Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦ. ΤΑΜΕΙΩΝ... ΜΕΡΟΣ 4ον …

Στις τρεις προηγούμενες αναρτήσεις μας λοιπόν αναφέραμε εν συντομία ποιος ήταν ο μοιραίος νόμος καρμανιόλα 1611/1950 οπού βάση αυτού και με εκτελεστές πολίτικους, τραπεζίτες, άλλα και μεγαλοεπιχειρηματίες σπεκουλαδώρους γίνονταν η διασπάθιση των αποθεματικών των ταμειων για πάνω από 40 και χρόνια.


Έτσι οι μεν εργαζόμενοι πλήρωναν εισφορές, οι δε ληστές με βάση την μελετημένη πολιτική ληστείας που εφάρμοζαν, αφαίμαζαν χρήμα, το κράτος σαν εγγυητής συνεισέφερε στα έξοδα των ταμειων, τα έσοδα ήταν λίγα, και ο δανεισμός σαν εύκολη λύση αναπλήρωνε το πρόβλημα, μέχρι που το Ελληνικό χρέος..έφτασε στο Έβερεστ. Όποιος ψάχνει για το χρέος και πως αυτό αυξήθηκε ας το έχει υπ’ όψιν του…

Και πάμε πλέον στην δεκαετία του 1990, όπου με το νόμο 2076/1992 (κυβέρνηση ΝΔ), δόθηκε η δυνατότητα στα Ταμεία να τζογάρουν το 20% των αποθεματικών τους στο χρηματιστήριο. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε με το νόμο 2676/1999 (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ) και παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα σε συμμετοχή των Ταμείων στα λεγόμενα «νέα» τραπεζικά και άλλα προϊόντα.Την περίοδο 1999-2002 και 2008-2009 χάθηκαν περίπου 7 δισ. ευρώ στο χρηματιστηριακό τζόγο/αγορά μετοχών από τα ασφαλιστικά ταμεία κ.ά. Ουσιαστικά, ανατέθηκε εν λευκώ στους τραπεζίτες η διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων. Από την αγορά των λεγόμενων «δομημένων ομολόγων» χάθηκαν επίσης τεράστια ποσά.

Ακόμη, είναι δύσκολο να υπολογιστεί το μέγεθος της ζημιάς από την απομείωση της αξίας των τίτλων που διαθέτουν έως σήμερα.Το εξωφρενικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι τα ασφαλιστικά ταμεία φαίνονταν να αγοράζουν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, τα οποία όμως το ίδιο το κράτος που τα εξέδωσε, τα είχε ήδη πουλήσει στην τράπεζα «J. P. Morgan», σε τιμή κατώτερη της ονομαστικής τους αξίας.

Έτσι, αυτά τα ομόλογα άλλαξαν χέρια και κατέληξαν «εν μία νυκτί» στα ασφαλιστικά ταμεία σε τιμή μεγαλύτερη της ονομαστικής τους αξίας. Δηλαδή, με τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων, κάποιοι έβγαλαν τεράστια κέρδη. και ερχόμαστε πλέον στην γνωστή ζημιά που υπέστησαν τα ταμεία το Μάρτιο του 2012 με το P.S.I., ελληνιστί το «κούρεμα» των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο ο τότε υπουργός Οικονομικών το παρουσίασε ως επιτυχία του. Τότε έχασαν 14 δισεκατομμύρια ευρώ ( το 53% της αξίας των ομολόγων του Δημοσίου που είχαν στην κατοχή τους). Κατ' άλλους 26 δις Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η ΤτΕ συνέχιζε να αγοράζει ομόλογα για ένα 5μηνο, αν και είχε εξαγγελθεί το επικείμενο κούρεμά τους. Αγόραζε ομόλογα ελληνικού Δημοσίου, ακόμα και με κεφάλαια κίνησης των Ταμείων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο βίαιη αρπαγή πλούτου, του κόπου των εργαζομένων «εν μία νυκτί». Για την προστασία, μάλιστα, των διοικήσεων των τραπεζών και των Ταμείων, με πρόσφατο νόμο του κ. Βενιζέλου βεβαίως, απαλλάχτηκαν από κάθε ευθύνη.Ακόμη.Είναι αξία προσοχής η σπουδή και η επιμέλεια, αλλά και η βιασύνη του εγχειρήματος του PSI.. Biασύνη που δεν δικαιολογείτο από τις ανάγκες της στιγμής για την χώρα ..

Τα 14 δις του κουρέματος, (κατ άλλους 26 δις), κατά τα λεγόμενα του Βενιζέλου πήγαν στα κρατικά ταμεία, αλλά μαζί, και εδώ είναι η ταμπακιέρα, επέσπευσαν την συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμειων, και τα οικονομικά των ταμειων μπήκαν σε ένα μίξερ διαγράφοντας τα ίχνη μιας συνεχούς ληστείας 70 ετών ..Εδώ προσωπικά έχω μια αμφιβολία ..Για τα μεν κύρια ταμεία υπήρχε η μάσκα της αναδιανομής και της εγγύησης των συντάξεων που πίσω της το κράτος των λήσταρχων πολιτικών έδρασε μασκαρεμένο... Όμως στην περίπτωση των επικουρικών ταμειων όπου το σύστημα ήταν ευθέως ανταποδοτικό και χωρίς κρατική εγγύηση, με ποια ιδιότητα και πίσω από ποια μάσκα το κράτος έκανε επεμβάσεις;;;;; ..

Εξ όλων αυτών συνάγεται ότι, η κρίση χρέους ήταν η μεγάλη ευκαιρία, αλλά και η κατάλληλη χρονική περίοδος για τους ληστές πολιτικούς των δυο μεγάλων κομμάτων, να καλύψουν με την ενοποίηση τα πειστήρια για το τεράστιο διαχρονικό έγκλημα, Και απορώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε να επωμισθεί την συνενοχή και την κάλυψη αυτού το εγκλήματος, εις βάρος του Ελληνικού λαού

Babis KaragiannopoulosΔεν υπάρχουν σχόλια:

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .