Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

ΚΛΕΙΔΩΣΕ Η 4η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΙΞΙΜΟ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ

Στις 7 Ιουνίου, 2015 η κα Danièle Nouy, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της SSM, δήλωσε: «Greek banks continue to be solvent and liquid. The Greek supervisors have done good work over the past years in order to recapitalise and restructure the financial sector. That was also visible in the outcome of our stress test. The Greek institutions have experienced difficult phases in the past. But they have never before been so well prepared for them»


Έλεγε ότι οι «Οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να είναι φερέγγυες και να διαθέτουν ρευστότητα»

Μετά ακριβώς από 21 ήμερες επιβλήθηκαν τα capital controls και ακολούθησε η τρίτη ανακεφαλαιοποιήση.

Αφερέγγυες μέσα σε μόλις 3 εβδομάδες ;

Τι μέτρα έλαβε η ΕΚΤ για να διορθώσει την κατάσταση νωρίτερα ;

Αν οι ελληνικές τράπεζες ήταν αφερέγγυες, τότε θα ήταν το καθήκον της ΕΚΤ να ασκήσει τις εποπτικές εξουσίες, όπως της απονέμονται από το άρθρο 16 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ 1024/2013

Είναι προφανές από τις δηλώσεις υψηλόβαθμων “αξιωματικών” της ΕΚΤ ότι οι ελληνικές τράπεζες ήταν φερέγγυες και μεταξύ αυτών και της Danièle Nouy ότι ήταν προμελετημένο το έγκλημα.

(Προφανώς και αν υπήρχε λαός με λίγη σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα είχε διεκδικήσεις νομικές στην απάτη της ΕΚΤ και της παρέας της στο εσωτερικό)

Η επανάληψη του ιδίου έργου σήμερα

Νουί: Επαρκώς κεφαλαιοποιημένες οι ελληνικές τράπεζες

Απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, η επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ν. Νουί, σε συνέντευξη που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ υποστηρίζοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες.

H ίδια υποστήριξε ότι η μείωση των κόκκινων δανείων πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα των διοικήσεων των τραπεζών.

Ερωτηθείσα για τις εκροές από τις τράπεζες τον Ιανουάριο, είπε ότι «το 2016 υπήρξαν καλά νέα σε πολλά μέτωπα, τους πρώτους δύο μήνες του 2017 απογοητευτήκαμε λίγο, σαν να έγινε μια παύση στην πρόοδο. Την ίδια στιγμή, έχουμε δει ότι το ρευστό χρήμα μειώθηκε επίσης. Επομένως, μπορεί να είναι ένα προσωρινό φαινόμενο, μεμονωμένες περιπτώσεις. Φυσικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις πληρώνουν φόρους ή λογαριασμούς και ίσως η κατάσταση ξαναγίνει ομαλή τους επόμενους μήνες. Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα».

Σε ερώτηση για την άρση των capital controls και πότε θα αρθούν ανέφερε ότι δεν είναι αρμόδια για ν΄απαντήσει, εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα να μην κρατήσουν πολύ, γιατί, όπως επεσήμανε, «είναι θέμα εμπιστοσύνης». (Imerisia)

Κουβάλησαν την Danièle στην Ελλαδα για να «πουλήσουν» επικοινωνιακά το «Επαρκώς κεφαλαιοποιημένες οι ελληνικές τράπεζες», από μέσο ενημέρωσης, υπέρμαχο των μνημονίων και της άκρατης κυβερνητικής προπαγάνδας, με την παρέλαση κομματόσκυλων, βουλευτών και υπουργών 24 ώρες το 24ωρο…

Θα δούμε το Γιώργο Βαρεμένο και στο SURVIVOR;;;


lobbystas.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .