Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Ο Αλέξης Τσίπρας το «πρόβλημα» των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ και οι πολλές πολλές «υποσχέσεις»

Tο αλαλούμ των πλειστηριασμών στην Ελλάδα και οι υποσχέσεις που έμειναν υποσχέσεις «καυτηριάζει» ξένο γνωστό περιοδικό στηλιτεύοντας τον Αλέξη Τσίπρα και την έως τώρα στάση του στους οικονομικά «ρημαγμένους» Έλληνες πολίτες.

Ως ηγέτης της αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία μετά από ένα κύμα λαϊκής διαμαρτυρίας για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Μετά από μια δραματική αναμέτρηση με τους διεθνείς πιστωτές τον Ιούλιο του 2015, ο ίδιος επέλεξε να δώσει προτεραιότητα στην ψήφιση λαϊκών μέτρων και στην κατάργηση της λιτότητας.


Οι επιλογές του όμως ήταν άκρως αμφιλεγόμενες και άφησαν πολλούς Έλληνες πολίτες να αισθάνονται προδομένοι.

Υπό την πίεση των πιστωτών για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε απρόθυμα το περασμένο έτος να επιτρέψει τις δημοπρασίες ακινήτων .

Από εκείνη την στιγμή ξεκίνησαν επίσημα οι κατασχέσεις οικιών σε ιδιοκτήτες που χρωστούσαν στις τράπεζες, ενώ το ίδιο έγινε με τις μικρές επιχειρήσεις. Πρόκειται για τα ίδια άτομα, τα οποία ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί να προστατεύσει ως ηγέτης της αντιπολίτευσης.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να μειώσει τα περίπου 108 δις € μη εξυπηρετούμενων δανείων, που αποτελούν το 50 τοις εκατό των τραπεζικών χαρτοφυλακίων σε όλη την Ελλάδα, έχει πυροδοτήσει κύμα έντονης αντίδρασης και ένα αυξανόμενο κίνημα διαμαρτυρίας που εμποδίζει την ενεργοποίηση αυτής της διαδικασίας.


Μερικές εκατοντάδες από τις χιλιάδες των προγραμματισμένων δημοπρασιών μπλοκάρονται και απλά δεν λαμβάνουν χώρα. Έτσι, το κόστος των «μη εξυπηρετούμενων» δάνειων συνεχίζει να ανεβαίνει, και όλοι μιλούν για το «Grexit» που μαστίζει την ευρωζώνη εδώ και επτά χρόνια.

Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού έχει καταβαραθρωθεί μεταξύ των κινημάτων διαμαρτυρίας που τον έφεραν στην εξουσία και στην πρώτη θέση.

Οι ακτιβιστές από το κίνημα «ενάντια στις Δημοπρασίες» συγκεντρώνονται σε δικαστήρια σε όλη τη χώρα κάθε Τετάρτη στις 15:30 για να μπλοκάρουν φυσικά τις δημοπρασίες που λαμβάνουν χώρα.

Ένα δεκαπενθήμερο πριν, ως συνήθως, περίπου 50 από αυτούς έκαναν πορεία μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας από τον δικαστή, να ακυρώσει την δημοπρασία.

«Υπάρχει οργή και μεγάλος θυμός. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πίστεψαν στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ελπίδα τους έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί», δηλώνει ένας Έλληνας πολίτης με το όνομα Ηλίας Σμίλιος .

Ο εν λόγω κύριος είναι ένας μεσήλικας δάσκαλος σε δημόσιο σχολείο, και ηγείται της οργάνωσης κατά των δημοπρασιών . «Είναι σε εφαρμογή μια κλοπή», φώναξε. «Η δημοπρασία ακυρώνεται γιατί είμαστε εδώ. Δεν αφήνουμε να συμβεί», τονίζει ο ίδιος.

Κατά ειρωνικό τρόπο, το σύνθημα του κινήματος, « ούτε ένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ήταν το ίδιο που πρόφερε ο Τσίπρας τον Ιανουάριο του 2015, κατά τη διάρκεια ομιλίας των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ δύο ημέρες πριν από την εκλογική νίκη του .

«Έχουμε ένα σχέδιο, και έχουμε δεσμευτεί να θέσουμε τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη των πλειστηριασμών των πρώτων κατοικιών. Ούτε ένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!», είχε πει ο Τσίπρας υπό τις επευφημίες του πλήθους.

Σήμερα όμως οι πλειστηριασμοί έγιναν νόμος του κράτους.

Η πικρή ειρωνεία της κατάστασης έχει δημιουργήσει και πρόβλημα και μέσα στο κόμμα του. Η εφημερίδα που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή προς τον Τσίπρα και τον υπουργό Δικαιοσύνη κ. Σταύρο Κοντονή από έναν ανώνυμο οφειλέτη στην Θεσσαλονίκη, που αναγνωρίστηκε ως ο Μιχάλης Π.

Η επιστολή αυτή περιγράφονταν ως «η απελπισμένη κραυγή του Μιχάλη Π, άνεργου με αναπηρία, πατέρα μιας μεγάλης οικογένειας και ενός αυτιστικού παιδιού [του οποίου ] η πρώτη κατοικία στην Θεσσαλονίκη κινδυνεύει να χαθεί στις δημοπρασίες, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα επτά άνθρωποι να ζουν πλέον στο δρόμο.

Η υπόθεση ήταν μια ευλογία για το κίνημα κατά των δημοπρασιών και στις 28 Σεπτεμβρίου 2016 εκατοντάδες άνθρωποι μπλόκαραν την δημοπρασία του σπιτιού του.

«Από εκείνο το σημείο, το κίνημα απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα, και έγινε πιο αποφασιστικό», δήλωσε ο Μίλιος .

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει όμως ότι όλα τα σπίτια είναι ασφαλή. Σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Οικονομίας, ανέφερε την ισχύουσα νομοθεσία τονίζοντας ότι «το 60 τοις εκατό των πρώτων κατοικιών των νοικοκυριών που βρίσκονται σε κίνδυνο», έχουν προστασία έναντι των δημοπρασιών .

Υποσχέσεις…υποσχέσεις και συνεχώς και άλλες υποσχέσεις , ως πότε όμως ;pentapostagma.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .