Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Ενεργοποιήθηκαν οι Μονάδες «ΔΥΚ και Ζ’ ΜΑΚ» – 14 τουρκικά «αλιευτικά» περικύκλωσαν τα Φαρμακονήσι

Άσχημες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν εκτάκτως  οι ομάδες ΔΥΚ και Ζ΄ΜΑΚ  για άσκηση ανακατάληψης βραχονησίδας! 
Η διαταγή δόθηκε μετά από πολεμικό συμβούλιο στο ΓΕΕΘΑ και οι ειδικές δυνάμεις εκτέλεσαν πληθώρα ασκήσεων Ανορθοδόξου Πολέμου το τετραήμερο.
Τις τελευταίες ημέρες και ώρες οι μονάδες αυτές βρίσκονται σε ύψιστη ετοιμότητα καθώς αυτές θα σηκώσουν το βάρος ανακατάληψης βραχονησίδας.
Aυτή τη στιγμή 14 αλιευτικά σκάφη των Τούρκων πλέουν πέριξ του Φαρμακονησίου,παραβιάζοντας σε πολλές περιπτώσεις τα χωρικά ύδατα.
Υπάρχουν φόβοι παραπλάνησης και όχι μόνο.
Φαίνεται ότι έχει στοχοποιηθεί το Φαρμακονήσι με πρόσχημα τη «μάχη της τσιπούρας»
Στην περιοχή βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού Σώματος..
Από 20 έως 24 Μαρτίου 2017, έλαβε χώρα η άσκηση «ΚΥΜΑ 02/17», κατά την οποία εκτελέστηκε συνεκπαίδευση ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων της ΔΥΚ και Ζ’ ΜΑΚ, στις ν. Φλέβες και Φλεβοπούλα. 
Στο πλαίσιο προαγωγής του επιπέδου της διαλειτουργικότητας και της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των εν λόγω Μονάδων, εκτελέστηκαν τα ακόλουθα αντικείμενα:
α. Καταδύσεις με χρήση συσκευών κλειστού κυκλώματος.
β. Ανακατάληψη βραχονησίδας.
γ. Νυκτερινές προσβολές παράκτιων στόχων.
δ. Ποικιλία βολών ακριβείας και βολών μάχης ταχείας αντιδράσεως με όλα τα διαθέσιμα όπλα, ημέρα και νύκτα.3
ε. Ρίψεις ακριβείας χειροβομβίδων καθώς και εξειδικευμένα αντικείμενα Ανορθόδοξου Πολέμου.
Νωρίτερα η Τουρκία είχε απειλήσει ευθέως τη Κύπρο με νέο Αττίλα.
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χουσεϊν Μουφτούγολου κάλεσε την ελληνοκυπρακή πλευρά να σταματήσει να συμπεριφέρεται σαν να είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης του φυσικού αερίου στην Κύπρο και να διακόψει τις δραστηριότητες υδρογονανθράκων. Ο Μουφτούογλου δήλωσε ότι η Τουρκία θα λάβει κάθε μέτρο για τη διαφύλαξη των συμφερόντων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και των δικαιωμάτων των τουρκοκυπρίων.
Ο Τούρκος αξιωματούχος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συνάντηση του Κύπριου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη με εκπροσώπους εταιρίας που συμμετείχε στο διαγωνισμό για την αδειοδότηση στην ΑΟΖ αναφορικά με την έρευνα για κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Όπως είπε ο Μουφτούογλου, σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, αυτές οι επαφές και οι δραστηριότητες υδρογονανθράκων συνεχίζονται μονομερώς παραβλέποντας τα πραγματικά δικαιώματα των τουρκοκυπρίων.

Σε επίσημη απάντηση το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρει ότι, η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει απρόσκοπτα τους σχεδιασμούς για την αξιοποίηση του φυσικού αερίου στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δημοκρατίας.
Αυτούσια η ανακοίνωση:
Η δήλωση της Τουρκίας, παραβλέπει για μια ακόμα φορά το διεθνές δίκαιο όπως αυτό αντικατοπτρίζεται μέσα από τη Συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 και περιφρονεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Δημοκρατίας επί της υφαλοκρηπίδας της και της Αποκλειστικής Οικονομικής της ζώνης.
Το διεθνές δίκαιο προβλέπει ότι ο φυσικός πλούτος μιας χώρας ανήκει στο κράτος της και η ευθύνη για τη διαχείρισή του, βρίσκεται στην κυβέρνηση, προς όφελος όλων των πολιτών της. Κατά συνέπεια οι ενέργειες που θέτουν υπό αμφισβήτηση τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας όχι μόνο έρχονται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο αλλά είναι και εντελώς αβάσιμες.
Είναι λυπηρό, το γεγονός ότι η Τουρκία για άλλη μια φορά καταφεύγει σε απειλές, προκειμένου να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα με το πρόσχημα των ανησυχιών για τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.
Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα την πολιτική της στον τομέα των υδρογονανθράκων, με πλήρη σεβασμό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πάρει ξεκάθαρη στάση επιβεβαιώνοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι θα επωφεληθούν από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, μέσα στο πλαίσιο μιας συμφωνημένης διευθέτησης στο Κυπριακό.
Στις δικοινοτικές διαπραγματεύσεις συμφωνήθηκε ότι οι φυσικοί πόροι θα εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της ομοσπονδιακής κυβέρνηση.
Για το σκοπό αυτό η Τουρκία καλείται να συμβάλει με εποικοδομητικό τρόπο για την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας και την επίτευξη ταχείας επανένωσης της Κύπρου, μέσω μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης που θα επιτρέπει σε όλους τους Κύπριους να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους ελεύθερα και ειρηνικά.
pentapostagma.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .