Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Η «Taxibeat» πωλείται με αντίτιμο της τάξης των 30-40 εκατομμυρίων ευρώ υψηλότερα, ακόμη και από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ!....ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ DAIMLER

Τις τελευταίες ημέρες επίκειται η πώληση της Ελληνικής εταιρείας «Taxibeat» στην Γερμανική «DAIMLER». Η Ελληνική εταιρεία παρουσιάζει υψηλή κερδοφορία τα τελευταία χρόνια λειτουργίας της, τα οποία οφείλονται στην αισχροκερδή προμήθεια που λαμβάνει από το συνάδελφο αυτοκινητιστή, της τάξης του 12%, αλλά και συν 2% προμήθεια εάν ο πελάτης χρησιμοποιεί πιστωτική κάρτα (για την τράπεζα).

Η «Taxibeat» πωλείται με αντίτιμο της τάξης των 30-40 εκατομμυρίων ευρώ υψηλότερα, ακόμη και από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

Τα υπερκέρδη της εταιρείας στηρίζονται σύγχρονη λογική της προμήθειας και την άκρατη λογική του 12-14%, δημιουργώντας ένα εξίσου σύγχρονο δουλεμπόριο. Το εξοργιστικό δε, είναι ότι η προμήθεια της εν λόγω εταιρείας μπαίνει στο όλο του ποσού, της αξίας της διαδρομής με αποτέλεσμα να παίρνει προμήθεια, ακόμη και από το Φ.Π.Α. του συναδέλφου!

Επί παραδείγματι, μια διαδρομή με κόστος 10 ευρώ ο ταξιτζής συνάδελφος καταβάλει 24% Φ.Π.Α. συν 12% της προμήθειας του Taxibeat, προσθέτοντας ακόμη 2% ως προμήθεια τραπέζης (εάν ο πελάτης χρησιμοποιεί πιστωτική κάρτα).

Συνολικά, 38%, συνεπώς ο αυτοκινητιστής κρατά μονάχα τα 6,20 από τα 10 ευρώ τις διαδρομής. Ενώ, εάν προσμετρηθούν αναλογικά και οι εισφορές προς τον ΟΑΕΕ, το τέλος επιτηδεύματος, έξοδα συνεργείων και της ασφάλειες αυτοκινήτου· έχουμε και την ουσιαστική απάντηση, γιατί το 80% των συναδέλφων χρωστάει περισσότερα από όσα αξίζει η άδεια του ταξί.

Δεν είναι τυχαίο, που σε ραδιοφωνική πρωινή εκπομπή στις 27-1-2017 στον σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Πορτοσάλτε και ο γνωστός «Μπάμπης» Παπαδημητρίου χαιρέτησαν με.. αξιοζήλευτο ενθουσιασμό ως εκπρόσωποι του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης, αλλά και ως ένθερμοι υποστηρικτές των μνημονίων στην χώρα μας· Να στηρίζουν αυτές τις πρακτικές αισχροκέρδειας της «Taxibeat».

Ως ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ. έχουμε ζητήσει έκτακτο Δ.Σ. από τον πρόεδρο του Σ.Α.Τ.Α. Θ. Λυμπερόπουλο με θέμα την ανωτέρω αγοραπωλησία. Τόσο για την ενημέρωση μας, όσο και για άκουσμα της αντίδρασης μας. Διότι, αυτό το εγχείρημα της πώλησης της «Taxibeat» θα αλλάξει στο μέλλον το εργασιακό μας τοπίο .

 Πλην όμως, ο κ. Λυμπερόπουλος ως γνήσιος εκπρόσωπος της άκρατης νεοφιλελεύθερης ψοφοδεξιάς Ν.Δ. μας απάντησε ότι δεν τον ενδιαφέρει το θέμα και πως καλό είναι να γίνονται επενδύσεις. Αλλά και πως θα γίνει Δ.Σ. αφού περάσει το νομοσχέδιο! Τετελεσμένο γεγονός δηλαδή.

Προφανώς τον αφήνουν παγερά αδιάφορο οι συνθήκες εργασίας με 12-14 ώρες δουλειάς, κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, όπως είναι και η εγκληματικότητα. Στηρίζοντας έτσι μια μετενσάρκωση του φαινομένου «Μανωλάδας», αλλά και το σύγχρονο δουλεμπόριο με τα όποια κέρδη των πολυεθνικών.

Συνάδελφε σε αφορά! Μη μένεις άπραγος!

Λέμε ΟΧΙ στην αισχροκέρδεια των εντόπιων θιασωτών του διεθνούς καπιταλισμού.
ethnikismos.netΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .