Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Ποιος είναι ο ακροδεξιός Ισραηλινός υπουργός που συνάντησε ο Παππάς στην Ουάσινγκτον

Σάρκα από τη σάρκα των μυστικών υπηρεσιών και από το λεγόμενο βαθύ κράτος του Ισραήλ είναι ο νυν υπουργός επικοινωνιών του Ισραήλ, Γιτζάκ Χανεγκμπι (Yitzhak «Tzachi» Hanegbi), τον οποίο συνάντησε ο Νίκος Παππάς στην Ουάσινγκτον.


Οι γονείς του ήταν ηγετικά στελέχη της σιωνιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Lehi η οποία πραγματοποιούσε τρομοκρατικές επιθέσεις και μαζικές σφαγές Παλαιστινίων από τον Αύγουστο του 1940. Στα πρώτα χρόνια της ύπαρξής της η οργάνωση συνεργαζόταν με την φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι και τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ ζητώντας ως αντάλλαγμα τη δημιουργία ενός εβραϊκού κράτους στα εδάφη των Παλαιστινίων.

Ο Χανεγκμπι έχει υπάρξει πολιτικός προϊστάμενος των μυστικών υπηρεσιών Μοσάντ και Σιν Μπετ ενώ επέβλεπε και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ.

Από τη θέση του προέδρου της επιτροπής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας του ισραηλινού κοινοβουλίου ζητούσε την εκτέλεση στελεχών της δημοκρατικά εκλεγμένες κυβέρνησης της Χαμάς λέγοντας ότι «δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που φορούν γιλέκα με εκρηκτικά και σε όσους φορούν κοστούμια διπλωματών».

Ο Χανεγκμπι δικαζόταν για τέσσερα χρόνια κατηγορούμενος για χρηματισμό και απάτη σε μια από τις μεγαλύτερες δικαστικές υποθέσεις που αφορούσαν την τοποθέτηση ακτιβιστών του κόμματος Λικούντ σε υπουργεία. Τελικά καταδικάστηκε μόνο για ψευδορκία.
info-war
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .