Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Spiegel: Η ΕΕ στέλνει συνοριοφύλακες στην Ελλάδα

Η κατάσταση στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας χειροτερεύει ξανά, καθώς μετά από καιρό καταγράφεται ξανά αύξηση των προσφύγων που φτάνουν εκεί, γράφει το Spiegel.

Με αυτό το δεδομένο, αλλά και μετά από τις απειλές της Τουρκίας να ακυρώσει τη συμφωνία για το προσφυγικό,η ΕΕ σπεύδει να βοηθήσει την ελληνική αστυνομία. Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού, περίπου 30 ξένοι αξιωματούχοι αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα τις επόμενες 15 ημέρες, προκειμένου να ενισχύσουν τη φύλαξη των βορείων συνόρων της Ελλάδας.

Ουσιαστικά, σημειώνει το δημοσίευμα, πρόκειται για εφαρμογή της απόφασης που έλαβε η Frontex στα τέλη του 2016. σύμφωνα με το Spiegel, οι πρώτοι ξένοι συνοριοφύλακες έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα, ανάμεσά τους 2 Γερμανοί και ένας σκύλος, ενώ αναμένονται 10 ακόμη Γερμανοί τις επόμενες ημέρες.

Αυτοί οι περίπου 30 θα αναλάβουν, από κοινού με την ελληνική αστυνομία, να εμποδίζουν την παράνομη διέλευση των συνόρων και θα αρχίσουν τις περιπολίες την Πέμπτη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .