ελληνισμός; (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι λένε για την ελληνική οικονομία, την κρίση και τα ελληνοτουρκικά.

Συνέντευξη στο CNN Greece παραχώρησε ο γνωστός στη Νέα Υόρκη Έλληνας κροίσος Τζον Κατσιματίδης, μη διστάζοντας να εκφράσει την μεγάλη του ανησυχία για τις προκλήσεις της Τουρκίας.


- Πώς μπορεί η Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση;
Πρέπει να γίνει κάτι αντίστοιχο με την Αμερική. Μετά την εκλογή Τραμπ επικράτησε αισιοδοξία και οι Αμερικανοί βλέπουν επιτέλους μπλε ουρανό. Τα πράγματα είναι πλέον καλύτερα. Νωρίτερα κατά τη διακυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα, οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες αντιμετωπίζονταν σαν εχθροί. Νομίζω ότι τα οκτώ χρόνια διακυβέρνησης του Μπάρακ Ομπάμα προκάλεσαν πολλά προβλήματα στους αμερικανούς. Οι τράπεζες ήταν εχθροί, οι επιτυχημένοι ήταν εχθροί. Νομίζω πως η Ελλάδα, πρέπει να αλλάξει λίγο και πρέπει να διευκολύνει τους επιχειρηματίες να κάνουν μπίζνες και συμπράξεις στη χώρα. Δεν αναφέρομαι σε επιχειρήσεις που θα αποφέρουν λίγα χρήματα αλλά σε μεγάλες επενδύσεις με μεγάλο κύκλο εργασιών. Οι μεγάλες εταιρείες φοβούνται να έρθουν στην Ελλάδα.

-Πως βλέπετε τους πρώτους μήνες της προεδρίας του Ντόναλτ Τραμπ;
Η χρηματιστηριακή αγορά έχει ανέβει 14% με 15% και έχει 3 τρισεκατομμύρια δολάρια διαφορά. Όταν οι Αμερικανοί έχουν τρία τρισεκατομμύρια άνοδο όλοι είναι περισσότερο αισιόδοξοι. Όλοι θέλουν να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο, όλοι θέλουν να αγοράσουν δεύτερο ή ακόμη και τρίτο σπίτι. Οι άνθρωποι είναι πιο χαρούμενοι.

Επίσης μίλησε με άκρως θετικά λόγια για τον Ντόναλντ Τραμπ:


- Γνωρίζετε προσωπικά τον Ντόναλντ Τραμπ; Έχετε συζητήσει μαζί του για την Ελλάδα;
Είμαστε μαζί σε διάφορα για τριάντα χρόνια. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τον Ντόναλντ Τραμπ. Είναι πολύ έξυπνος και έχει αποκρυσταλλωμένες απόψεις. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κοντά του έχει τον Ράινς Πρίμπους ο οποίος είναι Έλληνας και αγαπά την Ελλάδα. Τα παιδιά του Πρίμπους έχουν βαπτισθεί και αυτά Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Αλλά και η γυναίκα του, η Σάλι βαπτίσθηκε και αυτή Ορθόδοξη στην Ελληνική Εκκλησία από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Ήταν εκεί και ο πατέρας Αλέξανδρος (σ.σ.Καρλούτσος). Η τελετή έγινε στις 21 Ιανουαρίου. Η Μάργκο, η γυναίκα μου ήταν η ανάδοχος. Το Ορθόδοξο όνομά της γυναίκας του Πρίμπους είναι Ελένη.

-Πώς χαρακτηρίζετε τις Ελληνοαμερικανικές Σχέσεις αυτή την περίοδο;
Αυτή την περίοδο η Αμερική ασχολείται με το Ιράν, τη Συρία και τη Βόρεια Κορέα. Όμως θα έρθει η στιγμή που θα ασχοληθεί και με την Ελλάδα. Στη βάπτιση της Σάλι ήταν παρών και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας που είναι και αυτός από το Νίσυρο και συζητήσαμε το θέμα. Ανησυχώ μήπως η Τουρκία κάνει καμιά ανοησία εναντίον της Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη ή εναντίον των νησιών που βρίσκονται δίπλα στην Τουρκία.
-Η Ελλάδα μπορεί να προσδοκά βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις αλλεπάλληλες προκλήσεις που δέχεται από την Τουρκία;
Η Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ είναι ασφαλής και δεν νομίζω πως ο Τραμπ θα αφήσει να γίνει κάτι κακό εναντίον της Ελλάδας.

-Θα διεκδικήσετε το δημαρχία της Νέας Υόρκης; Σύμφωνα με δημοσιεύματα και η Χίλαρι Κλίντον, την οποία υποστηρίζατε παλαιότερα όπως και το σύζυγό της, ενδεχομένως να διεκδικήσει το Δήμο τη Νέας Υόρκης. Πως θα χειρισθείτε αυτό το ενδεχόμενο;

Ο Μπιλ Κλίντον είναι πολύ διαφορετικός από τη Χίλαρι. Ο Μπιλ είναι καλός φίλος μου. Τη Χίλαρι τη γνωρίζω καλά, όμως έχει κάνει μερικά λάθη. Το δεύτερο πιο σημαντικό αξίωμα στην Αμερική είναι να είσαι δήμαρχος της Νέας Υόρκης. Πριν από λίγους μήνες, το Δεκέμβριο, όταν συνάντησα της Χίλαρι της είπα ότι κέρδισε τη Νέα Υόρκη με 2 εκατομμύρια ψήφους. Και εκείνη μου απάντησε :«Γιάννη, εγώ είχα κερδίσει περισσότερους ψήφους από τον Τραμπ». Εγώ της είπα: «Κοίταξε, οι άνθρωποι στη Νέα Υόρκη σε αγαπούν ακόμη και άμα θέλεις να κατέβεις για υποψήφια στη Νέα Υόρκη, εγώ δεν θα διεκδικήσω το Δήμο».


elgr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .