Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

ΜΕ ΠΡΟΙΚΑ 3,5 ΔΙΣ €

Σ. Παιδάκος

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε τις «κοκορομαχίες» μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, που αν κάποιος «ενδοσκοπήσει» σε βάθος των λεγομένων τους, πέρα από τον λαϊκισμό διακρίνεται και μία πολιτική σκοπιμότητα εκατέρωθεν.


 Ο λαϊκισμός ανέκαθεν ήταν το όπλο των πολιτικών αρχηγών όταν ξεκινούσαν να «κονταροχτυπηθούν» από βήματος βουλής, ώστε να παρέχεται άπλετα στους ψηφοφόρους τους τροφή για «νικητήριες» αναφορές κλπ.

Πέρα από αυτή την τακτική η «κονταρομαχία» έκρυβε τις αδυναμίες των κυβερνόντων που δεν μπορούσαν να διαχειριστούν ορθά τα όποια πολιτικά προβλήματα όσο και των αντιπολιτευομένων που αδυνατούσαν να δώσουν πειστικές και διεξοδικές λύσεις. Αυτή τακτική ακολουθείται πιστά από μεταπολιτεύσεως και δώθε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι σημερινοί πολιτικοί «αντίπαλοι», Τσίπρας- Μητσοτάκης, με τελευταία πολιτική «διαμάχη» τις αντιπαραθέσεις των για τα νέα επονείδιστα φορολογικά μέτρα που πρόκειται να φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση.

 Από τη μία ο Τσίπρας καλύπτεται πίσω από τις λαϊκίζουσες ρητορικές κορόνες περί αναπτύξεως, δηλώνοντας εμμέσως την αδυναμία του να κυβερνήσει, και από την άλλη ο Μητσοτάκης να ωρύεται ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα Τσίπρα. Αλήθεια, ποιος ζήτησε από τον Μητσοτάκη να ψηφίσει τα μέτρα Τσίπρα, και σκούζει έτσι;

Μήπως κάποιος αλλοδαπός παράγων; Είτε ψηφίσει η Ν.Δ είτε όχι τα μέτρα θεωρούνται ήδη ψηφισμένα γιατί οι αριστεροί δεν αφήνουν την καρέκλα με όποιο κόστος δρομολογηθεί για τον Ελληνικό λαό. Από την άλλη η φωνασκούσα δεξιά δηλώνει εμμέσως, πλην σαφώς, ότι στερείται πειστικής λύσεως ώστε να βγάλει τη Χώρα από το αδιέξοδο.

Και αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις της προς την κυβέρνηση, του στυλ «δεν ψηφίζουμε τα μέτρα», αλλά από την άλλη είναι εμφανέστατη η αδυναμία να προτείνουν και λύσεις προς το κυβερνητικό στρατόπεδο που υποτίθεται θα βοηθήσουν τον Τόπο να εξέλθει της κρίσεως, ως όφειλε να κάνει από το θεσμικό της ρόλο.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από την προχθεσινή δήλωση Μητσοτάκη, προς την σκιώδη κυβέρνηση της Ν.Δ, όπου απευθυνόμενος προφανώς σε όσους θεωρούν ότι η Ν.Δ. πρέπει να κινηθεί με βάση τη λογική του «ώριμου φρούτου», ώστε να αναλάβει την εξουσία όταν ο κ. Τσίπρας θα έχει κάνει τη «βρώμικη δουλειά», μίλησε για «παράδοξο» που δεν θα συνιστούσε στάση εθνικής ευθύνης και το οποίο «δεν ταιριάζει στην ιστορία της μεγάλης μας παράταξης».

 Αυτό όμως που δεν ταιριάζει στην ιστορία της «μεγάλης», τρομάρα τους, παράταξης είναι αυτό ακριβώς που κάνει τόσο καιρό ο κ. Μητσοτάκης. Η λαϊκίζουσα δεξιά δεν μας είπε ακόμη τι προτίθεται να κάνει με τα σημερινά μέτρα που πρόκειται να ψηφίσει ο Σύριζα, όταν αναλάβει την εξουσία, που απ’ ότι καταλαβαίνουμε θα είναι η προίκα της για να κυβερνήσει την Ελλάδα.ethnikismos.netΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .