Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Πότε είπαμε ότι θα γίνουν οι εκλογές;

Ηταν πραγματικά αρκετά διαφορετικό το σημερινό ξύπνημα. Κάθε μέρα το ξυπνητήρι χτυπά στις 7 και η πρώτη δουλειά είναι η ανάγνωση των εξωφύλλων των αθλητικών εφημερίδων.Οταν έφτασα στο Goal, τα έχασα! Νόμιζε ότι είχε γίνει κάποιο λάθος και στη θέση του μπήκε παλιό εξώφυλλο, τότε που το γήπεδο του Παναθηναϊκού ήταν στο προσκήνιο με προτάσεις όπως το Γουδή και ο Βοτανικός να έχουν πέσει στο τραπέζι.

Αφού τσέκαρα ξανά και ξανά την ημερομηνία στο πάνω μέρος και είδα ότι έγραφε Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, κατάλαβα ότι δεν υπήρχε λάθος της εφημερίδας, ούτε τα μάτια έβλεπαν αστεράκια!
Αρχισα λοιπόν να διαβάζω την είδηση και μετά τις τρεις πρώτες σειρές, κατάλαβα τι παίζει...

Εχοντας στερέψει η κυβέρνηση από πολιτικά πυροτεχνήματα και νέες υποσχέσεις, αποφάσισε εν μέσω διαπραγμάτευσης και σοβαρής πιθανότητας επιβολής νέων μέτρων, να δοκιμάσει τις δυνάμεις της σε νέο πεδίο, με θύμα τους ταλαιπωρημένους – στο θέμα του γηπέδου – φίλους του «τριφυλλιού». Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός υπόσχεται πράγματα που φυσικά δεν υλοποιούνται...

Για να πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή και να μην γράφουμε χωρίς επιχειρήματα, ας θεωρήσουμε ότι όντως η Κυβέρνηση ευελπιστεί να κατασκευάσει γήπεδο στον Παναθηναϊκό. 

Εχει άραγε κανείς υπολογίσει το οικονομικό κόστος του γκρεμίσματος του «Απόστολος Νικολαϊδης«, της υπογειοποίησης της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και της δημιουργίας στην περιοχή Μητροπολιτικού Πάρκου; Κι αφού «καθαρίσουμε» με αυτά, να κάνουμε και γήπεδο στο Γουδή για τον Παναθηναϊκό; Και όλα αυτά στο πλαίσιο των τεσσάρων μεγάλων παρεμβάσεων που θα κάνει η κυβέρνηση για να αλλάξει η όψη της Αθήνας!

Σε μία χώρα χρεοκοπημένη, με την ανάπτυξη όλο να... έρχεται αλλά ποτέ να μην εμφανίζεται, με νοσοκομεία χωρίς προσωπικό, με τα ταμεία διαλυμένα, με τις συντάξεις να έχουν σχεδόν «εξαφανιστεί», θα βρεθούν χρήματα για γήπεδο στον Παναθηναϊκό!

Ας πούμε, όμως, ότι βρέθηκαν τα χρήματα και προχωράει η υπόθεση, τους Δήμους της γύρω περιοχής ή τους κατοίκους των γειτονικών περιοχών, τους έχει ρωτήσει κανείς; Απλώς να υπενθυμίσω ότι η υλοποίηση του γηπέδου στο Βοτανικού «πάγωσε» αρχικά, λόγω των προσφυγών κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ όπως γράφει το gazzetta.gr την προηγούμενη φορά που συζητήθηκε το Γουδή, όλοι οι γειτονικοί Δήμοι διαφώνησαν!

Συζητήσιμη είναι και η πρόθεση της κυβέρνησης να φτιάξει γήπεδο σε μία ομάδα, αφήνοντας άλλες ομάδες χωρίς στέγη. Αν γίνει λοιπόν στον Παναθηναϊκό με κρατικά χρήματα, γιατί να μην γίνει για την ΑΕΚ και κάθε άλλο σύλλογο που δεν διαθέτει ιδιόκτητο γήπεδο.

Πέρα, όμως, από το θέμα του κόστους και το ζήτημα εάν είναι υλοποιήσιμο το συγκεκριμένο σχέδιο, θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλλω σφόδρα και για την πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα να κατασκευάσει γήπεδο για τον Παναθηναϊκό. 

Επειδή δεν έχουμε πάθει ακόμα αλτσχάιμερ, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντίθετος με το γήπεδο στο Βοτανικό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι αντίθετος – ασχέτως εάν ο Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας «αλληθωρίζει» προς Κωνσταντοπούλου μεριά – και με το γήπεδο της ΑΕΚ στην περιοχή που υπήρχε το παλιό.

Οπως και να έχει, όλο αυτό το πρότζεκτ θέλει πολλά χρόνια να υλοποιηθεί (αν ποτέ γίνει αυτό) και μέχρι τότε η κυβέρνηση θα ισχυρίζεται ότι χτίζει γήπεδο στον Παναθηναϊκό. Πολύ έξυπνη... ντρίμπλα, στο ματς της πολιτικής...

Υ. Γ. Πότε είπαμε ότι θα γίνουν οι εκλογές;


Δήμος ΜπουλούκοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .